10 boeken om mee te nemen op vakantie

Heb jij je zomervakantie van dit jaar al geboekt? En ben jij het type dat die vakantie gelijk gebruikt om eens even flink wat boeken te lezen? Dan is dit misschien wel een heel geschikt lijstje voor jou. Hieronder vind je namelijk 10 boeken die uitermate geschikt zijn om mee te nemen op vakantie.

1. Kiki van Dijk – Bali

Misschien niet zo geschikt als je een vakantie hebt geboekt naar Bali, maar anders is dit zeker een aanrader. Het is een spannend boek dat zich afspeelt op een prachtige zomerse bestemming die toch niet helemaal een paradijs blijkt te zijn. De recensie hiervan verschijnt zondag op onze website.

2. Lina Bengtsdotter – De vrouw die terug moest

Ga jij richting Scandinavië op vakantie? Of ben je gewoon een groot fan van Scandinavische thrillers zoals de Millennium-trilogie? Probeer dan eens deze spannende thriller die zich afspeelt in Zweden. De recensie van dit boek lees je hier.

3. Junko Takahashi – Zo word je honderd

Wist je dat Japan het land is met de meeste honderdjarigen ter wereld? Mocht je deze vakantie besluiten om ook eens na te denken over je leefstijl, probeer dan eens dit non-fictie boek van Junko Takahashi. De recensie van dit boek vind je hier.

4. Nathalie Pagie – Rio Grande

Nog zo’n boek dat zich afspeelt op een prachtige vakantiebestemming, maar dat je ook laat zien dat het land ook zeker erg gevaarlijk is. Rio Grande is een spannende thriller die zich voornamelijk afspeelt in Mexico. De recensie lees je hier.

5. Tom Wood – Het spel

Deze spannende actiethriller brengt je naar verschillende plekken van de wereld, maar die prachtige plekken zijn eigenlijk van ondergeschikt belang. Het gaat hier vooral om de keiharde actie en heerlijke spanning. De recensie van dit boek verschijnt volgende week op onze website.

6. Rodica Doehnert – Hotel Sacher

Dit boek is speciaal voor de liefhebbers van historische romans én sachertaart. Breng jij een bezoekje aan Wenen in je vakantie? Lees dan onze recensie hier, en neem dit boek mee in je reiskoffertje.

7. Francesca Haig – Vuurpreek

Behalve voor een mooie strandselfie, heb je die telefoon natuurlijk helemaal niet nodig tijdens het lezen van deze sciencefiction die je meesleept naar een wereld zonder technologie. In dit boek geen mooie vakantiebestemming maar een interessante postapocalyptische wereld. De recensie van Vuurpreek vind je hier.

8. Jane Harper – Wildernis

Je hoeft niet eens op vakantie naar Australië, om toch het gevoel te krijgen dat je er aanwezig bent. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is namelijk deze spannende thriller van Jane Harper lezen. Benieuwd naar de recensie? Kijk dan hier.

Wildernis Jane Harper

9. Charlotte de Monchy – Eens gegeven

Als vrouw zijnde kan je haast niet op vakantie gaan zonder ten minste één heerlijke chicklit mee te nemen. Charlotte de Monchy is een schrijver die dan absoluut aan te raden is en haar nieuwste boek zal je dan ook zeker weten te vermaken. De recensie van dit boek vind je hier. Gaat jouw vakantie echter richting Ierland? Probeer dan eens haar boek Enkeltje Ierland, die is namelijk nog beter en laat je direct verliefd worden op dit mooie land.

10. Lisa Maxwell – De Laatste Magiër

Gaat jouw vakantietripje richting New York? Of heb je gewoon zin in een prachtige fantasy met een geweldige combinatie van historie, magie en romantiek? Dan is dit absoluut het boek dat je mee wilt nemen in je koffer. De recensie hiervan lees je hier.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.