Boek op reis: Eva Kelder – Een charismatisch defect

Een charismatisch defect van Eva Kelder is een van de boeken die door onze redactie op reis is gestuurd. Ben je benieuwd naar alle boeken? Dan kun je deze terugvinden op de overzichtspagina van deze rubriek.

Het boek vertelt in drie delen het verhaal van Anneke. Zij maakt kennis met de Amerikaan Blake, die in Amsterdam verzeild is geraakt. Het is 1968 en Amsterdam bruist. Anneke valt voor de schijnbare charme van Blake. Dankzij hem kan ze losbreken uit haar tot dan toe tamelijk calvinistische bestaan. Blake doopt Anneke om tot April.
April geeft zich in eerste instantie volledig over aan Blake en aan dit voor haar zo nieuwe leven. Ze is jong, het is spannend – maar ze voelt zich er nooit echt in thuis. Ze raakt zwanger van Blake – op het moment dat ze eigenlijk al niet meer zo veel van hem houdt. Heimelijk is ze verliefd op Blakes vriend ‘Curaçao Dick’ – maar ze is te passief om voor zichzelf op te komen.

Eerder werd dit boek al door ons gerecenseerd. Een uitgebreide recensie vind je hier. Een charismatisch defect heeft als startpunt de plaats Den Haag gehad, en is achtergelaten in een van de straatbibliotheken aan de Laan van Meerdervoort.

Lees hieronder waar het boek daarna allemaal is geweest.

Nog geen gegevens beschikbaar.

Wat is jouw mening?

0 0

1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.