De Gast – B.A. Paris

Samenvatting
De Gast is de nieuwste thriller van B.A. Paris, een thriller die je op je gemak kan lezen. Voor de ware speurneus die het niet erg vindt te wachten op de ontrafeling mits deze van goede kwaliteit is.
7

Synopsis

Een ongenode gast rakelt het verleden op. Want iedereen heeft wel iets te verbergen…

Wanneer Iris en Gabriel terugkeren van vakantie wacht hun een nare verrassing: Laure, een vriendin van de twee, is in hun huis getrokken. Ze slaapt in hun bed, draagt de kleding van Iris en heeft zelfs de inrichting veranderd. Het blijkt dat ze haar echtgenoot heeft verlaten na een affaire van hem. Iris en Gabriel willen er zijn voor Laure, maar die gedraagt zich steeds vreemder. Haar aanwezigheid zet de verhoudingen op scherp en geheimen uit het verleden komen aan de oppervlakte. En dan wordt het breekpunt bereikt…

De gast is een psychologische thriller. Hoever ga jij om jouw geheimen te bewaren?

De Gast

Paris schrijft op een vlotte manier. Als lezer word je je direct bewust van je omgeving en vooral, de gast. Paris weet de situatie niet te uitgebreid, maar duidelijk te beschrijven. Als lezer ben jij net als de gast ook te gast in het huis van Iris en Gabriel, of tenminste, dat denk je. Het verhaal en haar tempo blijft echter niet gestaag doorgaan. Het tempo neemt dan ook af gedurende het voortkabbelen van het verhaal. Er zijn momenten waarop je als lezer afwacht tot de volgende gebeurtenis. Dit kan als storend ondervonden worden, echter biedt dit ook een laag aan extra spanning. Als lezer wil je het verhaal en haar verloop voorspellen, je wil weten wat er gaat gebeuren dus je blijft ondanks de rustige ontknoping lezen.

@robins.moedt

Plottwist?

Bij dit boek kan je niet spreken van een plottwist, echter wel van een ontknoping. Je wacht als lezer op een plottwist of wending, maar deze blijft uit. De ontknoping daarentegen biedt genoeg voldoening, maar laat wellicht wat lang op zich wachten.
In het laatste hoofdstuk wordt het ware verhaal ontrafeld en neemt Paris je als lezer mee in de waarheid. Wat er echt is gebeurd. Ondanks dat dit boek geen typische ‘whodunnit’ is, blijft dit wel de vraag die je jezelf continu stelt tijdens het lezen. Of de ontknoping voldoende is om naar toe te werken? Ja, dat wel. Er vallen zeker puzzelstukjes op zijn plek, maar wil je als lezer van je stoel geblazen worden, dan moet je wellicht op zoek naar een ander boek.

B.A Paris

Paris is van Frans-Perse afkomst en is opgegroeid in Engeland. Naast haar verblijf in Engeland, heeft ze ook een tijd doorgebracht in Nederland. Op dit moment woont Paris in Frankrijk, waar zij een talenschool heeft opgezet.
Achter gesloten deuren is het debuut van Paris, waarmee zij knallend de schrijverswereld in is gekomen. Hierop volgde nog meer verschillende titels: Gebroken, Breng me terug, en het dilemma. Ook heeft Paris samen met Sophie Hannah, Clare Mackintosh en Holly Brown de thriller De understudy geschreven.

Geschreven door
Robin is vooral een lezer! Ze leest dan ook elk genre met veel plezier. Na het lezen een prachtige foto proberen te maken is een vak apart. Naast lezen vindt ze het zeker leuk om wat te gamen, voornamelijk op haar Nintendo Switch.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.