10 boeken die elke chicklit fan gelezen moet hebben

Doosje kersenbonbons op tafel, kopje thee erbij, huisbroek aan, met je voeten op de bank, lekker boekje erbij. Maar welk boek? Lees hieronder tien tips die je als laatste ingrediënt kunt toevoegen aan een geslaagd chicklit-leesavondje.

1. Cecelia Ahern – P.S. Ik hou van je

Hè? Het heet toch P.S. I love you? En het is toch een film? Klopt er bestaat een verfilming van, maar origineel is het een boek. Een heerlijke tranentrekker-terwijl-je-met-een-koekje-op-de-bank-zit-boek. Zo een waar mannen al diep van gaan zuchten als ze de kaft zien enzo.

1001004005424571

2.G. Behrendt – Hij wil je wel hij wil je niet (He’s Just Not That into You)

Ook van dit boek bestaat er een verfilming, die waarschijnlijk voor de meesten bekender is dan het boek. Daarentegen is dat geen reden om het boek dan maar links te laten liggen. De humor komt in het boek namelijk nét nog iets beter tot zijn recht.

3.Jill Mansell – Solo

Waarom? Omdat het Jill Mansell is. Zonder gekheid, samen met Sophie Kinsella strijdt Jill Mansell al jaren voor de titel van echte chicklit-koningin, en nog altijd heeft geen van de twee gewonnen. Hoewel Mansell enorm veel leuke titels op haar naam heeft, is Solo er eentje die extra leuk is vanwege het sprankelende hoofdpersonage Tessa Duval.

1001004002057959

4.Sophie Kinsella – Shopaholic

Oké, oké, misschien is Sophie Kinsella toch wel de koningin van de chicklits. Want wie chicklit zegt, zegt Shopaholic. Als je namelijk niet van Rebecca Bloomwood hebt gehoord en wel claimt een chicklit-fan te zijn, ben je óf een leugenaar, óf je hebt onder een steen geleefd. Ken je deze reeks niet? Koop ze dan zo snel mogelijk. Je zult niet teleurgesteld raken.

5.Elizabeth Gilbert – Eten bidden beminnen

Ook weer zo’n klassieker die verfilmd is en waarvan het merendeel eerst de film zal hebben gezien. Overigens is ook het boek doordrenkt van de zoetsappigheid en feel good-sfeer. Nadat vele vrouwen de reis van Elizabeth hebben gevolgd, van Italië naar India en tot slot Indonesië, zullen er inmiddels ook flink wat zijn geweest die een soortgelijke reis zijn gaan maken.

6.Liane Moriarty – Het geheim van mijn man

Hoewel er van dit boek geen verfilming is (in tegenstelling tot het tweede boek van Moriarty, waar inmiddels een serie van is verschenen), kan dit boek niet ontbreken in deze lijst. Het is geen klassieke chicklit-titel zoals je misschien gewend bent, want hoewel karakters en verhaallijnen normaliter in dit genre wat oppervlakkig blijven, gebeurt dit bij Moriarty’s werk absoluut niet. Toch verdient dit boek een plekje in dit lijstje, want het is een heerlijk boek dat je als chicklit-fan ongetwijfeld zal aanspreken.

7. Nicholas Sparks – Het dagboek

Ook wel bekend als The Notebook. Hebben we daarmee alles al gezegd? Bijna wel, want naast de strijd om koningin van de chicklits hebben we het hier over de ware koning: Nicholas Sparks heeft naast deze klassieker ook nog boeken als Dear John en Safe Haven op zijn naam staan, stuk voor stuk chicklit-successen. En, je raadt het al, er zijn verfilmingen van elk van deze boeken.

8. Lauren Weisberget – De wraak van prada

Het lijkt bijna wel een wetmatigheid dat als een chicklit-boek succes heeft, er ook een verfilming van bestaat. Dit gaat in elk geval ook op voor dit boek, wat voor velen bekender staat als The Devil Wears Prada. Hoewel het ontzettend leuk is om te zien hoe Meryl Streep en Anne Hathaway de hoofdrollen vertolken in de film, bevat het boek net nog even wat extra diepgang. Voor zover dat mogelijk is binnen dit genre natuurlijk.

9. Jill Mansell – Niet Storen!

Het kon bijna niet anders dan nog een titel te moeten noemen van Jill Mansell. Niet Storen! is een must-read als je een Mansell-fan bent. Dit pareltje bevat alle factoren die het genre eer aan doet: onzekerheid, liefde, chaos, humor en pijnlijke, gênante situaties. Kortom, alle ingrediënten die nodig zijn voor een boek om in een ruk uit te lezen.

10. Sophie Kinsella – Hou je mond

Ook van Kinsella staat er nog een boek in het lijstje. Om de strijd nog even extra aan te wakkeren. En natuurlijk omdat ook dit boek gewoon ontzettend leuk is om te lezen. Een troef die Kinsella heeft waardoor ze een kleine voorsprong maakt op Mansell: haar boeken bevatten vaak Britse humor. En dat geeft ook Hou je mond net dat beetje extra. Want als blijkt dat Emma haar diepste geheimen heeft gedeeld met een man waarvan ze denkt dat ze hem nooit meer ziet, terwijl hij een aantal weken later ineens een prominente rol in haar leven gaat spelen, volgt het ene hilarische moment het andere op.

Geschreven door
Ilse is iemand die zich graag bezig houdt met het lezen van boeken, het kijken van films en het spelen van games. Tenminste, als ze hier de vrije tijd voor kan vinden, want als moeder van een jong dochtertje en part-time werkzaam bij de overheid is het soms lastig om hiervoor de ruimte te vinden. Ze schrijft al sinds 2012 voor wat toen Undercover-Network was, en maakt sinds april 2016 ook deel uit van de hoofdredactie. Daarnaast is zij ook nog lid van de eindredactie van de site. Een drukke boel dus!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.