10 fictieve gerechten om jouw kerstdiner compleet te maken

December zit er alweer aan te komen! Met deze feestelijke maand in aantocht, vol met seizoensgebonden lekkernijen, maakten wij een lijstje in thema: fictieve voedselwaren. Verwarm je oven maar vast voor, want wij hebben een heerlijk tiengangenmenu bedacht, voor op pakjesavond of op eerste kerstdag!

1. Lembas (Lord of the Rings)
Aan tafel! Als voorgerecht: wat elvenbrood. Hoewel het er in de film niet heel smakelijk uitziet, praten ze er met z’n allen over alsof het magisch is. Het ziet eruit als eenvoudige matzes, maar het schijnt heel voedzaam en smakelijk te zijn. Wij zijn stiekem dus toch benieuwd. Misschien gewoon met wat kruidenboter, hummus of selleriesalade.

2. Krabburger (Spongebob)
Als hoofdgerecht krijgt iedereen een heerlijke krabburger. We zouden je graag het recept meegeven, maar helaas, het officiele recept is nog onbekend. Op internet zijn veel varianten van het recept te vinden, maar het daadwerkelijke geheime ingrediënt weet zelfs de maker van Spongebob niet.

3. The Sauce (New Girl)
Een goed bijgerecht is erg belangrijk. Daarom serveer je bij de krabburger deze wonderlijke saus van Nick Miller. Eén volledige aflevering is Nick bezig met een monsterlijk smerige saus te maken. Mayonaise, ketchup, mosterd: de volledige koelkast gaat in één gigantische pan dat zeer specifiek gekookt en geroerd dient te worden. Het eindoordeel? Magisch. 

4. Smekkies in alle smaken (Harry Potter)
Voor een extra spannend element kun je als bijgerecht ook Smekkies in alle Smaken serveren. Iedere hap is weer een verrassing. Er zijn smekkies in de smaken aardappel, broccoli, bloemkool, bouillabaisse, worstjes, spinazie en pompoen. Allemaal best redelijke bijgerechten. Totdat je een smekkie pakt die smaakt naar rot ei, snot, gras of braaksel. Oeps. Nou, het houdt je gasten in ieder geval wakker.

5. Duff (The Simpsons)
Ongemakkelijke stiltes? Vervelende familieleden? Dan maar met z’n allen aan de alcohol. Wil je misschien een lekker flesje Duff, het lievelingsdrankje van Homer Simpson…?

6. Boterbier (Harry Potter)
… of drink je misschien toch liever een overheerlijk boterbiertje, getapt in De Drie Bezemstelen?

7. Slurm (Futurama)
Voor degene onder ons die tijdens het kerstdiner de BOB zijn: een lekkere Slurm? Pas wel op, dit schijnt nogal verslavend te zijn. Zo erg zelfs dat Fry er radioactieve, groene urine van kreeg…

8. Chocolate Salty Balls (South Park)
We zijn aangekomen bij de belangrijkste gang van het diner: het nagerecht. De chef uit South Park maakte een erg intrigerend gerecht dat wij graag op dit menu plaatsen: chocolate salty balls.

9. The Cake (Portal)
En omdat het nagerecht toch echt de belangrijkste maaltijd van de dag is: een tweede toetje! Maar bestaat hij wel echt? Gedurende het spel Portal wordt de speler constant een cake beloofd, maar of we hem ooit krijgen…

10. Wonka Bar (Sjakie en de Chocoladefabriek)
Voor bij de koffie en de thee, als iedereen zit in te kakken op de bank, nog lekker wat chocolaatjes. En wat voor een! De allerbeste die er is (schijnt…)! De Wonka Bar was een poosje een chocoladereep van Nestlé, maar die worden helaas al sinds 2010 nergens meer verkocht.

Nu we er zo over nadenken, Willie Wonka had toch ook van die kauwgom die een volledig driegangenmenu was? Hebben we daarvoor al die moeite gedaan om zo’n prachtig menu samen te stellen… Hoe dan ook, eet smakelijk!

Maren Zeinstra
Geschreven door:
Maren is een 23-jarige studente Mediawetenschappen. Zoals elke vrouw van deze leeftijd is ze vooral gek op romantische komedies in haar vrije tijd. Af en toe een intellectueel hoogstandje kan ze echter af heus ook wel waarderen en historische klassiekers behoren tot één van haar fascinaties. Met horrorfilms hoef je echter dan weer níet aan te komen zetten, want dan kan Maren haar nachtrust vaarwel zeggen.

reageer

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.