10 boeken waar dit jaar een film van uitkomt

Elk jaar verschijnen er talloze films in de bioscopen die gebaseerd zijn op een boek. Niet zo vreemd natuurlijk, want er zijn al zoveel mooie verhalen opgeschreven en wat is er dan beter dan daar een mooi beeld bij te geven. Eerlijk is eerlijk, niet elke boekverfilming is altijd even goed, maar het is altijd het proberen waard toch? In dit lijstje hebben we daarom alvast een aantal films uitgezocht dat dit jaar verschijnt en gebaseerd is op een bekend boek.

1. Nu al te zien

Wil je nu al naar de bioscoop om een paar meesterwerken te bekijken? Dat kan, want op dit moment draaien bijvoorbeeld Little Women van schrijfster Louisa May Alcott en Emma van schrijfster Jane Austen al in de bioscopen. Over klassiekers gesproken, daar vallen deze boeken natuurlijk zeker onder.

2. The Invisible Man

Op 5 maart verschijnt The Invisible Man die losjes gebaseerd is op het gelijknamige boek van H.G. Wells. Wie echter het fantasierijke verhaal van het boek verwacht komt bedrogen uit, deze versie heeft namelijk een horrorjasje gekregen. Durf jij het aan?

3. Peter Rabbit 2: The Runaway

Toe aan een vrolijke familiefilm? Op 8 april verschijnt de tweede film van Pieter Konijn in de bioscoop. Natuurlijk zijn deze films gebaseerd op de kinderboeken over Peter Rabbit van schrijfster Beatrix Potter.

4. The Secret Garden

Op 15 april verschijnt The Secret Garden in de bioscoop, gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Frances Hodgson Burnett. In deze fantasierijke familiefilm zien we o.a. Colin Firth in een belangrijke rol.

5. The Personal History of David Copperfield

De kostuumdrama’s zijn erg geliefd dit jaar, want na onder andere Little Women en Emma verschijnt op 7 mei ook nog deze film die gebaseerd is op de victoriaanse roman David Copperfield van auteur Charles Dickens.

6. The Woman in the Window

Deze spannende thriller verschijnt op 14 mei in de bioscopen en heeft in de hoofdrollen onder andere Amy Adams, Julianne Moore en Gary Oldman. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2018 van schrijver A.J. Finn.

7. Artemis Fowl

Dit door Eoin Colfer geschreven verhaal verschijnt 27 mei in de bioscoop en vertelt het verhaal van de jonge genie Artemis Fowl, afkomstig uit een lange lijn van criminele meesterbreinen. Een fantasievol en avontuurlijk verhaal.

8. The Witches

Er is nog maar weinig over de film bekend, maar op 7 oktober verschijnt The Witches in de bioscoop. Natuurlijk gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl. Er is helaas nog geen beeldmateriaal of trailer uitgekomen, maar wel is bekend dat onder andere Anne Hathaway een van de hoofdrollen op zich heeft genomen.

9. Death on the Nile

Op 8 oktober verschijnt Death on the Nile, gebaseerd op het gelijknamige boek van Agatha Christie. Het is het vervolg op Murder on the Oriënt Express, die in 2017 in de bioscopen verscheen. Helaas is er nog geen beeldmateriaal of een trailer uitgekomen van deze nieuwe film.

10. Dune

Ook van deze film is nog maar weinig bekend, behalve dat de release op 17 december is met een cast die bestaat uit onder andere Rebecca Fergusson en Dave Bautista. Dune is natuurlijk gebaseerd op de gelijknamige sciencefiction roman van auteur Frank Herbert.

 

 

 

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.