Arjan Alberts – Anna V.

Summary
In Anna V. heeft Suus de Bruyn een nieuwe naam aangenomen, Anna V. Zij houdt zich schuil voor de seriemoordenaar Natan Z. die nog steeds op zoek is naar haar. Naast Anna volgen we ook voormalig advocaat Reinier die in een tbs-kliniek zit en Esmee, die onderzoek doet naar een doofpotschandaal van dertig jaar geleden. Alle drie de verhalen komen best traag op gang, maar vormen wel een spannende ontknoping. Anna V. is wel de minste van de drie.
6.5

Anna V.

In Anna V., het bloedstollende slot in de Natan Z.-reeks van Arjan Alberts, onderzoekt undercover journaliste Esmee de mysterieuze dood van een kind in een jeugdinstelling. Ze heeft echter geen idee dat justitie de zaak al dertig jaar in de doofpot houdt en nerveus haar zoektocht in de gaten houdt. Zeker als aan het licht komt dat talloze gruwelijke gebeurtenissen allemaal terug te voeren zijn op één persoon…

Tegelijkertijd jaagt seriemoordenaar Natan Z. opnieuw op Suus de Bruyn. Ondanks een nieuwe identiteit en een getuigenbeschermingsprogramma is haar gezin in groot gevaar. In een poging om zich van hem te ontdoen, raakt ze verstrikt in een spel waarvan de pionnen in een ver verleden al zijn geplaatst.

Arjan Alberts

De schrijver van het boek is de Nederlander Arjan Alberts, voormalig coördinerend inspecteur bij de Inspectie Veiligheid en Justitie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Hij heeft inmiddels heel wat dingen meegemaakt in zijn loopbaan en heeft een eigen bedrijf opgericht met betrekking tot zijn voormalige werkzaamheden. Zijn ervaringen schreeuwden om beschreven te worden in een boek. Zijn ervaringen zijn ook duidelijk terug te lezen in de reeks, want het is op momenten eng om te lezen dat ons Nederlandse rechtssysteem ook daadwerkelijk zo in elkaar zit.

Verschillende personages

Net als voorgaande boeken van Alberts bestaat ook Anna V. uit meerdere personages. Allereerst is daar Anna V., zij heeft een nieuwe identiteit aangenomen na haar avonturen in voorgaande delen als Suus de Bruyn. Een ander personage is de voormalige advocaat van Natan, Reinier de Graaf. Hij zit inmiddels opgesloten voor de moord op zijn vrouw die niet hij, maar Natan gepleegd heeft. De derde personage is nieuw, namelijk Esmee. Als onderzoeksjournaliste duikt zij in een doofpotzaak van Justitie. Echter moet zij eerst undercover in een klooster waar gekke dingen gebeuren onder het gezag van Zorkan. Alle drie de personages krijgen te maken met het verleden van Natan en wat Justitie geheim probeert te houden.

Anna vreest nog steeds voor haar leven en daarom gaat zij undercover in een kliniek voor vrouwen om uit te zoeken waar Natan zich schuilhoudt zodat zij voor altijd een einde kan maken aan zijn terreur. Dit gaat haar niet gemakkelijk af, want zij heeft inmiddels een eigen leven opgebouwd met een man en twee kinderen. Naast dit leven leert zij ook veel meer over het verleden en waarom haar moeder is vermoord door Natan. Reinier moet in de kliniek proberen te overleven omdat hij wraakt wil nemen op Natan, Suus en het OM vanwege zijn veroordeling. Ook zijn leven is niet gemakkelijk omdat hij demonen in zijn hoofd heeft en voormalige cliënten tegenkomt in de kliniek.

“Anna hoorde het al niet meer. Ze rende door de straten richting hun eigen huis. Simon had de kinderen nooit eerder naar de oppas gebracht of ze daar opgehaald. Deze vrouw kende hem helemaal niet. Zenuwachtig drukte ze de sleutel in het slot.”

Traag op gang

Het eerste wat opvalt aan Anna V. is dat het boek de snelheid mist van de voorgaande delen. Het verhaal komt best traag op gang en dat merk je vooral in de hoofdstukken van Esmee. Je snapt er vooral niets van en je vraagt je vanaf het begin ook eigenlijk af wat nu precies de bedoeling is van haar rol in dit groter verhaal. Naarmate je verder leest kom je er wel steeds meer achter, maar het komt te traag op gang. Ook de andere hoofdstukken komen traag op gang, maar die hoofdstukken zijn wel makkelijker te volgen. Zo zijn de hoofdstukken van Anna en Reinier beter te volgen omdat het ook geregeld teruggrijpt naar het verleden.

Ondanks dat het verhaal traag op gang komt, wordt het wel steeds spannender. Dat is wel wat je gewend bent uit de eerdere twee delen. De spanning is vaak wel op het randje ook betreft de details. Zo vindt er een verkrachting plaats die best heftig beschreven wordt. Toch zal je het willen lezen omdat je nieuwsgierig bent naar hoe dit verhaal gaat aflopen. Je moet wel eerst door een best saai deel heen ploegen voordat je bij het spannende gedeelte aankomt. Anna V. is daarmee wel het minste deel van de drie.

Natan Z. 3 -   Anna V.
Natan Z. 3 - Anna V.
Score 5.0 van 5 sterren.
€20,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.