Ava Glass – De verrader

Summary
Een nieuwe James Bond is geboren met spionne Emma die voor de Britse geheime dienst werkt. De verrader is een boek vol spanning en actie waarin Emma undercover gaat op een gigantisch jacht. Dit is natuurlijk niet zonder gevaar en midden op zee is er niemand om haar te helpen. Dit tweede boek met Emma in de hoofdrol is weer net zo spannend als het eerste en doet verlangen naar een volgend boek van thrillerschrijfster Ava Glass.
8.5

Op (een) jacht

Emma Makepeace werkt voor een geheime dienst in Londen waar ze zich richt op Russische spionnen. Als er een MI6 agent dood gevonden wordt nadat hij bezig was met een onderzoek naar twee Russische oligarchen is het voor Emma duidelijk. Om dichter bij de vermoedelijke daders te komen gaat Emma undercover op het jacht van een van deze rijke Russen. Een klusje dat zeker niet zonder gevaar is. Al helemaal niet omdat het erop lijkt dat er misschien wel een mol aanwezig is binnen de Britse overheid.

Midden op zee is er niemand die Emma kan helpen en al kon ze contact opnemen met iemand. Wie kan ze dan vertrouwen? Er zit niets anders op dan zo lang mogelijk proberen haar cover te behouden en ondertussen zo veel mogelijk informatie te vinden.

Toen Emma die avond terugliep naar haar hut was de deur dicht, maar de haar die ze aan de bovenkant had bevestigd was weg. In de ladekast lagen haar kleren anders dan ze ze had achtergelaten, en het koffertje was duidelijk verplaatst. Zoals verwacht was haar hut doorzocht.

Alias Emma

Emma Makepeace klinkt als een fantastische naam voor een spion, en het is dan ook niet Emma’s officiële naam. Ze koos de naam zelf uit toen ze aan de slag ging bij de geheime dienst. Een feitje dat niet in dit boek verteld wordt, maar wel in het voorgaande deel. De verrader is namelijk het tweede boek in de serie omtrent Emma. Het eerste boek had de titel Alias Emma en gaat over een spannende overlevingstocht dwars door Londen. Hoewel het leuk is om eerst het eerste deel te lezen voor je aan De verrader begint, is het zeker niet noodzakelijk. De delen zijn prima los van elkaar te lezen.

Ava Glass

Ava Glass woont net buiten Londen en werkt als schrijver en redacteur. Ze heeft een tijd op het ministerie van Binnenlandse Zaken gewerkt als communicatie-expert, met als focus antiterrorisme, en raakte gefascineerd door spionage. Die fascinatie heeft geleid tot deze serie over spion Emma. Een serie waarmee Glass laat zien dat ze prima kan schrijven en een echte actieheld heeft neergezet. Een nieuwe James Bond is geboren.

Actievol en spannend

De verrader is vanaf het begin tot het einde spannend en zit vol actie. Glass heeft daarbij een vlotte schrijfstijl die de vaart er goed inhoudt waardoor je blijft doorlezen en het lastig is om het boek weg te leggen. Er zijn maar weinig schrijvers die actie goed kunnen neerzetten zonder dat het overdreven of juist langdradig en saai voelt, maar Glass weet dat wel voor elkaar te krijgen en trekt je mee in de gevechten en de spanning. Het voelt alsof je een goede actiefilm zit te kijken, maar dan in boekvorm. Daarnaast weet ze de spanning ook zo goed op te bouwen dat je bijna je adem begint in te houden. Een goeie plottwist op het einde maakt deze thriller uiteindelijk af en zorgt ervoor dat het totaalplaatje bereikt is.

Natuurlijk zijn er heus wel een paar mindere stukjes te vinden in dit boek. Hier en daar moet iets toegelicht worden over de achtergrond van Emma, of een gebeurtenis aangehaald worden uit het eerste boek voor de lezers die dat boek niet gelezen hebben. Dit zijn stukjes die soms net was overbodig voelen en misschien beter weggelaten hadden kunnen worden. Deze kleine minpuntjes wegen echter niet op tegen het feit dat De verrader verder gewoon een heerlijk boek is om te lezen, dus laten we hopen dat er snel weer een boek over Emma Makepeace verschijnt.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.