10 kerstfilms die iedereen (nog eens) moet zien

De kerstvakantie is begonnen en de dagen van eten, drinken, spelletjes spelen en familiebezoeken is komen eraan. En als de buikjes rond zijn dan gaat de televisie aan of er wordt een film opgezet. En op televisie is het een feest van herkenning op filmgebied. Daarom een lijstje met kerstfilms die je in ieder geval meerdere keren moet hebben gezien!

Scrooge (1951 of 1970) of (scrooged)

Het ware kerstgevoel komt tot leven in deze familieklassieker A Christmas Carol van Charles Dickens. De gemene en gierige Ebeneezer Scrooge is een norse man die iedereen bedriegt die hij tegenkomt. Maar deze kerst zal hij met het vreselijke lot worden geconfronteerd dat hem te wachten staat als hij zijn leven niet betert. Eén voor één nemen de geesten van het verleden, het heden en de toekomst de geschokte Ebeneezer mee op een ongelofelijke reis door de tijd. Zo leert hij in één magische nacht wat de meeste mensen in een heel leven leren. Van deze film bestaan verschillende versies uit verschillende jaren. Een zwart/witte versie, een muzikale versie en je kunt ook kiezen voor de modernere versie Scrooged met Bill Murray in de hoofdrol of voor de Muppets (A Christmas Carol).

 

The Santa Clause

Nadat de Kerstman met veel gekletter van het dak valt en het loodje legt, begint er een vrolijk avontuur. Zoon Charlie overtuigt zijn vader Scott Calvin (Tim Allen) dat hij uitermate geschikt is als nieuwe Kerstman. Getrokken door acht rendieren vliegt het stel naar de Noordpool. Hier ontdekken ze al gauw dat vader alle taken van de Kerstman moet overnemen nu hij het beroemde rode pak heeft aangetrokken! Eenmaal weer thuis begint de Kerstman tegen wil en dank langzaam te veranderen. Hij krijgt een echte kerstmannenbuik en dito baard. Daardoor denken zijn vrienden, familieleden en collega’s dat hij helemaal is doorgeslagen. Iedereen behalve Charlie, die vindt dat zijn vader de perfecte nieuwe baan heeft gevonden!

 

Home Alone

Het zal je maar gebeuren: je ouders gaan op vakantie en ze laten jou achter in een groot huis! Als dan ook nog inbrekers het op dat huis hebben voorzien, heb je de poppen aan het dansen. Maar onze kleine held Kevin (Macaulay Culkin) weet wel raad met deze boeven. De twee inbrekers hebben geen verweer tegen de slimme valstrikken die Kevin voor ze klaar heeft staan.

 

The Polar Express

Welkom aan boord van The Polar Express! Tom Hanks vertolkt de hoofdrol in deze door Robert Zemeckis geregisseerde familiefilm. Een moderne kerstklassieker die met verbluffende nieuwe animatietechnieken een lekker ouderwetse en magische kerstsfeer weet op te roepen. “Eerst zien en dan geloven,” beweert een geheimzinnige zwerver die met je meereist. Je zult wonderen zien. En je zult ze geloven. Instappen!

 

How the Grinch stole Christmas

Opgepast! Hij is groen… hij is gemeen… en hij haat Kerstmis! De Grinch (Jim Carrey) is een slechtgeluimd, harig, groen schepsel dat in een grot bovenop Mount Crumpit woont, met uitzicht op het dorp Whoville. Terwijl de Whos uit Whoville ijverig voorbereidingen treffen voor het kerstfeest, besluit de Grinch voor eens en altijd een eind te maken aan Kerstmis. Op kerstavond steelt hij daarom al hun cadeautjes en kerstversieringen, maar dan ontdekt hij dat de ware kerstgedachte veel meer betekent dan alleen engelenhaar en speelgoed..

Miracle on 34th street

Kris Kringle wordt door Macy’s warenhuis ingehuurd als kerstman voor het kerstseizoen. Een gewetenloze rivaal van Macy’s stelt alles in het werk om het zo belangrijke en rijke warenhuis over te nemen. Daarnaast probeert hij ook Kris in diskrediet te brengen. De kerstfilm is gebaseerd op de gelijknamige novelle van Valentine Davies en kent twee versies: één uit 1947 en uit 1994.

 

Jack Frost

Jack Frost, een muzikant die het altijd al moeilijk gehad heeft en die nu op het punt staat door te breken, beseft opeens dat hij iets heel belangrijks heeft gemist: tijd met zijn vrouw en zijn zoon Charlie. Maar voordat Jack de kans krijgt de verloren tijd in te halen, verliest hij de controle over het stuur op een besneeuwde bergweg. Dan komt Jack op een koude winternacht op een magische wijze terug… als sneeuwman! Hij begint een bewogen, met hindernissen bezaaide en adembenemende tocht om Charlie te bewijzen dat, als het erop aankomt ‘cool’ te zijn, er geen betere vader bestaat dan… een vader van sneeuw!

 

The Nightmare before Christmas

Jack Skellington ontdekt op een dag Kerststad, waar de lichten fonkelen. Jack wordt erdoor betoverd en als hij deze ervaring met zijn ‘lugubere’ vrienden deelt, krijgt het verhaal een andere wending en wordt het lachen geblazen. De vernieuwende stop-motion animatietechniek en de fantasie van Tim Burton verheffen The Nightmare Before Christmas tot een ongeëvenaard, oogverblindend en hartverwarmend kerstavontuur!

 

Jingle all the way

Arnold Schwarzenegger schittert als Howard Langston, een sympathieke zakenman die van zijn familie houdt maar niet genoeg tijd aan ze kan besteden. Bovenaan het verlanglijstje van z’n zoon staat de speelgoedpop ‘Turbo Man’, en om die in handen te krijgen moet Arnold de hele wereld verslaan. Tussen alle vreemde avonturen door gaat hij een gevecht aan met de dolgedraaide postbode (Sinbad), om in bezit te komen van de allerlaatste Turbo Man. Dit betekent oorlog en Howard heeft besloten te winnen, wat er ook gebeurt.

 

Frozen

De dappere en optimistische Anna onderneemt samen met de ruige bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier Sven een legendarisch avontuur om haar zus Elsa te vinden. Haar ijskrachten houden het koninkrijk Arendelle gevangen in een eeuwige winter. Hoog in de bergen ontmoeten Anna en Kristoff mythische trollen en een hilarische sneeuwman die Olaf heet. Daarnaast moeten ze barre omstandigheden zien te overwinnen om het koninkrijk te redden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.