10 boeken waar dit jaar een film van uitkomt

Boeken blijven altijd een bron van inspiratie voor de filmwereld en ook dit jaar komen er weer heel veel films uit die gebaseerd zijn op een boek. In de afgelopen weken verschenen bijvoorbeeld al 12 Strong, Maze Runner: The Death Cure en Fifty Shades Freed. Hieronder een mooi lijstje met nog tien boeken waar dit jaar een film van verschijnt.

1. Peter Rabbit

Wie is er als kind nou niet voorgelezen uit het boek over Pieter Konijn van Beatrix Potters? Op 28 maart verschijnt de animatiefilm over dit avontuurlijke konijn zowel in het Engels als Nederlands gesproken.

2. Love, Simon

Dit boek (ook wel bekend als Simon vs. the Homo Sapiens Agenda, in het Nederlands Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld) gaat over de jonge Simon Spier die homoseksueel is en nog uit de kast moet komen. Het is een lief en soms grappig boek waarvan op 14 juni de film verschijnt.

3. Red Sparrow

Dit boek van Jason Matthews is nooit in het Nederlands uitgekomen, maar daar zou na de film wel eens verandering in kunnen komen. De hoofdrol van deze thriller wordt namelijk door niemand minder dan Jennifer Lawrence gespeeld. De film verschijnt op 1 maart.

4. First Man

Het duurt nog even en er is nog geen trailer beschikbaar, maar op 11 oktober verschijnt de biografische dramafilm First Man. Het boek werd geschreven door James R. Hansen en gaat over het leven van astronaut Neil Armstrong.

5. Ready Player One

Een film van Steven Spielberg naar het boek van Ernest Cline, dat moet toch wel iets spannends worden. Het boek, dat in het Nederlands hetzelfde heet, heeft vele sciencefictionliefhebbers positief verrast. Laten we hopen dat de film, die op 29 maart uitkomt, dat ook doet.

6. The Girl In The Spider’s Web

Dit is alweer het vierde boek in de Millenium-reeks en heet in het Nederlands Wat ons niet zal doden. Het vierde boek werd niet door Stieg Larsson geschreven, maar door David Lagercrantz. Het is anders, maar zeker niet minder goed. Dat er dan ook van dit vierde boek een film verschijnt is niet zo vreemd. Al is het nog even wachten, want deze verschijnt pas vanaf 29 november.

7. A Wrinkle in Time

A Wrinkle in Time (In het Nederlands Een rimpel in de tijd) is gebaseerd op de roman van Madeleine L’Engle. De film komt van Walt Disney, dus dat beloofd natuurlijk al een prachtig, magisch verhaal te worden. Vanaf 4 april is deze avontuurlijke film in de bioscoop te zien.

8. The Darkest Minds

Dit is een trilogie van Alexandra Bracken en kent de boeken De overlevenden, Onvergetelijk en Een onzeker licht. Op 20 september verschijnt de eerste film van deze populaire Young Adult boeken, dus dat duurt helaas nog even.

9. Death Wish

Op 8 maart verschijnt de film Death Wish met Bruce Willis in de hoofdrol. Het is een boekverfilming van het gelijknamige boek uit 1972 dat geschreven is door Brian Garfield. Het is een thriller met veel criminaliteit en natuurlijk de nodige actie.

10. Crazy Rich Asians

Naast alle spannende films en de diverse Young Adultfilms die dit jaar verschijnen, als laatst ook nog een romantische komedie. Het boek werd geschreven door Kevin Kwan en op 16 augustus staat de release van de film gepland.

Welke boeken heb jij gelezen en naar welke film kijk je het meeste uit? Laat het ons weten in de comments.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.