Elena Conrad – De Jasmijntuin

Summary
In dit tweede deel van de Jasmijnserie, De Jasmijntuin, word je meegenomen naar de prachtige Ligurische kust in Italië. Dit keer is het niet Giulia, maar Marco die op zoek moet naar familieleden waarmee hij geen contact meer heeft. Zijn zus is namelijk ernstig ziek en heeft een donor nodig. De relaties tussen de karakters zijn de drijvende kracht achter De Jasmijntuin. Ondanks dat De Jasmijntuin enigszins voorspelbaar is, is het een heerlijk verhaal om je in het zonnige Italië te wanen. Het beeldende taalgebruik van Elena Conrad zorgt ervoor dat je het gevoel hebt dat je daar zelf aanwezig bent. Je voelt, ruikt en proeft de regio door de gedetailleerde schrijfstijl en waant je helemaal in Italië.
8

Ga mee naar Italië, naar De Jasmijntuin van Giulia. In dit tweede deel van De Jasmijnserie is de zomer weer aangebroken. Om het succesvolle eerste jaar te vieren nodigen Giulia en haar vriend Marco iedereen uit voor een groot feest, mét een spectaculaire verrassing. Echter blijkt er ook een onaangename verassing te zijn. De zus van Marco is opgenomen in het ziekenhuis – en het is zeer ernstig.

Net als in De Jasmijnvilla (het eerste deel van De Jasmijnserie) word je in De Jasmijntuin meegenomen naar de prachtige Ligurische kust in Italië. Het beeldende taalgebruik van Elena Conrad zorgt ervoor dat je het gevoel hebt dat je daar zelf aanwezig bent. Je voelt, ruikt en proeft de regio door de gedetailleerde schrijfstijl en waant je helemaal in Italië:

De lucht was ochtendfris en geurde naar jasmijn.

De villa

In het eerste deel van De Jasmijnserie kreeg Guila verrassend nieuws. Haar Italiaanse grootvader laat haar een prachtig geel geverfde villa na, inclusief jasmijn- en olijfboomgaard. Guilia vertrekt meteen naar de Ligurische kust in Italië, waar haar moeder is opgegroeid. Hier wordt Guilia al snel betoverd door dit prachtige gebied, maar ook geconfronteerd met een aantal prangende vragen over haar familie en de omgeving.

De tuin

De Jasmijntuin gaat verder waar De Jasmijnvilla is opgehouden en focust zich op de families van Giulia en Marco. Het is geen probleem als je het eerste deel niet hebt gelezen. In het eerste hoofdstuk word je heel snel bijgepraat over wie nou wie is, waardoor je heel snel in het verhaal zit. Mocht je het eerste deel wel hebben gelezen dan is het eerste hoofdstuk een fijn moment om je geheugen op te frissen. Hierdoor zijn de boeken afzonderlijk van elkaar gemakkelijk te lezen.

Ligurische kust, Italië

Familiebanden

Dit keer is het niet Giulia, maar Marco die op zoek moet naar familieleden waarmee ze geen contact meer hebben. Zijn zus Laura is namelijk ernstig ziek en heeft een donor nodig. Marco’s nichtje, de dochter van Laura, heeft het heel moeilijk met de ziekte van haar moeder. Kunnen Marco en Giulia haar geruststellen?

De Jasmijntuin staat grotendeels in het teken van Laura’s ziekte en verbroken familiebanden. Door vriendschappen, familieproblemen en jaloezie krijgt het enigszins voorspelbare verhaal wat afwisseling en meer inhoud. Het geheel is een beetje oppervlakkig gebleven, de liefde en het smachten naar elkaar druipt bijna van de bladzijden en zo kabbelt het wat voort met onder andere acties van Giulia die Marco niet kunnen bekoren en zelfs tot ruzie leiden.

Italië proeven

Het is een vlot te lezen boek dat je in Italië doet wanen door de beschrijvingen van Italiaanse gerechten en woorden. De Jasmijntuin bij de villa is een plek waar Giulia en Marco van genieten en tot rust komen. De hoofdpersonages zijn herkenbare personen, die volop evolueren. Marco kan dingen niet goed loslaten en is bang om iemand kwijt te raken, hij weet uiteindelijk zijn wantrouwen om te zetten in vertrouwen. Giulia heeft geleerd dingen niet te verzwijgen, maar bespreekbaar te maken. Samen verlaten ze de gebaande paden, proberen ze iets nieuws en proberen ze zo een succes van de villa te maken. De relaties tussen de karakters is de drijvende kracht achter De Jasmijntuin.

Het zonnetje

Familie, relaties en jasmijnvelden zorgen voor een fijne Italiaanse roman in De Jasmijntuin. Wandel mee met Giulia door de Italiaanse dorpjes en waan je helemaal in het zonnige zuiden met deze feelgood roman. Een aanrader voor liefhebbers van de boeken van Santa Montefiore en Nicky Pelegrino. Ondanks dat De Jasmijntuin enigszins voorspelbaar is, is het een heerlijk verhaal om je in het zonnige Italië te wanen. Vooral met behulp een heerlijk winterzonnetje dat door het glas naar binnen schijnt. Dan rest er nog maar één vraag: ‘Kunnen we al op vakantie?’

De Jasmijnserie 2 -   De Jasmijntuin
De Jasmijnserie 2 - De Jasmijntuin
Kunnen Giulia en Marco het landgoed redden en de familie bij elkaar houden?
Score 4.0 van 5 sterren.
€17,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Vanaf jongs af aan leest Shanne graag boeken. Haar favoriete genres zijn: thrillers, fantasy, mysterie en (historische) romans. Daarnaast laat ze zich graag verrassen door andere genre boeken als het verhaal haar aanspreekt. Inmiddels speelt ze ook wel een game of twee en kijkt ze tevens graag een film of serie.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.