Britse misdaadauteur A.K. Turner begon haar carrière onder het pseudoniem Anya Lipska, waarmee ze een aantal goed ontvangen misdaadromans schreef. In deze periode combineerde ze spanning en mysterie, met een kenmerkende vlotte en directe schrijfstijl in de Kiszka en Kershaw-serie. Ze wist vanaf het begin de aandacht te trekken, maar haar echte doorbraak kwam toen ze onder haar eigen naam ging schrijven.
Met haar eigen naam richt Turner zich volledig op misdaadverhalen, waarbij forensisch onderzoek en de menselijke kant van misdaad centraal staan. Haar achtergrond als televisieproducent in true crime en wetenschappelijke documentaires speelt een grote rol in de geloofwaardigheid van haar werk. Turner doet gedetailleerd onderzoek, wat de forensische aspecten van haar boeken scherp en realistisch maakt, zonder de spanning te verliezen.
Wanneer het verleden je inhaalt
In Levenslang neemt A.K. Turner je mee in een andere richting dan in Lichaamstaal. Waar Cassie Raven normaal gesproken de mysterieuze dood van vreemden onderzoekt in het mortuarium, wordt ze dit keer persoonlijk geraakt. Ze ontdekt dat haar vader, die ze haar hele leven dood waande, nog leeft. Hij zat jaren gevangen voor de moord op haar moeder, maar nu hij vrij is, beweert hij dat hij onschuldig is. Cassie staat voor een emotioneel dilemma: moet ze hem geloven, of niet?
Met de hulp van brigadier Phyllida Flyte, die ook een belangrijke rol speelt in het vorige boek, gaat Cassie op zoek naar de waarheid over die fatale dag. Het is een intens onderzoek dat haar dwingt om niet alleen de feiten te achterhalen, maar ook haar eigen gevoelens onder de loep te nemen. Deze persoonlijke strijd maakt Levenslang veel meer geladen dan Lichaamstaal, terwijl de spanning hoog oploopt. Wat Cassie ontdekt, is een wereld waarin niets is zoals het lijkt. Ondertussen brengt haar zoektocht haar dichter bij gevaar dan ooit tevoren.
’s Morgens vroeg hing daar vooral de scherpe chemische lucht van bleek en formaline, maar over een paar uur zou de geur van bloed, zweet en urine overheersen.
Een langzame start, maar een bloedstollend einde
Net als A.K. Tuner haar eerste boek over Cassie, is Levenslang weer een spannend verhaal van begin tot eind. De kracht van dit boek ligt in de persoonlijke groei van hoofdpersoon Cassie Raven. Waar Lichaamstaal vooral draaide om haar werk als mortuariumtechnicus, gaat het in Levenslang veel meer om haar eigen verleden. Hierdoor krijg je als lezer een diepere band met Cassie, vooral door haar zoektocht naar de waarheid over haar ouders. Deze emotionele laag voegt extra spanning toe, terwijl de forensische details realistisch en goed uitgewerkt blijven, wat je echt in het verhaal trekt.
Daarentegen heeft het verhaal wel een trager tempo. Doordat Cassie’s persoonlijke dilemma’s meer aandacht krijgen, komt de actie namelijk wat langzaam op gang. Ook het complexe plot rondom haar familie kan soms wat verwarrend zijn. Toch blijft de spanning door de onverwachte wendingen hoog. Het is een verhaal dat je bezig blijft houden, vooral door de gelaagde karakters en realistische setting. Je wilt gewoon weten hoe dit eindigt!
Lees hier een fragment van Levenslang.