Camilla Grebe – In eeuwigheid

Samenvatting
In eeuwigheid van Camilla Grebe is een verhaal dat draait om leugens, mysteries en tragedie. De nadruk ligt vooral op de psychologische impact. Ondanks dat je al snel een idee hebt over wat zich heeft afgespeeld blijf je doorlezen omdat elk stukje informatie de puzzelstukjes kan veranderen. Door middel van verschillende perspectieven en tijdlijnen, onthult het verhaal langzaam maar zeker wat zich precies heeft afgespeeld die fatale nacht.
8

Voor altijd en eeuwig. Termen die je als kind gebruikt in beloftes. Als kind heb je de impact van die termen nog niet zo door. Pas later krijg je door wat eeuwig kan betekenen. Want eeuwig, dat is heel erg lang. Maar weet je wat het betekent. Wat het echt kan betekenen? Kom er achter in Camilla Grebe haar boek In eeuwigheid.

Op een mooie dag in augustus heten Lykke en haar man Gabriel hun vrienden welkom bij hun jaarlijkse zomerfeest. Hun zeventienjarige tweeling Harry en David is er ook, met hun beste vriendin Bonnie. De drie zijn al hun hele jeugd bevriend, maar langzaam lijkt de vriendschap te veranderen. Als Lykke de volgende dag met een kater opstaat, wordt het lichaam van Bonnie gevonden in het huisje achter in de tuin waar de pubers samen sliepen. De beide jongens verklaren niets gemerkt te hebben, maar de deur is van binnenuit op slot gedraaid, niemand had het huisje in kunnen sluipen. Acht jaar later wordt Lykke zelf verdacht van moord, en weigert ze een verklaring af te geven. Wat is er werkelijk gebeurd in die fatale zomernacht?

Ik moet er verschrikkelijk uitzien: slierterig haar, bebloede kleren en handen.

Onophoudelijk

In eeuwigheid van Camilla Grebe is een verhaal vol leugens, mysterie en tragedies. Het is een verhaal waarin je het idee hebt alle puzzelstukjes in handen te hebben, over wat er gebeurd is en wie wat gedaan heeft. Steeds krijg je iets meer informatie die een puzzelstukje verandert. Hierdoor blijf je doorlezen. Je wilt er achter komen wat er is gebeurd. Wat er precies is gebeurd. Hierin zit ook meteen de kracht van In eeuwigheid. Grebe weet je meteen te grijpen en houd je geboeid tot aan de laatste pagina. Dit doet ze mede door de goed opgebouwde, spannende en boeiende hoofdlijn.

Daarnaast zijn de personages wederom zorgvuldig gebeiteld en goed beschreven. Je zal je kunnen inleven in de personages omdat zij levensecht aanvoelen. Alsof het mensen zijn die je echt kent. Ieder van hen heeft zijn of haar eigen persoonlijkheid, achtergrond, geheimen en uitdagingen en handelt naar zijn of haar motivaties.

Maar In eeuwigheid is meer dan alleen een spannend misdaadverhaal. Het is ook een meeslepende verkenning van thema’s als liefde, verlies en de zoektocht naar identiteit. Grebe slaagt erin om deze diepgaande thema’s op een subtiele en genuanceerde manier te verkennen, waardoor het verhaal veel meer is dan alleen een whodunit.

Ik voel me een opgravingsterrein, zo’n site die archeologen blootleggen, analyseren en bespreken. Mijn lichaam is een vindplaats waar in de donkere aarde mogelijk het antwoord op een raadsel verborgen ligt.

(On)veranderlijk

Het verhaal is opgebouwd uit verschillende perspectieven en tijdlijnen. Je leest het ene moment vanuit het perspectief van Lykke en het andere moment vanuit rechercheur Manfred, die samenwerkt met inspecteur Peter Lindgren. Het is een verhaal over een gebroken gezin, de nasleep van beschuldigingen, verstoorde relaties en een frustrerend moordonderzoek, vol hoogoplopende gevoelens, machteloosheid en woede. De nadruk ligt vooral op de psychologische impact en hoewel de spanning voornamelijk kabbelt, lees je snel door omdat je wilt ontdekken waarom Lykke is opgepakt en wat er precies is gebeurd tijdens die fatale nacht. Je moet wel geduld hebben, want antwoorden krijg je pas helemaal aan het einde.

Eindeloos

In eeuwigheid is het zesde deel in Camilla Grebe haar serie Peter Lindgren/Hanne Lagerlind. De eerste vijf delen zijn: De minnaresDagboek van mijn verdwijningIn slaap gevangen, De schimmenjager en Iedereen liegt. De boeken in deze serie zijn boeken die je losstaand van de andere boeken heel goed kunt lezen. Je hoeft de voorgaande delen dus helemaal niet gelezen te hebben om bij te blijven, maar er zijn raakpunten en terugkerende personages. En niet onbelangrijk, alle boeken zijn echt goed, dus als je ze nog niet hebt gelezen, zou je dat zeker moeten doen!

Camilla Grebe - In eeuwigheid

Eeuwige zoektocht

Wat In eeuwigheid echt interessant maakt, is de manier waarop het je aan het denken zet. Terwijl je bladert door de pagina’s, word je gedwongen om na te denken over de aard van goed en kwaad, de complexiteit van menselijke relaties en de eeuwige zoektocht naar waarheid en rechtvaardigheid. Het is een boek dat je niet zomaar weglegt nadat je de laatste pagina hebt omgeslagen, maar een boek dat je nog lang zal bijblijven.

In eeuwigheid

In eeuwigheid is een fantastisch verhaal vol leugens, mysterie en tragedies. Het is een boek dat je vanaf het eerste moment vastgrijpt en niet meer loslaat. Als je op zoek bent naar een boek dat je raakt, inspireert en uitdaagt, dan is In eeuwigheid van Camilla Grebe absoluut een aanrader!

Geschreven door
Vanaf jongs af aan leest Shanne graag boeken. Haar favoriete genres zijn: thrillers, fantasy, mysterie en (historische) romans. Daarnaast laat ze zich graag verrassen door andere genre boeken als het verhaal haar aanspreekt. Inmiddels speelt ze ook wel een game of twee en kijkt ze tevens graag een film of serie.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.