2017 in een notendop volgens Ilse

We eindigen dit jaar met een reeks terugblikken op 2017 en een kleine vooruitblik op 2018. Iedere redacteur vertelt over zijn of haar hoogte- en dieptepunten op gebied van films, series, games en/of boeken. Ook nemen we een kijkje in de glazen bol om te zien wat de redacteur verwacht van het komende jaar. Vandaag vertelt Ilse over haar afgelopen jaar en waar ze naar uitkijkt in het nieuwe jaar.

Wat vond jij van het jaar 2017 op het gebied van films/series/boeken en/of games?

2017 was voor mij eigenlijk een jaar waar ik minder tijd had voor boeken, films, series en games dan ik zou willen. Een jonge dochter tussen de een en twee jaar oud is fantastisch, maar kost ook veel tijd en energie. Inhoudelijk hebben er voor mij vooral op het gebied van series en boeken een aantal titels de revue gepasseerd die me bij zijn gebleven. Voor boeken zijn dit Liane Moriarty’s Bijna echt gebeurd en Junko Takahashi’s Zo word je honderd. Die tweede is een non-fictie boek dat onlangs verscheen en erg interessant is. Qua series is vooral het laatste seizoen van Better Call Saul blijven hangen (ook die serie van Vince Gilligan en Peter Gould vind ik weer steengoed). Daarnaast is het tweede seizoen van The Missing dit jaar verschenen, een steengoede Britse serie over ontvoeringszaken.

Wat was jouw leukste aanschaf?

Mijn leukste aanschaf is overduidelijk de PlayStation 4 geweest. Collega Sylvano besloot tot de aanschaf van de PlayStation 4 Pro, waardoor hij zijn oudere console wegdeed. Ik kon deze (inclusief een drietal controllers en een schare aan games) voor een toffe prijs overnemen en daarmee doe ik ook eindelijk op het gebied van console-gaming mee met de current-gen!

Wat is jouw favoriete game/film/boek/serie van dit jaar?

Mijn favoriete boek van dit jaar is eigenlijk officieel vorig jaar uitgebracht, maar heb ik dit jaar gelezen en is nog altijd actueel. Ik heb het over Hendrik Groens Zo lang er leven is. Dit is het vervolg op Pogingen iets van het leven te maken, maar is net zo goed als het eerste deel. Inmiddels is er dit jaar ook een tv-serie van uitgebracht en hoewel het niet kan tippen aan de geschreven versie spelen Kees Hulst (Hendrik) en André van Duijn (Evert) het zeker niet verkeerd!

Wat vond jij de grootste tegenvaller dit jaar?

Overduidelijk is dat voor mij Prison Break. Hoewel het bij het derde seizoen al ongeloofwaardig was geworden kon ik er op zich nog wel de ‘popcornwaarde’ van inzien, maar sinds seizoen vijf dit jaar verscheen en ik deze gezien heb weet ik eigenlijk wel zeker dat Prison Break voor mij niet een van de beste series is die ik ken.

Naar welke films/serie/game en/of boek kijk jij uit in 2018?

Naast de nieuwste Better Call Saul en (hopelijk) een derde deel van Hendrik Groen, kijk ik het meest uit naar meer tijd te kunnen spenderen om klassiekers uit te lezen en meer tijd te kunnen gaan vinden voor gamen. Ik ben momenteel nog bezig met The Hitchhikers Guide to the Galaxy en hoewel dit boek al uit 1982 stamt is er onlangs een omnibus-versie van verschenen. Hopelijk heb ik deze volgende week uit om het jaar mooi af te trappen. Daarnaast spendeer ik zo af en toe een avondje in Minecraft met mijn collega-recensent Michael en wat mij betreft mogen er in 2018 nog best wat extra uurtjes aan gespendeerd worden!

 

Geschreven door
Ilse is iemand die zich graag bezig houdt met het lezen van boeken, het kijken van films en het spelen van games. Tenminste, als ze hier de vrije tijd voor kan vinden, want als moeder van een jong dochtertje en part-time werkzaam bij de overheid is het soms lastig om hiervoor de ruimte te vinden. Ze schrijft al sinds 2012 voor wat toen Undercover-Network was, en maakt sinds april 2016 ook deel uit van de hoofdredactie. Daarnaast is zij ook nog lid van de eindredactie van de site. Een drukke boel dus!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.