Interview met Lisanne Stam

Lisanne Stam ken je misschien wel van De kerstbachelorette of de Aura serie die ze bij uitgeverij Zomer & Keuning heeft uitgebracht. Met Dank je feestelijk heeft ze voor het eerst het heft in eigen handen genomen om haar eigen paperback boek uit te brengen. Het boek gaat over een klunzige partyplanner die feestjes voor scheidingen regelt. Het boek zal deze maand uitkomen. Ter ere van de publicatie van Dank je feestelijk sprak onze redacteur met Lisanne.

Je hebt inmiddels al heel wat verhalen gepubliceerd en binnenkort komt je eerste paperback boek uit. Hoe ben jij begonnen met schrijven?

Toen ik bezig was met mijn opleiding tot veiligheidskundige kreeg ik zin om een thriller te schrijven waarbij een meid alles gaat doen om haar werkgever te saboteren. Zonder na te denken, ben ik begonnen aan dat verhaal, waarna ik tips en tricks ontving. Kort daarna kreeg ik nog meer inspiratie. En nog meer. En – verrassing – nog meer! Het is een verslaving geworden waar ik lastig afstand van kan doen. Natuurlijk (ahum) is er niets met dat verhaal gebeurd en schreef ik nog een stuk van een thriller. Vervolgens kwam feelgood op mijn pad en daar maakte ik de verhalen vooralsnog wel van af.

Waar komt je passie voor schrijven vandaan?

Nog niet zo heel lang geleden recenseerde ik verhalen met veel plezier. Ik heb altijd graag boeken gelezen maar dat was een beetje op en af, vooral tijdens vakanties leek ik er meer tijd aan te kunnen besteden. Als tiener vond ik het leuk om stukjes op Facebook te plaatsen. Naarmate ik meer boeken ging lezen dacht ik: waarom zelf geen poging wagen? En tja… Dat moest zo zijn, denk ik.

Je schrijft voornamelijk feelgood romans, ben je zelf ook altijd zo vrolijk?

In principe ben ik vaak vrolijk. Behalve als iets niet lukt – want hey, ongeduldig – of als ik niet goed heb geslapen. Slaap is voor mij écht heel belangrijk, het is bijna een hobby te noemen. Zodra ik al een bed op televisie of op de sociale media zie, wil ik slapen. Zo erg is het! Daarnaast probeer ik overal wel het goede van in te zien, hoe lastig dat soms ook is.

Wat heeft jou geïnspireerd om te schrijven over een klunzige Gwen die partyplanner is?

Er werd een schrijfwedstrijd georganiseerd met het thema ‘Ik vertrek’. Wedstrijden zijn niet aan mij besteed maar opeens kreeg ik een idee. Wat nou als ik een verhaal schrijf over ik-wil-van-je-af-feestjes? Scheidingen hoeven niet altijd droevig te zijn. En als de hoofdpersoon gelooft in romantiek en ook nog eens een enorme brokkenpiloot is? In mijn optiek de perfecte ingrediënten voor een hilarische feelgood.

Wie is jouw favoriete personage uit het boek?

Xavi het mannelijke hoofdpersonage. Hij is nukkig maar heeft ondertussen ook een klein hartje. En niet geheel onbelangrijk: een lekker stuk!

Als Dank je feestelijk verfilmd zou worden, welke acteurs zou je dan willen dat de personages spelen?

Daar hoef ik niet lang over na te denken! Dromen mag altijd, toch? Dus ik kies de crème de la crème… Xavi laat ik maar al te graag spelen door Chris Hemsworth, je weet wel: Thor! En ik denk bovendien dat Emilia Clarke een supergeweldige Gwen zou kunnen zijn. Mila Kunis zal de show stelen als Senna. Marin zou ontzettend leuk vertolkt kunnen worden door Emma Stone. En als laatste vind ik Julianne Hough uitermate geschikt als Rubi. Uiteraard sta ik open voor andere suggesties.

Wat kunnen we van Dank je feestelijk verwachten?

Ik hoop dat de lezers zullen ervaren dat het boek met ontzettend veel liefde en zorg is geschreven en samengesteld. Het verhaal bevat humor, romantiek, verrassingen en geheimen. Altijd lastig om dit over mijn eigen verhalen te zeggen. Ik denk dat ik dat aan de lezers moet overlaten.

Ben je van plan om nog meer boeken uit te gaan brengen? Kun je al iets laten weten over je schrijfplannen?

Er zijn twee ideeën die enorm borrelen en die ik graag zou willen uitbrengen. Ik kan een kleine tip van de sluier geven: het tegenkomen van een jeugdvriend of een hartverscheurende doktersuitslag. Dit alles met een flinke portie feelgood! Of toch misschien die thriller over een sugar daddy? Help!

Lisanne Stam, bedankt dat je de tijd hebt genomen om de vragen te beantwoorden! Dank je feestelijk kun je nu bestellen via www.stamplustekst.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.