2017 in een notendop volgens Michael

We eindigen dit jaar met een reeks terugblikken op 2017 én een kleine vooruitblik op 2018. Iedere redacteur vertelt over hun hoogte- en dieptepunten op gebied van films, series, games en boeken. Ook nemen we een kijk in de glazen bol voor 2018. Vandaag vertelt Michael over zijn afgelopen jaar en zijn goede voornemens voor volgend jaar.
Wat vond jij van het jaar 2017 op het gebied van films, series, boeken en/of games?

Ik heb daar niet een eenduidig antwoord op. Ik heb me weer zeer vermaakt met veel films, een handjevol series, een stapeltje boeken en een enkele game, maar om nou te zeggen dat het een fantastisch jaar was? Tja, dat is lastig… Het is in ieder geval het jaar waarin Oprhan Black ten einde kwam, de stekker uit de onbekende sitcom Baby Daddy werd getrokken (een serie die ik ontzettend leuk vind) en ik ben afgehaakt bij American Horror Story. Van de andere kant heb ik weer veel mooie films mogen zien, voornamelijk dankzij de wekelijkse Sneak Preview (een voorpremière van een bioscoopfilm waarvan de titel onbekend is).

Wat was jouw leukste aanschaf?

Dat is de Switch. Als trouwe Nintendo-liefhebber kon ik het natuurlijk niet maken om niet de nieuwste Nintendo-console in huis te halen. Ik heb tientallen uren in The Legend of Zelda: Breath of the Wild gestoken en vermaak mezelf nu nog regelmatig met onder andere Mario Kart 8, Snipperclips en Super Mario Odyssey. Het aanbod is niet enorm, maar meer dan genoeg om een aanvulling te bieden op alle bankhangmomenten die ik heb. Met de nieuwe Zelda-game in huis, heb ik meteen een aantal nieuwe merchandise in huis gehaald. Waarvan de Zelda-figurine in onderstaande foto toch wel een van mijn favorieten is.

Wat is jouw favoriete game, film, boek en/of serie van dit jaar?

Ik heb ontzettend genoten van de Netflix Original A Series of Unfortunate Events, want na het lezen van de boeken en het zien van de gelijknamige film uit 2004 keek ik reikhalzend uit naar deze serie. De serie heeft de juiste sfeer en geest: het voelt net zo aan als de boeken. Ik was verrast door het feit dat de makers zo trouw gebleven zijn aan de originele verhalen, maar tegelijkertijd een aantal punten zo hebben veranderd dat het een serie is geworden die je in een ruk wil uitkijken.

Terugdenkend aan het afgelopen jaar zijn er eigenlijk geen films, series, games of boeken die net zoveel (of meer) indruk hebben gemaakt als A Series of Unfortunate Events, maar ik heb wel veel films gezien die me nog helder voor de geest staan. Brimstone, Miss Sloane, The Day Will Come, Train to Busan… een kleine greep uit de verrassende Sneak Preview-films. Oké, toegevend, Train to Busan is misschien niet een absolute topfilm, maar zeer zeker vermakelijk. Ik herinner me nog goed dat ik eigenlijk bij de eerste vijf minuten al weg wilde, omdat het zo’n vreselijk slechte film leek te zijn, maar uiteindelijk was het een spannende film waarbij ik op het puntje van mijn stoel zat en verrast werd door meerdere onverwachte plotwendingen.

Wat vond jij de grootste tegenvaller dit jaar?

Over de tegenvaller van dit jaar hoef ik niet lang na te denken, dat is namelijk Layton’s Mystery Journey: Katrielle en het miljonairscomplot. Als Layton-fan verheugde ik me al een tijdje op een nieuw deel in de Layton-franchise, maar uiteindelijk bleek dit nieuwe deel je niet tot diep in de nacht aan het kleine 3DS-scherm te kluisteren zoals alle voorgaande delen dat wel deden. De langdradige, niet spannende mysteries konden mijn aandacht niet echt bij de game houden. Hopelijk is de volgende game weer gewoon met de oude vertrouwde Hershel Layton in de hoofdrol, samen met zijn trouwe metgezel Luke.

Naar welke films, series, games en/of boek kijk jij uit in 2018?

Op dit moment is dat vooral het tweede seizoen van A Series of Unfortunate Events. Wanneer de nieuwe afleveringen op Netflix verschijnen is nog niet bekend, maar aangezien het eerste seizoen op de eerste vrijdag de dertiende van het jaar verscheen (in januari) en het getal dertien centraal staat in de gelijknamige boeken, is het niet ondenkelijk dat ook het tweede seizoen op een vrijdag de dertiende verschijnt. In dat geval zou dat betekenen dat ik nog tot in ieder geval april mijn geduld moet houden.

Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.