Andreas Gruber – Nemez & Sneijder 2: Doodvonnis

Summary
In Doodvonnis, het los te lezen tweede deel van de Nemez & Sneijder-reeks van Andreas Gruber, worden inspecteur Sabine Nemez en profiler Maarten S. Sneijder geconfronteerd met de verdwijning van de tienjarige Clara in Wenen. Terwijl ze de zaak onderzoeken, ontrafelen ze een angstaanjagend verband met onopgeloste moorden. De levendige schrijfstijl en boeiende personages maken dit een onvergetelijke thriller.
9

In dit tweede, los te lezen, deel van de Nemez & Sneijder-reeks word je eraan herinnerd dat de wereld een wrede en riskante plek is. Die uitspraken van ‘Pas op’, ‘Veilig thuis’ en ‘App je als je veilig thuis bent?’ zijn zo gek nog niet. Regelmatig lees of hoor je verhalen waarin iemand iets ergs en gruwelijks is overkomen. Meestal worden deze zaken al snel opgelost, maar toch zijn er ook veel onopgeloste zaken. Zaken zoals die in Andreas Gruber – Doodvonnis.

In Wenen verdwijnt de tienjarige Clara spoorloos. Een jaar later verschijnt ze volledig getraumatiseerd aan de rand van het nabijgelegen bos. Haar hele rug is vol getatoeëerd met motieven uit Dantes Inferno – en ze spreekt geen woord. Intussen leert de Nederlandse profiler Maarten S. Sneijder zijn studenten aan de politieacademie over onopgeloste moordzaken. Zijn beste leerling, Sabine Nemez, ontdekt een verband tussen verschillende zaken. Het werk van deze geraffineerde moordenaar blijkt echter nog lang niet voorbij. Het spoor leidt naar Wenen, waar de kleine Clara de enige is die de moordenaar ooit heeft gezien…

Op de eerste afbeelding zag Melanie een magere gestalte, vermoedelijk Dante zelf, die aan het begin van zijn reis door het verleden een donker bos vol verschrikkelijke dieren doorkruiste.

De toon zetten

Doodvonnis, het tweede deel van de Nemez & Sneijder-reeks, is een gruwelijke thriller doordrenkt van spanning en wreedheden. Het boek boeit vanaf de eerste seconde, de spanning zakt zelden en je nieuwsgierigheid blijft geprikkeld worden. Andreas Gruber slaagt er opnieuw in om je vanaf de eerste pagina het verhaal in te zuigen en je niet meer los te laten tot het einde. Het boek begint met een angstaanjagende en mysterieuze boodschap op de rug van de net teruggekeerde, tienjarige Clara. Zij is een jaar vermist geweest en zwijgt. Dit zet de toon voor een complex en meeslepend verhaal.

Andreas Gruber - Doodvonnis

Levendige schrijfwijze

Andreas Gruber blijft in zijn schrijfstijl trouw aan zijn kenmerkende aanpak, waarbij hij jou als lezer meesleurt in een reis van gruwelijkheden en onthullingen. Hierdoor krijg je het idee daadwerkelijk aanwezig te zijn. Daarnaast weet Gruber op een meesterlijke wijze verschillende verhaallijnen en motieven samen te weven. Hierdoor zit je continue op het puntje van je stoel. Ondertussen vlieg je door het verhaal heen. De gruwelijke moorden worden daarnaast op levendige, gruwelijke wijze beschreven. Dit boek is dan ook niet voor tere zieltjes. De angst is bijna voelbaar door de pagina’s heen. Dit maakt Doodvonnis niet alleen een thriller, maar een ware achtbaan van gruwelijkheden en adrenaline die jou als lezer meeneemt naar de duistere uithoeken van de menselijke psyche. Ondertussen slaagt Andreas Gruber erin om het verhaal luchtig te houden door precies de juiste dosis humor, ironie en sarcasme te gebruiken.

Inspecteur Sabine Nemez en profiler Maarten S. Sneijder spelen opnieuw de hoofdrol in het tweede deel van de Nemez & Sneijder-reeks. Hierdoor krijg je een dieper inzicht in hun complexe karakters. Nemez’ vastberadenheid en authenticiteit zijn een scherp contrast met Sneijders eigenzinnigheid en sarcasme. Dit zorgt voor een dynamiek dat geweldig is om te volgen. Zij vormen dan ook het middelpunt van het verhaal met hun gedurfde aanpak en ongebruikelijke samenwerking.

Andreas Gruber - Doodvonnis & Andreas Gruber - Stervensuur

Nemez en Snijder 2

Het verhaal is heel goed los van het eerste deel te lezen. Ondanks dat je de hoofdpersonen wel beter leert kennen als je het eerste deel ook hebt gelezen. Daarnaast is het eerste deel Stervensuur ook echt fantastisch! Dit tweede boek kwam in 2015 al uit in Duitsland. Inmiddels zijn er zeven boeken in deze populaire reeks verschenen. Op dit moment zijn de eerste twee delen naar het Nederlands vertaald en zouden er plannen zijn om het derde deel in 2025 in het Nederlands uit te geven.

Doodvonnis

Doodvonnis is een gruwelijke thriller dat niet voor tere zieltjes is weggelegd. De kracht van Doodvonnis zit hem in de levendige schrijfwijze. Hierdoor krijg je het idee echt aanwezig te zijn op de plaatsen in het verhaal. De angst is op die manier bijna door de pagina’s heen te voelen. Doodvonnis is hierdoor niet alleen een thriller, maar een gruwelijke achtbaan die je als lezer meeneemt naar de duistere uithoeken van de menselijke psyche. Met zijn meesterlijke vertelstijl, boeiende personages en doordachte plot verdient Andreas Gruber – Doodvonnis een ereplaats in de bibliotheek van elke thrillerliefhebber.

Written by
Vanaf jongs af aan leest Shanne graag boeken. Haar favoriete genres zijn: thrillers, fantasy, mysterie en (historische) romans. Daarnaast laat ze zich graag verrassen door andere genre boeken als het verhaal haar aanspreekt. Inmiddels speelt ze ook wel een game of twee en kijkt ze tevens graag een film of serie.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.