10 boekentitels die in 2018 verwacht worden

2018 is nog maar twee dagen jong en toch hebben boekenliefhebbers al een hoop om naar uit te kijken. Hoe kun je het jaar nou beter beginnen dan alvast een vooruitblik te nemen op tien toptitels die dit jaar (hopelijk) zullen verschijnen? Lees snel welke tien boeken er onder andere voor de komende maanden op de planning staan!

1. M.J. Arlidge – Schuitje varen

Hoewel het een kort verhaal is uit de inmiddels befaamde Helen Grace-serie, is Schuitje varen een titel die de echte fans niet willen missen. Het verhaal speelt zich af in de tijd voor Iene miene mutte. In april kun je dit korte verhaal gratis krijgen als je een van de andere titels uit deze reeks koopt, dus vergeet niet naar de winkel te gaan tegen die tijd!

2. Nora Roberts – Kijk niet terug

Het is nog even wachten op deze nieuwe titel van Nora Roberts, want pas in mei ligt deze titel in de schappen. Het belooft wel weer een enorm spannend boek te worden met een actueel thema: drie schutters die het vuur openen in een bioscoopzaal vol met mensen. Schrijf deze titel dus maar vast in je agenda!

3. George R. R. Martin – The Winds of Winter

Hoewel we als fans natuurlijk wel beter moeten weten hopen we stiekem dit jaar toch dat het zesde deel van Game of Thrones eindelijk gaat verschijnen. George R. R. Martin is erom befaamd (of beter gezegd berucht) nogal laks te zijn met deadlines, en The Winds of Winter heeft hij ook al meerdere jaren uitgesteld, maar wie weet komt het dan toch dit jaar uit?

4. Kamila Shansie – Huis in brand

Deze prachtroman krijgt in het buitenland al lovende recensies en wordt hier in mei van dit jaar verwacht. Ook Shansie haalt een actueel thema aan, maar met sterke diepgang: het leven als Westerse Moslim in tijden van terreur. Wie niet tot mei kan wachten heeft de mogelijkheid om dit boek al in het Engels te lezen, deze is namelijk al verkrijgbaar.

5. Liane Moriarty – Wat Alice vergat

Is het al mei? Ook dit vijfde boek van Liane Moriarty wordt namelijk die maand verwacht en de fans kunnen niet wachten. Moriarty heeft een groeiende schare fans en dat is terecht: haar romans zijn altijd een mooie balans tussen spanning en chicklit. Wat Alice vergat belooft ook weer een gaaf boek te worden over hoe een vrouw door geheugenverlies de laatste tien jaar van haar leven moet reconstrueren.

6. David Baldacci – Vierde deel in Amos Decker-reeks (geheugenman)

Hoewel de titel van dit boek nog niet bekend is, wordt het vierde deel in de Amos Decker-reeks verwacht in… je raadt het al: mei van dit jaar! Fans van de Geheugenman moeten dus nog even geduld hebben, want het jaar is pas net begonnen.

7. Gregg Hurwitz – De rekruut

Joepie! Eindelijk een toptitel die volgende maand al uitkomt en waar de fans niet op kunnen wachten. Deel drie in de Orphan X-reeks staat voor februari op de planning!

8. Hideo Yokoyama – 17

Nadat we kennis hebben mogen maken met Yokoyama’s werk in de vorm van de Tokyo Tapes Nr. 6-4, komt dit jaar een nieuwe titel van hem uit. Dit boek zal in het teken staan van een journalist en een vliegtuigramp honderd kilometer van Tokyo af. Zoals het er nu naar uitziet zal ook ’17’ weer boordevol intrigerende thema’s zitten als politieke macht, onderlinge verhoudingen binnen de journalistiek en een intrigerend portret van de Japanse maatschappij. ’17’ zal in maart uitkomen.

9. Alice Fokkelman – Ik ken je nog

Ik ken je nog zal dit jaar het debuut worden van Alice Fokkelman en het belooft gelijk een spannende thriller te worden. Het verhaal gaat over Manon die haar vroegere pestkop naast haar krijgt te wonen. Is Wessel nog steeds de manipulator van vroeger, of heeft Manon last van waanbeelden in haar hoofd? Ik ken je nog wordt in april verwacht, dus we moeten nog even wachten!

10. Jill Mansell – Stuur me een berichtje

Yes! Een nieuwe Mansell! Dat is wat de fans tenminste gelijk denken bij het horen van dit nieuws. In mei wordt Stuur me een berichtje verwacht en kunnen de fans dus weer lekker in de bank wegkruipen met deze heerlijke chicklit van deze veelvuldig bekroonde schrijfster.

Uiteraard komen er nog veel meer dan deze bovenstaande tien titels uit in 2018. Heb jij nog een toffe titel die niet in dit lijstje stond? Laat het ons weten in de comments!

Written by
Ilse is iemand die zich graag bezig houdt met het lezen van boeken, het kijken van films en het spelen van games. Tenminste, als ze hier de vrije tijd voor kan vinden, want als moeder van een jong dochtertje en part-time werkzaam bij de overheid is het soms lastig om hiervoor de ruimte te vinden. Ze schrijft al sinds 2012 voor wat toen Undercover-Network was, en maakt sinds april 2016 ook deel uit van de hoofdredactie. Daarnaast is zij ook nog lid van de eindredactie van de site. Een drukke boel dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.