2017 in een notendop volgens Siska

We eindigen dit jaar met een reeks terugblikken op 2017 én een kleine vooruitblik op 2018. Iedere redacteur vertelt over zijn of haar hoogte- en dieptepunten op gebied van films, series, games en boeken. Ook nemen we een kijkje in de glazen bol voor het nieuwe jaar. Vandaag vertelt Siska over haar afgelopen jaar en haar goede voornemens voor volgend jaar.

Wat vond jij van het jaar 2017 op het gebied van boeken?

Op het gebied van boeken was 2017 zeker een goed jaar. Er zijn veel goede boeken uitgekomen en ik kon me soms heel moeilijk inhouden wanneer ik in een boekenwinkel stond. Sinds eind 2016/begin 2017 ben ik weer echt veel gaan lezen en ik heb dan ook een heleboel boeken aangeschaft. Zoveel zelfs, dat ze niet meer in mijn boekenkast passen. Wel heb ik meer tweedehands boeken aangeschaft dan nieuwe boeken, omdat ik heel veel goede boeken nog niet had gelezen. 2017 was voor mij dus een druk jaar, aangezien ik nog veel moest inhalen.

Wat was jouw leukste aanschaf?

Mijn leukste aanschaf is mijn ‘blind-date with a book’ geweest. Mijn vriend en ik zijn in augustus 2017 een dagje naar Amsterdam geweest. In een boekenwinkel zag ik een aantal boeken ingepakt in cadeaupapier, in de trant van ‘don’t judge a book by its cover’. Op dit inpakpapier stonden alleen een paar woorden die het boek omschreven. Ik koos voor het boek met de hints: ‘fantasy’, ‘fairytale retold’, ‘power of love’ en ‘huntress’. Toen ik thuis kwam, heb ik het boek uitgepakt en het was Ash van Malinda Lo; een prachtig boek waarin het verhaal van Assepoester een andere wending heeft gekregen. Ook heb ik de fantasy-boekenbox besteld van theboox.nl. Deze komt in januari binnen, maar ik ben er al wel heel erg benieuwd naar. Blind-dates met een boek blijven leuk!

Wat is jouw favoriete boek van het jaar?

Het boek waar ik denk ik het meest van genoten heb is Starters & Enders van Lissa Price. Het gaat over een meisje, Callie, die zich in een uitzichtloze situatie bevindt. Hierdoor besluit ze om een contract te tekenen bij de Bodybank. Dit is zo’n beetje haar laatste hoop, maar misschien is het toch niet de juiste keuze is geweest. Helaas is er geen weg terug en heeft ze geen idee van wat haar nog te wachten staat. Er gebeurt van alles en Lissa Price heeft het super goed geschreven. Ik heb er heel erg van genoten. Andere boeken die ik erg goed vond zijn: Al het moois is niet verloren van Danielle Younge-Ullman en Simon vs. the Homo Sapiens Agenda van Becky Albertalli.

Wat vond jij de grootste tegenvaller van dit jaar?

Zo, daar vraag je me wat. Nu ik er zo over nadenk, heb ik bijna alleen maar leuke en goede boeken gelezen. De enige boeken die ik heb gelezen die zo tegenvielen dat ik er bijna niks meer van weet zijn Makkelijk leven van Herman Koch en Het meisje in de trein van Paula Hawkins. Naar mijn mening zijn deze twee boeken veel te langdradig en ze liggen me totaal niet. Makkelijk leven had ik van mijn oma gekregen en ik had veel goeds gehoord over Het meisje in de trein. Toen ik eenmaal aan de boeken was begonnen, wist ik al dat het niks werd. Ik heb ze wel uitgelezen, maar helaas heb ik er weinig positiefs over te zeggen.

Naar welk(e) boek(en) kijk jij uit in 2018?

Er komen natuurlijk weer super veel boeken uit in 2018. De boeken waar ik het meest naar uitkijk zijn: Showstopper 1 van Hayley Barker, People like us van Dana Mele, Mapping the Bones van Jane Yolen, Restore Me van Tahereh Mafi, Hazels pentakel van Marte Jongbloed en Allesbehalve oké van Laura Steven. Dit zijn vooral boeken die in het begin van 2018 uitkomen. Ik ben heel erg benieuwd naar deze boeken. Zoals ik eerder al heb gezegd, ben ik ook erg benieuwd naar de fantasy-boekenbox van Boox. Ik kijk er naar uit!

Written by
Siska Schorn is een 22-jarige Social Worker met een grote liefde voor planten en boeken. Af en toe kijkt ze wel een film of serie, maar ze is toch echt meer een boekenwurm. Daarnaast hangt haar muur vol met artistieke postcards en prints, van illustraties tot fotografie en van surrealisme en expressionisme tot abstracte kunst. Haar veelzijdigheid en creativiteit zorgen daarmee voor een brede interesse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.