Ellery Lloyd – De Club

Summary
In De Club word je door Ellery Lloyd meegenomen in een meeslepend moordmysterie. In eerste instantie lijkt het alsof je als lezer te veel informatie krijgt over wat er is gebeurd, om het verhaal überhaupt spannend te houden. Niet getreurd, als lezer krijg je wending na wending te verwerken. Het einde zal je in elk geval niet aan zien komen!
7

De kroon spannen

In De club wordt je als lezer meegenomen naar de opening van wat het lanceringsfeest van de eeuw moet worden. The Home Group, gerund door CEO Ned Groom en zijn broer Adam, is een chique verzameling van clubs verspreidt over de hele wereld. Clubs waar beroemdheden kunnen feesten en verblijven in vijfsterrensuites, ver weg van nieuwsgierige blikken van fans en paparazzi. De nieuwste club, Island Home, belooft de spectaculairste van allemaal te worden. Dit streng bewaakte ultraluxe resort, gelegen op een eiland net voor de Engelse kust, wordt ingeluid met een driedaags lanceringsfeest.

Achter de schermen lopen de spanningen echter hoog op. Het team van The Home Group is, tijdens dit ambitieuze en dure project, tot het uiterste gedreven. Ieder van hen heeft iets te verbergen – en dat is al voordat de gasten, met hun eigen onfraaie geheimen, nog maar een voet op het eiland hebben gezet. Voeg hier vijf perspectieven, eigenzinnige beroemdheden en een eilandomgeving aan toe en je hebt de perfecte ingrediënten voor een perfect feest. Of moord.

Het was de club waarvoor je een moord zou doen om er lid van te worden; het openingsevenement waarvoor de A-lijst snakte te worden uitgenodigd. Wat niemand had kunnen voorzien, was hoe tragisch het zou mislopen. – Vanity Fair – MISDAAD

Bij het lezen van De club word je meteen in het verhaal gezogen. Je wordt als lezer, nog voor het eerste hoofdstuk, geconfronteerd met twee mensen die overduidelijk op hun dood afstevenen. Je hebt geen idee wie het zijn of hoe ze tot deze wanhoopsdaad zijn gekomen. Vervolgens lees je de eerste zinnen van een artikel uit de Vanity Fair (een krant) over een moord op het eiland waar de club Island Home zich bevindt. Voordat je doorhebt wat er überhaupt is gebeurd ben je als lezer teruggezet naar de dag voor het lanceringsfeest. Dit kleine beetje informatie zorgt er voor dat de spanning er meteen goed inzit en je als lezer wil weten wat er is gebeurd, ofwel gaat gebeuren.

Het boek: De Club

Te veel informatie?!

Nog voor het eerste hoofdstuk krijg je als lezer al schokkende informatie over dat er een moord is gepleegd op het eiland van de nieuwe club Island Home. Als lezer kun je je afvragen of het daarna nog zin heeft om het boek te lezen. Je weet immers al van een moord. Ellery Lloyd neemt je echter mee op de reis door de geheimen en beslissingen van beroemdheden en het personeel van Island Home. Hierdoor kan het verhaal af en toe een beetje soap-achtig aanvoelen, maar blijft het verhaal wel boeiend.

Het juiste perspectief

Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld. Hierdoor krijg je als lezer meerdere geheimen te weten en daardoor dus ook meerdere motieven voor wie, waarom een moord heeft gepleegd. Daarnaast krijg je meer verwarring over de identiteit en de doodsoorzaak van wie de dode kan zijn. Langzaamaan krijg je steeds weer wat meer cruciale informatie over de ontknoping. Door de vele desinformatie wordt je regelmatig op het verkeerde been gezet en krijg je wending na wending te verwerken. Het plot zal je in elk geval verrassen!

Nietsbetekenend

Het enige dat je als lezer tegen zou kunnen vallen is de hoeveelheid irrelevante informatie. Zo wordt er bijvoorbeeld uitgebreid beschreven hoe een suite er uitziet. Dit kan heel leuk zijn om te lezen, maar heel nuttig is het niet perse. Het voordeel hiervan is dat je als lezer een redelijk goed inzicht krijgt in wat de beweegredenen zijn voor de keuzes die de personages maken. Het verhaal kan hierdoor wel wat langdradig aanvoelen en de spanning daardoor ver te zoeken. Wanneer de spanning terug komt, heb je voor je gevoel het boek vlot uit.

Written by
Vanaf jongs af aan leest Shanne graag boeken. Haar favoriete genres zijn: thrillers, fantasy, mysterie en (historische) romans. Daarnaast laat ze zich graag verrassen door andere genre boeken als het verhaal haar aanspreekt. Inmiddels speelt ze ook wel een game of twee en kijkt ze tevens graag een film of serie.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.