Allie Reynolds – De baai

Summary
De baai is een wervelend spannend verhaal. Gevuld met mysterie, duisternis, spannende momenten en snelle wendingen. Allie Reynolds voegt liefde voor gevaarlijke sporten toe aan haar boeken, waardoor je de spanning van de sport ervaart en achter blijft met het verlangen om de adrenalinestoot te ervaren die ze beschrijft. Hoewel geen van de personages bijzonder sympathiek is - ze zijn allemaal te onvriendelijk en achterdochtig om sympathie voor te ontwikkelen - is er iets aan de roekeloosheid van de groep dat duister meeslepend is. Het zijn allemaal superfitte, zeer competitieve mensen, waardoor het gemakkelijk te geloven is dat een van hen in staat is tot moord.
8

Iedereen heeft een duisternis in zich. Bij de een is deze meer aanwezig dan bij de ander. De meesten onder ons gaan niet naar deze duisternis op zoek, maar verstoppen deze diep in henzelf. Met hier en daar wat uitspattingen daargelaten. Soms komt deze duisternis meer tot uiting dan op andere momenten. Bijvoorbeeld onder bepaalde omstandigheden, zoals in De baai.

Nadat ze heeft gehoord dat haar beste vriendin gaat trouwen met een man die ze nog maar net heeft ontmoet, reist Kenna af naar Sydney om haar te verassen. Maar Mikki en haar verloofde Jack staan ​​op het punt op een surftrip te gaan, dus besluit Kenna mee te gaan. Kenna, ooit een fervent surfer, is nog steeds aan het bijkomen van het verdrinkingsongeluk. Waarbij haar vriend om het leven kwam. En deze surftrip met Mikki zou wel eens kunnen zijn wat ze nodig heeft om haar trauma met de oceaan te boven te komen.

Sorrow Bay is mooi, wild en gevaarlijk. Een afgelegen surfplek met golven om voor te sterven, afgesloten van de rest van de wereld. Hier ontmoet Kenna de mysterieuze groep mensen die er alles aan doet om hun paradijs geheim te houden. Hoe zullen ze het vinden als Kenna onaangekondigd komt opdagen? Terwijl Kenna in hun wereld wordt getrokken, ziet ze tot welke extremen de groep bereid is te gaan voor de volgende sensatie. Daarnaast lijkt iedereen iets te verbergen. Waar is Kenna haar beste vriendin bij betrokken geraakt en hoe kan ze haar weg krijgen? Maar één ding wordt snel duidelijk over De baai: niemand gaat ooit weg.

‘Hoe zul jij veranderen, Kenna? Zul je beter of slechter worden? Want in ieder van ons huist een duisternis en die weet de Baai altijd boven water te krijgen.

Bloedstollend

Net als zijn voorganger – Huiver – is De baai een van die spannende, verslavende thrillers die je oppakt met de bedoeling om slechts één hoofdstuk te lezen en uren later tevoorschijn komt nadat je het hele boek in één keer hebt uitgelezen. Allie Reynolds bouwt vanaf het begin een beladen, ongemakkelijke sfeer op. Waarbij ze Kenna’s bezorgdheid om haar beste vriendin gebruikt als drijfveer voor haar reis naar Australië en zichzelf uitnodigt in een situatie waarin ze duidelijk niet welkom is. Zelfs als ze in de groep is opgenomen, blijft Kenna aan de buitenkant. Ze wil wegrennen maar daarnaast haar geïndoctrineerde vriend niet achterlaten. De hechte, bijna dierlijke groepsband van de groep is zeer zenuwslopend en er gaat geen pagina voorbij waarop het niet voelt alsof Kenna wordt bedreigd – of het nu door een beukende golf is, een duizelingwekkende klif of een van de mensen die bij haar is.

Spanning en angst nemen toe naarmate het plot dichterbij komt. Verrassende ontdekkingen en Kenna’s vermoedens brengen haar ertoe om elk van de groep op zijn beurt te verdenken. De sfeer die Reynolds’ heeft gecreëerd is intens. Ze volgt het klassieke patroon van misdaadfictie dat wordt gebruikt door onder meer Agatha Christie. Een kleine groep zit opgesloten in een omgeving waarin tenminste één de hoofdpersoon is. Achterdocht zweeft om de beurt bij iedereen: ze zijn allemaal in staat tot de misdaad; hebben allemaal een reden of motief.

Ondergedompeld

Net als de beste thrillers ligt het echte mysterie bij de personages, die allemaal tot leven komen terwijl het verhaal van De baai zich ontvouwt. Allie Reynolds heeft een groep gecreëerd van door en door intrigerende personages die een onderlinge wrijving hebben. Met een altijd aanwezig gevoel van een dreiging dat nooit ver weg is. Reynolds’ eigen kennis van surfen ondersteunt het verhaal van De baai. Waardoor je als lezer kan worden ondergedompeld in hoe de personages zich voelen, denken en bewegen; zowel op het land als in het water. Dat Reynolds’ haar verhaal opnieuw concentreert op een sport waarmee ze heel vertrouwd is, is een van de sterke punten van haar schrijfwijze. Je ervaart de spanning van de sport en blijft achter met het verlangen om de adrenalinestoot te ervaren die ze beschrijft.

Hoewel geen van de personages bijzonder sympathiek is – ze zijn allemaal te onvriendelijk en achterdochtig om sympathie voor te ontwikkelen – is er iets aan de roekeloosheid van de groep dat duister meeslepend is. Het zijn allemaal superfitte, zeer competitieve mensen. Waardoor het gemakkelijk te geloven is dat een van hen in staat is tot moord. Elk personage heeft het potentieel om verantwoordelijk te zijn. Ze hebben allemaal een killerinstinct, snelle reflexen en een verleden dat ze willen verbergen. Ryan is een buitenbeentje, een introvert en een leugenaar. Victor is opvliegend en neigt naar geweld, terwijl Clemente kalm is totdat een gebeurtenis een explosieve reactie uitlokt. De gemakkelijke Jack is niet te vertrouwen. Ten slotte is er de machtige leider, Sky, die stoer, compromisloos en fysiek sterk is. Ze toont een meedogenloosheid die een schaduw van dreiging projecteert.

Het grootste deel van het boek is geschreven vanuit het perspectief van Kenna, met een paar hoofdstukken van de andere personages en af ​​en toe een cursief gedrukt hoofdstuk vanuit het perspectief van de moordenaar. Je leert veel over hoe de personages omgaan met hun trauma door hoe ze erover praten met anderen.

Allie Reynolds - De baai

Duister paradijs

Sorrow Bay is de belangrijkste locatie voor de tweede thriller van Allie Reynolds, De baai. De donkere aantrekkingskracht van deze afgelegen locatie wordt duidelijk weergegeven. Er rijzen vragen op en geheimen worden ontrafeld, tegen een achtergrond van glorieuze maar gevaarlijke landschappen en golven waar elke surfer voor zou sterven – en mogelijk zelfs een moord voor zou doen. Het landschap, de zee en het wisselvallige weer zorgen samen voor een wisselende sfeer die de ongemakkelijke relaties en emotionele uitbarstingen zowel weerspiegelt als versterkt. Het verhaal is duidelijk beïnvloed door verhalen als The Beach (Het strand: boek uit 1996 van Alex Garland) en Point Break (film uit 1991) met zijn idyllische setting en sinistere gevoel. Reynolds’ creëerde een besloten locatie met sterke esthetiek.

Zon, zee en een sinistere groep

Met haar vorige boek, Huiver, beheerste Allie Reynolds het spannende mysterie van de afgesloten kamer en schreef een spannend en onbetwistbaar verhaal vol geheimen, leugens, wantrouwen en verdachte sterfgevallen. Haar tweede boek – De baai – behoudt al die essentiële thrillerelementen, maar vervangt de besneeuwde bergen van de Franse Alpen voor de zonovergoten kusten van Australië. Het resultaat is een adrenaline-geladen The Beach-achtige thriller waarin personages alles zullen doen om hun surfparadijs geheim te houden.

Reynolds’ voegt liefde voor gevaarlijke sporten toe aan haar boeken, wat een oprechte passie toevoegt aan haar verhalen. Je ervaart de spanning van de sport en blijft achter met het verlangen om dezelfde adrenalinestoot te ervaren. Als je van Huiver hebt genoten, zal je De baai buitengewoon vermakelijk vinden. Het verhaal is erg beschrijvend en je wordt meteen gelokt door de setting en personages, die beide sterk uitgewerkt zijn. Het mysterie zelf wordt er langzaam in verweven. Waardoor je interesse voortdurend wordt gewekt en je theorieën in een andere richting worden gestuurd. Terwijl de dreiging van iets zenuwslopends waar iedereen mee bezig lijkt te zijn, constant op de achtergrond rondspookt.

De baai is ideaal om in je strandtas te stoppen. Ze is gevuld met zon, zee, spanning en een sinistere groep van personages gedreven door obsessie en perfectie.

 

De baai
De baai
Score 0.0 van 5 sterren.
€22,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Vanaf jongs af aan leest Shanne graag boeken. Haar favoriete genres zijn: thrillers, fantasy, mysterie en (historische) romans. Daarnaast laat ze zich graag verrassen door andere genre boeken als het verhaal haar aanspreekt. Inmiddels speelt ze ook wel een game of twee en kijkt ze tevens graag een film of serie.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.