Zo luister je vaker naar luisterboeken

Luisterboeken zijn er niet alleen een uitkomst voor mensen met dyslexie of een visuele beperking, maar ook voor mensen die wat meer boeken willen consumeren zonder aan lezen toe te komen. In plaats van dat je een boek leest, kun je er ook naar luisteren. Het is een goede vorm van entertainment om je te vermaken. In dit artikel vind je een tiental tips waarmee jij vaker naar een audioboek kunt luisteren.

1. Maak het vervelende klusje leuker

Heb je een vervelend (hersenloos) klusje waar je echt geen zin in hebt? Maak het voor jezelf leuker door ondertussen een luisterboek op te zetten. Het huis opruimen of de badkamer poetsen wordt opeens een feestje.

2. Als je onderweg bent

Ben je veel onderweg om bijvoorbeeld naar je werk, vrienden of familie te reizen? In plaats van naar continue dezelfde muziek op de radio te luisteren, kun je ook naar een audioboek luisteren. Dat ritje in de auto, trein of bus gaat dan opeens een stuk sneller voorbij.

3. Klaarmaken

Hoelang doe jij er in de ochtend over om jezelf klaar te maken? Waarschijnlijk is dat langer dan je denkt. Bij de meeste handelingen hoef je ook niet na te denken. Een prima moment dus om naar een boek te luisteren. Tijdens het aankleden, wanneer je voor de spiegel je haren of make-up doet, je ontbijt maakt, je lunchpakket voorbereid of je tas inpakt. Zo heb je uiteindelijk toch weer een (half) uur geluisterd.

4. Afleiding tijdens het sporten

Vind je sporten al snel saai? Niet meer als je ondertussen een luisterboek op zet. Uitermate geschikt tijdens duursporten zoals hardlopen, fietsen of skeeleren. Met een luisterboek in je oren heb je voor je het weet opeens een hele marathon gelopen. Luisterboeken zijn niet alleen geschikt voor duursporten, maar kun je ook prima in de sportschool opzetten. Veel herhalingen van dezelfde oefeningen worden dan een stuk leuker.

5. Lekker luieren

Wat doe jij na een lange (werk)dag om even te ontspannen? Grote kans dat jouw antwoord televisie kijken, gamen of een boek lezen is. In plaats van een boek te lezen kun je ook eens een keer lekker op de bank of op je bed gaan liggen en ernaar luisteren. Heerlijk ontspannend! Hoef je ook niet zo’n zwaar boek omhoog te houden.

6. Tijdens het koken

Koken kan erg repetitief en saai worden. Daarom is het de perfecte activiteit om ondertussen naar een audioboek te luisteren. Zeker als je een gerecht maakt wat je al honderd keer eerder hebt bereid. Luister naar mooie verhalen terwijl jij groenten aan het snijden bent of aardappels kookt. Ook als je een nieuw recept probeert waar je concentratie voor nodig hebt, is het nog steeds mogelijk om naar een audioboek te luisteren. Op het moment dat je de volgende stap van het recept leest, pauzeer je het audioboek gewoon eventjes. Als je daarna weer weet wat je moet doen en bezig bent met het eten, kun je het weer verder afspelen.

7. Fijne wandeling

Maak je regelmatig een wandeling? Dan kun je heerlijk van je omgeving genieten, zeker als je mooie plekken zoals het bos op zoekt. De vogeltjes fluiten je dan vrolijk tegemoet. Loop je tijdens je lunchpauze even een blokje om in jouw wijk om je benen even te strekken, dan kan dat best saai zijn. Dit is dus een ideaal moment om even een audioboek aan te zetten. Doe je oortjes in en maak je hoofd even helemaal leeg met een luisterboek.

8. Wachten wordt leuk

Sommige mensen zijn chronisch te laat en anderen zijn altijd veel te vroeg. Vind je wachten heel saai omdat je voor de zoveelste keer door je social media aan het scrollen bent en niets te doen hebt? Maak het voor jezelf een stuk leuker met een luisterboek. Uren in de wachtrij staan is dan opeens niet meer zo saai. Zou dit het geheim van de Engelsen zijn?

9. Neem een abonnement

Streamingdiensten zijn niet meer weg te denken anno 2021. Netflix, Videoland, Spotify… Noem het maar op. Wist je dat er ook veel streamingdiensten voor luisterboeken zijn? Kobo Plus en Storytel zijn de bekendsten in Nederland, maar lang niet de enige. Zoek een streamingdienst die aan jouw budget en wensen voldoet. Daarmee heb jij duizenden luisterboeken binnen handbereik. Zo vind je niet alleen altijd wel een boek naar jouw wens en is het veel gemakkelijker om er een aan te zetten, maar heb je ook motivatie om ernaar te luisteren. Het is tenslotte zonde om maandelijks te betalen voor een abonnement dat je nauwelijks gebruikt.

10. Vind een leuk boek

Wanneer lees jij een boek in één ruk uit of laat jij Netflix de ene na de andere aflevering van een serie afspelen? Juist ja, wanneer het verhaal je onwijs interesseert en je niet kunt wachten om te weten hoe het af zal lopen. Hetzelfde geldt voor luisterboeken. Wil je graag vaker naar een boek luisteren? Kies er dan een uit die je echt heel leuk vindt. Dat zal je direct motiveren om hem vaker aan te zetten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.