David Baldacci – Simpele leugens

Summary
Simpele leugens is snel en actievol zoals we van Baldacci gewend zijn, maar ook reuze spannend. Mickey Gibson is een fijn hoofdpersonage die nadat ze gestopt is bij de politie toch nog te maken krijgt met het onderzoeken van een moord. Tegelijkertijd is er de mysterieuze beller waarvan onbekend is of deze goed of slecht is. Wie spreekt er de waarheid en wie kan je vertrouwen?
8.5

Mickey Gibson

Mickey Gibson heeft het als alleenstaande moeder niet makkelijk met het balanceren tussen werk en de kinderen. Haar kinderen zijn dan ook de reden dat ze gestopt is als politieagente en nu aan het werk is bij Pro Eye. Haar nieuwe werk stelt haar in staat om thuis te werken omdat ze vanachter haar computer onderzoek doet. Ze gaat online op zoek naar bezittingen van rijke oplichters, maar dan moet ze opeens een keer de deur uit. Arlene, een collega van Pro Eye, belt haar met de vraag om de inboedel van een huis in de buurt te inventariseren.

In het huis treft Mickey echter niet alleen de inboedel aan, maar ook een lichaam. De rijke bewoner van het huis is duidelijk vermoord. En de collega die haar belde? Die blijkt helemaal niet te bestaan. En dan neemt Arlene opnieuw contact met haar op en vraagt Mickey om hulp. Maar in hoeverre is Arlene te vertrouwen? Is ze vriend of vijand? En hoe diep komt Mickey in de problemen als ze besluit om naar Arlene te luisteren?

David Baldacci

David Baldacci werd geboren in Virginia en studeerde politieke wetenschappen aan de Virginia Commonwealth University, waar hij cum laude afstudeerde, en rechten aan de University of Virginia. Tijdens deze periode begon hij met schrijven. Na zijn studies was hij negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C. Ondertussen is hij al jaren full-time schrijver en perst hij de ene na de andere bestseller eruit. Over het algemeen brengt hij minimaal twee boeken per jaar uit en die zijn helaas niet altijd even goed van kwaliteit. Het vorige boek, De 6:20 man, viel dan ook een beetje tegen. Gelukkig geldt dat niet voor Simpele leugens.

Twee verhalen

Hoewel de belangrijkste hoofdpersoon natuurlijk Mickey Gibson is, kent het boek nog een belangrijk personage in de vorm van Arlene. Het mag duidelijk zijn dat Arlene waarschijnlijk niet haar echte naam is, maar wat wel haar echte naam is daar komt je pas vrij op het einde van het boek achter. Zowel de verhaallijn van Mickey als die van Arlene worden gevolgd. Mickey probeert uit te zoeken wie de moordenaar is van de man die ze gevonden heeft, tegelijkertijd voor haar kinderen te zorgen en ook nog eens uit te zoeken wie de geheimzinnige beller met de naam Arlene is. Ondertussen is Arlene zelf bezig met haar eigen onderzoek en een paar gevaarlijke spoken uit het verleden.

Spannend van begin tot einde

Simpele leugens weet al direct aan het begin te boeien en wat volgt is een spannend boek waar je in sneltreinvaart doorheen leest. Langzaam maar zeker beginnen puzzelstukjes op hun plek te vallen, terwijl er ook weer nieuwe stukjes tevoorschijn komen en de puzzel steeds groter lijkt te worden. Een waar web aan leugens moet ontrafeld worden en dat is niet zonder gevaar. De vijanden zijn niet alleen meedogenloos, maar ook nog eens slim. Mickey Gibson is echter ook niet dom en doet er alles aan om samen met haar familie ongeschonden uit de strijd te komen.

Baldacci heeft al heel wat boekenseries geschreven en het einde van dit boek laat ook wel ruimte voor een vervolg, Op dit moment is er echter nog geen vervolgboek aangekondigd met Mickey Gibson in de hoofdrol. Nou is het natuurlijk een beetje persoonlijke voorkeur welke personages van Baldacci je wel of niet liggen, maar menigeen zal een vervolg met deze personages waarschijnlijk wel zien zitten. Laten we dus hopen dat er over niet al te lange tijd een deel twee met Mickey Gibson verschijnt.

Simpele leugens
Simpele leugens
Score 0.0 van 5 sterren.
€24,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.