Ada Duwaer-Peters – De psychische gezondheid van een kind

In de psychische gezondheid van een kind komt wetenschappelijk onderzoek naar voren waarmee ouders de ontwikkelingen van hun kind kunnen analyseren eventuele problemen vaststellen om vervolgens de psychische ontwikkeling van hun kind doelgericht te verbeteren en/of hulp te zoeken. Het boek is bedoeld voor ontwikkelingspsychologen, orthopedagogen en kinderpsychiaters. Met dit boek kunnen zij op een evenwichtige en grondige wijze problemen van kinderen diagnosticeren, in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar.

Zeer wetenschappelijk

De psychische gezondheid van een kind heeft een erg wetenschappelijke benadering. Hierdoor is het boek minder geschikt voor ouders die vermoeden dat hun kinderen achterlopen in de psychische ontwikkeling. Het is dan ook geen zelfhulpboek boek. Doordat de inhoud zo wetenschappelijk is, is het erg goed onderbouwd. Alle informatie wat gegeven wordt, wordt ondersteund met eerdere wetenschappelijk bewezen onderzoeken. Hierdoor is de betrouwbaarheid van de informatie erg hoog.

SOR-persoonlijkheidsmodel

Dit boek kan dan ook uitermate interessant zijn voor ontwikkelingspsychologen, orthopedagogen en kinderpsychiaters. Voor mensen die werken in dit beroepenveld, zal het een fijn boek zijn om te raadplegen. De psychische gezondheid van een kind is een duidelijke en overzichtelijke handleiding. Het is geschreven aan de hand van het SOR-persoonlijkheidsmodel. “Het SOR-persoonlijkheidsmodel is ontwikkeld om het werken en omgaan van ontwikkelingspsychologen orthopedagogen kinderpsychiaters en ouders met kinderen met psychische problemen In de dagelijkse praktijk gemakkelijker te maken en of verbeteren. Hierbij gaat het om hulp bij de diagnostiek van uiteenlopende psychische problemen van kinderen zoals die In de praktijk voorkomen.”

Door het SOR-persoonlijkheidsmodel als handvat te gebruiken, heeft Ada Duwaer-Peters een goede kapstok gevonden om de psychische gezondheid van een kind en mogelijke ontwikkelingsstoornissen uit te kunnen leggen. Het boek telt iets meer dan 100 bladzijdes maar bespreekt wel veel verschillende symptomen. Het boek voelt daarmee erg uitgebreid, alleen een professional uit dit vakgebied kan stellen of het ook volledig is.

Conclusie

De psychische gezondheid van een kind is een goede samenvatting doordat veel ontwikkelingsstoornissen worden beschreven en relevante psychologische tests worden voor ieder onderwerp opgesomd. Lezers worden verwezen naar wetenschappelijke onderzoeken en verslagen waar meer over het desbetreffende onderwerp gelezen kan worden. Hierdoor ontbreekt er wel een praktische toepassing. Zoals eerder is gesteld, is het dus niet geschikt voor een ouder die vermoedt dat zijn of haar kind achterloopt in de psychische ontwikkeling, maar voor mensen uit het psychologische werkveld. Het biedt hun een handig overzicht waar ze in de praktijk naar terug kunnen refereren.

Over de auteur

Ada Duwaer-Peters is orthopedagoog en auteur van wetenschappelijke publicaties. Ze studeerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en heeft de bevoegdheid voor het uitvoeren van psychodiagnostisch onderzoek en een eerstegraads lesbevoegdheid in pedagogiek en psychologie. De psychische gezondheid van het kind is haar debuut wat in april 2018 is verschenen. Momenteel werkt ze aan een vervolg.

De psychische gezondheid van een kind
De psychische gezondheid van een kind
Een analyse met een nieuw persoonlijkheidsmodel
Score 0.0 van 5 sterren.
€20,82€17,50
Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.