5 boeken in een winters jasje

Nu de temperaturen buiten dalen, er soms zelfs een wit landschap verschijnt en de wegen gevaarlijk glad worden kun je maar één ding het beste doen: fijn binnen zitten met een warme drank en een goed boek! En dat vinden wij ook, daarom hebben wij voor jou 5 winterse boeken op een rijtje gezet.

1. Winters paradijs – Sarah Morgan

We trappen de lijst af met een heerlijke feelgoodroman die zich afspeelt in Vermont. Op het vakantieoord Snow Crystal, waar Jackson O’Neil zijn best doet om het familiebedrijf te redden.
Kayla Green, een New Yorkse PR-manager, heeft een hekel aan kerst. Elk jaar werkt ze zoveel mogelijk tijdens de feestdagen. Wanneer haar baas haar vraagt om naar Vermont te vliegen voor een klus tijdens de feestdagen twijfelt ze dan ook geen moment. Terwijl Kayla haar best doet het vakantieoord Snow Crystal te redden, dompelt de familie O’Neil haar helemaal onder in de kerstsfeer. Lukt het Jackson O’Neil om zijn familiebedrijf te redden en het hart van Kayla te laten ontdooien?

 

2. Er was eens een rendier – Jo Thomas

Ondanks dat de temperaturen in Zweeds Lapland ver onder nul dalen brengt dit boek veel warmte. Halley heeft de belangrijke taak om twee trouwringen op tijd bij het bruidspaar te bezorgen. Dit gaat echter goed mis op het moment dat Halley de ringen kwijtraakt. Deze weer terugkrijgen blijkt alleen niet gemakkelijk. Noodgedwongen steekt ze de toendra over met een kudde rendieren en een mysterieuze rendierfokker. Zal Halley naast de ringen ook haar hart verliezen?

3. Een Noorse Winternacht – Karen Swan

De wereld rondreizen en betaald worden om je avonturen te delen met volgers; dat is het leven waar veel mensen van dromen. Voor Bo en Zac is dit de werkelijkheid.
Een samenwerking brengt hen naar de Noorse fjorden, waar ze de kerstdagen zullen doorbrengen onder het romantische noorderlicht. Omgeven door sneeuw en bevroren watervallen komen er scheurtjes in de relatie van Zac en Bo en geheimen komen aan het licht. Bo komt voor de vraag te staan of dit leven nog wel is wat ze wil.

4. Het meisje in het ijs – Robert Bryndza

Dit boek is voor de echte thriller-liefhebbers. In Zuid-Londen wordt het lichaam van de jonge Andrea Douglas-Brown gevonden. Ze zit vastgevroren in het ijs.
Inspecteur Erika Foster wordt aangewezen om de moordenaar te vinden en de zaak zo snel mogelijk op te lossen. Daarnaast kampt Erika met de gevolgen van haar vorige zaak, waarbij haar eigen man om het leven kwam. Hierdoor hangt haar politiecarrière aan een zijde draadje. Erika zal haar angsten onder ogen moeten komen, om op tijd de moordenaar te pakken voordat er meer slachtoffers vallen.

5. Gletsjer – Suzanne Vermeer

Maaike is met haar zus Judith op skivakantie in Duitsland. Toen ze jonger waren gingen ze jaarlijks naar het skigebied toe, maar door Judiths carrière in de politiek is dit niet meer mogelijk. Wat begint als een heerlijke week, slaat om in een ramp op het moment dat Judith verongelukt. Was het wel een noodlottig ongeluk? Maaike gaat op onderzoek uit om de waarheid boven tafel te krijgen. Een spannende thriller, die je niet zomaar weglegt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.