Holly Miller – Twee levens met jou

Summary
Nadat Lucy ontslag neemt bij haar huidige baan moet ze een belangrijke beslissing nemen. Blijft ze in het kleine kustdorpje Shorely wonen om parttime te werken en eindelijk de roman te schrijven waar ze altijd al van droomde? Of gaat ze naar Londen en neemt ze een goed betaalde baan als schrijver? In Shoreley is Caleb, een interessante man met wie ze graag wil daten. Maar in Londen is Max, de man die de liefde van haar leven was totdat hij 10 jaar geleden plotseling haar hart brak. In twee levens met jou lees je hoe beide keuzes voor Lucy zullen eindigen. Afgezien van dit aspect is het een doorsnee roman en blijft het behoorlijk oppervlakkig. Het is een prima boek met een leuke opzet.
7

Wanneer er voor de zoveelste keer een beloofde promotie aan haar voorbij gaat, is Lucy er helemaal klaar mee en neemt ze per direct ontslag. Maar wat gaat ze nu doen? Blijft ze in het kleine kustdorpje Shoreley wonen om parttime in een cadeauwinkel te werken en eindelijk de roman te schrijven waar ze altijd al van droomde? Of gaat ze naar Londen, wordt ze de huisgenoot van haar beste vriendin en neemt ze een goed betaalde baan als schrijver? Als ze hier blijft wonen kan ze erachter komen of Caleb, de man die ze pas heeft ontmoet, echt de ware voor haar is. Maar in Londen woont Max, de liefde van haar leven die haar 10 jaar geleden plotseling heeft laten zitten. Misschien kunnen ze het opnieuw proberen? Lucy heeft heel veel vragen, maar geen antwoorden. Ze kan dan ook niet tussen de twee levens kiezen.

Lucy, Caleb en Max

Lucy is begin 30 en heeft een enorme passie voor schrijven. Een half jaar voordat ze zou afstuderen is ze met haar opleiding gestopt waardoor ze nooit een diploma heeft gehaald. Een goede vriendin van haar heeft een eigen bedrijf opgestart en zocht personeel. Daar is ze aan de slag gegaan als planner met de belofte dat ze zou mogen schrijven zodra daar een opening voor is. Echter wordt ze keer op keer aan de kant geschoven voor een ander. Na de zoveelste keer is ze er helemaal klaar mee en stapt ze op. Daarna moet ze een beslissing nemen die de koers van de rest van haar leven kan beïnvloeden. Een ding is zeker; ze zal haar langgekoesterde droom om te gaan schrijven nu eindelijk waar gaan maken.

Caleb is een vrolijke en liefdevolle man die ook in Shoreley woont. Hij is vanuit Londen hier naartoe verhuisd nadat zijn huwelijk op de klippen is gelopen. Hij werkt als professioneel fotograaf en brengt iets mysterieus met zich mee. Max daarentegen was Lucy’s eerste grote liefde. Ze waren jaren bij elkaar toen hij plotseling en zonder uitleg Lucy’s hart brak. Tien jaar later, wanneer ze elkaar weer tegenkomen, heeft hij een kantoorbaan in Londen. Kan Lucy hem vergeven en opnieuw beginnen?

Twee levens

Twee levens met jou begint als ieder ander boek. De personages worden geïntroduceerd en de scène wordt geschetst. Maar zodra Lucy de keuze moet maken tussen blijven of vertrekken verandert dat. Als lezer krijg je in de ene verhaallijn te zien hoe Lucy’s leven eruit zou zien als ze in Shorely zou blijven en met Caleb gaat daten. In de andere verhaallijn vertrekt ze naar Londen en probeert ze het opnieuw met Max. Liefdesdriehoeken zoals die van Bella (Twilight) die moet kiezen tussen Edward en Jacob of Katniss (De hongerspelen) die moet kiezen tussen Gale en Peeta worden hierdoor wel vermeden. Lezers hoeven niet te hopen dat Lucy de juiste keuze maakt omdat je in beide situaties kunt lezen hoe het af zou lopen. Dit maakt het boek behoorlijk uniek en doet ergens ver weg denken aan De middernachtbibliotheek van Matt Haig. Het is wel een gemiste kans dat deze twee verhaallijnen later niet bij elkaar komen of eindigen in een belangrijke boodschap. Dat had het boek veel sterker gemaakt.

Afgezien van dit aspect is Twee levens met jou een behoorlijke doorsnee roman. Lucy kan eindelijk doen waar ze altijd van heeft gedroomd en wordt verliefd, in het ene verhaal op Caleb en in het andere verhaal op Max. Heel spannend is het dus niet en er zitten ook niet veel verrassende gebeurtenissen in. Holly Miller probeert er nog een beetje diepgang in te gooien door een traumatische ervaring uit het verleden van Lucy op te rakelen, maar slaagt hier niet heel goed in. Het blijft allemaal behoorlijk oppervlakkig. Al met al is het een prima roman met een leuke opzet.

Twee levens met jou
Twee levens met jou
Score 0.0 van 5 sterren.
€11,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.