Recensie: Freddie de Kikker

Samenvatting
Freddie de Kikker faalt enorm op het gebied van stemacteerwerk. De animaties zijn best aardig gedaan, maar ook daar is nog wel aardig wat ruimte voor wat verbetering. Het verhaal is niet bijster interessant en is voor kinderen misschien wat te verwarrend door het gebruik van flashbacks. De kans is groot dat kinderen snel af zullen haken bij deze film omdat er weinig slapstick humor in zitten en de rest van de gemaakte grappen helemaal niet leuk zijn. Het is een leuke poging, maar helaas geen voldoende waardig.
5

Prinses Kikkerbilletjes is een beetje losbollig en haar vader vindt het hoogtijd dat ze gaat trouwen. Daarom maakt de kikkerkoning bekend dat de winnaar van de kikkerspelen de hand van zijn dochter krijgt. Ze slaat op de vlucht en verkleed als gewone burger loopt ze Freddie tegen het lijf, een straatverkoper waarmee ze bevriend raakt. Samen gaan ze trainen voor de kikkerspelen om zo het plan van de kikkerkoning te dwarsbomen door te winnen. Ondertussen heeft Serpent, een schurkachtige slang, ook het plan gevat om te winnen. Hij wilt namelijk het kikkerkoninkrijk over nemen.

Een bijster origineel verhaal is het niet, maar als de uitwerking dan fantastisch is, kan de film toch best goed zijn. Helaas gaat er heel wat mis op een aantal vlakken. Om te beginnen bij het stemacteerwerk, want die is echt om te huilen en het verpest eigenlijk de hele film. De dialogen klinken regelmatig alsof de mensen achter de microfoons er zelf ook geen zin in hebben en dreunen de teksten op omdat het moet. Hierdoor klinkt het allemaal niet overtuigend en is het daarnaast ook nog eens niet passend. De stemmen klinken gewoon niet goed bij de personages en het lijkt erop dat er wel heel snel genoegen is genomen met de keuzes voor een stemacteur.

FreddieDeKikker_1

Helaas is dat nog steeds niet het ergste. Wat de film echt vervelend maakt om te kijken, is het feit dat de stemmen niet gelijk lopen met de monden, maar dat is vooral te wijten aan het team dat de animatiefilm heeft gemaakt. De monden bewegen namelijk veel te weinig en er zijn zelfs een aantal momenten waarop er wel gesproken wordt terwijl de mond dicht is. Zo krijg je heel erg het gevoel alsof je naar een film zonder geluid kijkt en de spraak ergens anders vandaan komt. Het is eigenlijk gek dat dat zo gebeurd is, want bij het maken van een film houd je er toch rekening mee dat er ook nog in gepraat gaat worden? Dat ligt in ieder geval niet aan het vertalen, want in andere talen gaat het mis, afgaande op de reacties op onder andere IMDb.

Toch is het verder geen verschrikkelijke film die niet om aan te zien is, want de animatie is best keurig gedaan. Het niveau van Disney Pixar of Dreamworks hoef je absoluut niet te verwachten, maar slecht kun je het ook niet noemen. Er is in zekere mate goed gelet op details en alles ziet er mooi kleurrijk uit. Minpunten zijn dan dat (naast het probleem met de monden) de bewegingen van de personages niet altijd even soepel en natuurlijk lijken. Ook dingen als boombladeren en het gras komen net niet helemaal goed uit de verf.

FreddieDeKikker_2

Het is een beetje de vraag voor welke leeftijdscategorie deze film bedoeld is, want dat is niet helemaal duidelijk. Voor de jongste kijkertjes is het niet leuk omdat er weinig slapstick grappen inzitten en het verhaal te ingewikkeld is door onder andere het gebruik van flashbacks. Ook voor de wat oudere kinderen zijn de gemaakte grappen niet leuk, voor zover de er inzitten. Als zij het verhaal niet snappen, dan zijn ze er waarschijnlijk ook niet door geboeid. Dat blijft als volwassene natuurlijk moeilijk in te schatten, maar de kans is erg groot dat kinderen naar een paar minuten de aandacht al volledig kwijt zijn.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.