David Baldacci – De 6:20 man

Summary
David Baldacci komt met een nieuwe reeks. Dit keer draait het om Travis Devine, een oud Army Ranger die nu als financieel adviseur op Wall Street werkt. Als een van Devines collega's vermoord wordt blijkt echter al gauw dat ook het werken in de financiële wereld niet zonder gevaren is. Amerikaanser dan dit boek kan het waarschijnlijk niet. Hoewel het zeker wel interessant weet te worden en ook nog aardig spannend, heeft het boek een net iets te hoog testosteron gehalte en wekt de hoofdpersoon net iets te weinig sympathie op.
6

Een moord op Wall Street

Travis Devine begon zijn carrière ooit in het leger, maar na jaren trouwe dienst heeft hij een hele andere richting gekozen. Hij is opnieuw de schoolbanken ingegaan, heeft zijn MBA gehaald en werkt ondertussen bij een toonaangevend bedrijf op Wall Street. Hij werkt hier niet omdat hij dat leuk vindt, nee juist het tegenovergestelde. Hij heeft het zichzelf als een soort straf opgelegd voor een in het verleden begane misdaad. Op een dag blijkt echter dat ook Wall Street niet zonder gevaren is. Een collega wordt dood gevonden en Travis wordt ervan verdacht haar te hebben vermoord.

Terwijl de politie probeert bewijzen te verzamelen tegen Travis, probeert hij er zelf ondertussen ook achter te komen wat er gebeurd is. En alsof dat nog niet genoeg is, komt ook er ook nog een geheime dienst om de hoek kijken die wil dat Travis zijn baas bespioneert. Weigeren kan hij eigenlijk niet, want in dat geval dreigen ze de echte reden van zijn vertrek uit het leger te onthullen.

Een nieuwe boekenreeks

David Baldacci is een schrijver die op hoog tempo boeken produceert. Er verschijnen vaak meerdere boeken per jaar van zijn hand, meestal voor verschillende reeksen. Er wil nog wel eens wat kwaliteitsverschil inzitten en natuurlijk is er altijd een kwestie van persoonlijke voorkeur bij een hoofdrolspeler die de reeks al dan niet interessant maakt. De leukste boekenreeksen hebben we eerder al eens op een rijtje gezet en kan je hier terugvinden. Over Travis Devine is er echter nog niet eerder een boek verschenen en De 6:20 man is dan ook de start van een nieuwe reeks. Een nieuwe serie boeken met Travis Devine in de hoofdrol, is dat wel iets waar we op zitten te wachten?

Amerikaanser kan waarschijnlijk niet

Een van de betere boeken van Baldacci is dit zeker niet. Hij staat er natuurlijk wel om bekend dat zijn boeken vrij over-de-top Amerikaans kunnen zijn, maar dit boek lijkt haast nog een graadje erger dan zijn voorgangers. Het testosteron spat van de bladzijdes en de ophemeling van de hoofdpersoon komt hoofdstuk na hoofdstuk weer terug. Travis Devine traint uren, is het schoolvoorbeeld van een Amerikaanse legerman en natuurlijk moet hij daar ook regelmatig voor bedankt worden. Het zorgt ervoor dat je je niet echt in de hoofdpersoon kan verplaatsen. Deze komt namelijk niet direct realistisch over en hoewel er wel wordt geprobeerd om hem sympathiek te maken, is de schrijfstijl niet zodanig dat dit ook echt zo voelt. Buiten het testosteron en actie gedeelte gaat dit boek ook veel over geld. Wie verdient er precies hoeveel? Welke auto’s kunnen er gekocht worden? Welke huizen kunnen er betaald worden? Wat is het gemiddelde salaris van een man en wat is een topsalaris? Vrijwel alles moet vergeleken worden in dit boek en het voelt als een non-stop potje ver plassen.

Conclusie

Zoals eerder genoemd is het zeker niet een van Baldacci zijn beste werken, maar als je een beetje door het Amerikaanse geleuter heen kan lezen dan weet het uiteindelijk nog best interessant te worden. Iets wat Baldacci namelijk wel als geen ander kan is gedegen onderzoek doen en interessante plotten verzinnen. Het duurt even voordat het verhaal op gang komt, maar dan lees je er ook zo doorheen. Er komen wat andere interessante personages voorbij, wat intrigerende mysteries en een goede dosis actie. Voor iedereen die van boeken met een hoog testosterongehalte houdt is dit een prima actiethriller voor deze zomer. Is dat echter niet helemaal jouw ding? Dan zou ik deze nieuwe reeks voorlopig maar even links laten liggen.

De 6:20 man
De 6:20 man
Score 4.0 van 5 sterren.
€14,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.