Carrie en Eddie – De Pindakaasmoord

Summary
Mocht je na alle 70 podcastafleveringen nog niet genoeg moordzaken hebben behandeld samen met Carrie en Eddie? Dan is dit het boek voor jou! Een lekker weg te lezen boek over veertien spraakmakende moordzaken beschreven door Carrie en Eddie van ‘Moordzaken de podcast’. Een echte aanrader voor onze True Crime liefhebbers.
8

De Moordzaken podcast

Na een hele tijd wachten is het zover. Carrie en Eddie houden het niet bij hun befaamde podcast ‘Moordzaken’, maar gaan ook aan de bak voor een boek. Een boek met veertien Nederlandse moordzaken: De Pindakaasmoord.

Zoals ook in het Proloog beschreven staat begon het allemaal op de eerste vakantie dag van Eddie in 2020. Hier zat hij in de auto met zijn gezin en werd het idee geopperd een podcast te luisteren. Zo kwam Eddie op het idee om zichzelf ook eens te verdiepen in het maken van een Podcast. Zijn vrouw riep al snel de perfecte ‘partner in crime’ te kennen voor deze klus, namelijk Carrie. Van het een kwam het ander en sinds augustus 2020 maken Carrie en Eddie een van de beste True Crime podcasts van Nederland. Weten jullie de case van de eerste aflevering nog?

Boek: De Pindakaasmoord

@robins.moedt

‘De Pindakaasmoord’

Het boek is vernoemd naar een van de moordzaken die zowel in het boek als in de podcasts te beluisteren en lezen is. In het boek worden in totaal veertien moordzaken beschreven, namelijk:
De wokmoord, De chaletmoord, De grensmoord, Woensdag gehaktdag, De paskamermoord, De Utrechtse trapmoord, De moordweduwe van Vinkeveen, De kannibaal in Parijs, De Oostvoornse Kofferbakmoord, De Sektemoord, De pindakaasmoord, De Amsterdamse huisschilder, De puzzelmoord, en last but not least, de parachutemoord.

Deze moordzaken komen je wellicht bekend voor en dat kan kloppen als jij ook een fanatieke luisteraar bent van de podcast. Echter kan uit ervaring gesproken worden dat dit niet te kort doet aan het boek. Het is een hele andere ervaring om de moordzaken op deze manier en vol details te lezen. De zaken zijn op een fijne manier geschreven. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een gemakkelijk taalgebruik waardoor je er makkelijk doorheen leest.

Het boek

Waarbij Carrie en Eddie in de podcast soms uitweiden over de tijd waarin het zich afspeelt en soms de zaak na hebben besproken doen ze dit, gedeeltelijk, ook in het boek. Elke moordzaak wordt kort ingeleid door Eddie en Carrie. Dit is herkenbaar aan het lettertype. Ook wordt er in sommige gevallen nog wat informatie gegeven. Zo hebben Carrie en Eddie met professionals gepraat over enkele moorden en dit kort uitgewerkt. Erg interessant om te lezen. Sterker nog, dit had voor de nieuwsgierige lezers onder ons, wellicht nog iets uitgebreider gemogen. Als lezer word je namelijk zo in de moordzaak gezogen, dat je achteraf ook heel benieuwd bent hoe Carrie en Eddie dit zo mooi onder elkaar hebben weten te zetten en hoe zij achter bepaalde zaken zijn gekomen. Dit lichten zij echter maar kort toe. Voor de nieuwsgierige lezers wellicht jammer, maar ook heel begrijpelijk dat Carrie en Eddie hun werkwijze niet volledig bloot willen leggen.

@robins.moedt

Dankwoord

In het dankwoord beschrijven Carrie en Eddie kort hoe zij te werk gaan, maar ook welke keuze zij hebben gemaakt met betrekking tot de nabestaanden. Zij lichten hier toe dat zij om verschillende redenen, vooraf geen contact op nemen met de nabestaanden. Zij benoemen altijd te bedenken of zij de moordzaak met respect naar het slachtoffer kunnen vertellen alvorens zij deze uitzenden. In hun epiloog benoemen zij dan ook dat dit boek een eerbetoon is aan alle slachtoffers van de besproken moordzaken.

Carrie en Eddie

Carrie en Eddie, ook wel Carine Voshaar & Edward van de Marel genoemd. Maken ook na dit boek nog altijd ‘moordzaken de podcast’. Mocht je na het lezen van deze recensie, of het boek, je interesse nou gewekt zijn? Luister dan vooral ook even hun podcast.

Written by
Robin is vooral een lezer! Ze leest dan ook elk genre met veel plezier. Na het lezen een prachtige foto proberen te maken is een vak apart. Naast lezen vindt ze het zeker leuk om wat te gamen, voornamelijk op haar Nintendo Switch.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.