Erin Doom – De Tranenmaker

Summary
De Tranenmaker is een boek dat ‘Je kunt krabben, verloochenen, of uit je hart rukken, maar ze zal je altijd weten te vinden’. Een prachtig, bijna poëtisch boek over familie, liefde, personen, hun persoonlijkheden, je verleden en het accepteren van jezelf.
8

De Grave

Verlangen naar een familie. Een onmogelijke liefde. Sommige dingen zijn het waard om voor te vechten. Maar soms sta je er alleen voor. 

Binnen de muren van Grave, het weeshuis waar Nica opgroeide, werden altijd al verhalen verteld bij het kaarslicht. De bekendste was die van de tranenmaker, een mysterieus figuur met ogen zo helder als glas, en de veroorzaker van alle angsten die mensen voelen.

Op haar zeventiende lijkt het moment gekomen om de verhalen uit haar kindertijd achter zich te laten. Nica’s droom wordt werkelijkheid wanneer Mr. en Mrs. Milligan haar adopteren. Maar ze is niet de enige. Rigel, een rusteloze, mysterieuze wees, wordt ook uit Grave weggehaald. En hij is de laatste persoon die Nica als adoptiebroer zou wensen. Rigel is intelligent, speelt betoverend piano en is onvoorstelbaar knap, maar heeft een donkere, onaangename kant.

Hoewel Nica en Rigel een verleden delen vol verdriet en gebrek aan liefde, is het onmogelijk om samen te wonen. Vooral als de legende hen achtervolgt en de tranenmaker echt lijkt te bestaan. Maar Nica heeft er alles voor over om haar droom te beschermen, en alleen als ze haar angsten onder ogen komt zal ze haar vleugels kunnen uitslaan, zoals de vlinder waarnaar ze vernoemd is.

@robins.moedt

De twee tranenmakers

Ik onderhield mijn eigenaardigheden als een geheime tuin waarvan alleen ik de sleutel had, want ik wist dat veel mensen me niet zouden kunnen begrijpen.

 Het verhaal wordt grotendeels beschreven vanuit het perspectief van Nica. Een meisje waarvan je direct gaat houden. Waar je als lezer voor wil zorgen, maar ook waarin je je kan herkennen. Ook wordt het verhaal in sommige hoofdstukken gedeeltelijk verteld vanuit het perspectief van Rigel. Een jongen waar meer achter schuilt dan Erin Doom je in eerste instantie laat denken. Hiernaast zijn er verschillende personages die je naast deze twee tranenmakers in je hart kan sluiten. Doom heeft alle personages en al hun perspectieven prachtig omschreven. Het doet je als lezer weer even beseffen dat iedereen een eigen verhaal heeft en dat de vijand in jouw sprookje, niet alléén de vijand hoeft te zijn.

Sterk is degene die op zachtaardige wijze de kwetsbaarheid van anderen weet te raken. 

@robins.moedt

Want als tranen stukjes van gevoelens waren, bevatten ze dus ook liefde, genegenheid, vreugde en passie. Ze bevatten verdriet, maar ook geluk. ‘Dat maakt ons menselijk,’ zei ze. Het was de moeite waard, om te lijden om maar iets te voelen.

Schrijfstijl

Er zijn maar weinig woorden die deze schrijfstijl kunnen omschrijven. Erin Doom haar woorden kunnen bijna als poëtisch bestempeld worden. Je kan als lezer maar beter je annotaties bijhouden want uit dit boek kan je prachtige quotes halen. Doom krijgt het voor elkaar om dit vrij heftige verhaal bomvol emoties van verschillende personages te verwoorden als een sprookje voor volwassenen.

Dit boek is als Doom zelf beschrijft: ‘Je kunt de liefde krabben, verloochenen, of uit je hart rukken, maar ze zal je altijd weten te vinden’.

Doom weet je te raken, maar heeft hier geen haast mee. Het verhaal ontplooit zich langzaam en traag. Door de schrijfstijl en de prachtige verwoordingen heb je hier als lezer wellicht niet direct last van. Mocht je houden van rappe snelle en spannende verhalen, is dit geen boek voor jou. Of het is een uitdaging en een ontplooiing voor jezelf om het toch te proberen.

Ik had altijd in sprookjes geloofd. 
Ik had altijd gehoopt om er een te beleven.
En nu… zat ik er middenin.
Ik wandelde over de bladzijden, liep over papieren paden.
Maar de inkt liep uit.
Ik was in het verkeerde sprookje beland. 

@robins.moedt

De sterren

In dit boek gebeurt veel en tegelijkertijd weinig. Veel dingen waar je als lezer iets van kan vinden. Waar je je vraagtekens bij hebt. Waar je wat bij voelt. Precies dat maakt dit boek zo enorm krachtig. Wie je ook bent en wat jouw levensovertuigingen ook zijn. Iedereen kan iets uit dit boek halen. Iets om mee te nemen in de toekomst. Met welke personages jij ook mee leeft: of je je schuilt achter jouw woede zoals Rigel, of als je de zachtheid zelf probeert te zijn zoals Nica, Doom maakt het duidelijk dat jij het waard bent.

En het meisje zei tegen de wolf: ‘Wat heb je een groot hart.’ ‘Dat is slechts mijn woede.’ En toen zei ze: ‘Wat heb je een grote woede.’ ‘Dat is om mijn hart voor je te verbergen.’

TikTok Sensatie

De tranenmaker is een welverdiende TikTok-senatie uit Italië, wat nu dan ook in het Nederlands vertaald mocht worden. Naast dat het boek een groot succes is, zijn de filmrechten van De Tranenmaker ook al verkocht. Wie weet zien we de tranenmaker binnenkort op het grote scherm. Volgens de uitgever heeft het boek iets weg van Colleen Hoover, Wuthering Heights en Twilight. Echter zal het de bijzondere schrijfstijl van Doom te kort doen door het te nauw te vergelijken. Je komt daar maar op één manier echt achter, namelijk door het te lezen!

‘Er is geen huid die zich kan sluiten over een wond van de ziel’.

Erin Doom

Je zal het wellicht al vermoeden, maar Erin Doom is het pseudoniem van een Italiaanse schrijfster. Een schrijfster die startte met het schrijven van korte verhalen op Wattpad. Hier vond zij meer dan 6 miljoen lezers die haar verhalen prezen. Erin Doom is rechtenstudente en woont nog bij haar ouders. De tranenmaker is haar debuutroman waarvan er al heel veel exemplaren zijn verkocht. Wie weet volgt er binnenkort ook een film…


De tranenmaker
De tranenmaker
Score 0.0 van 5 sterren.
€24,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Written by
Robin is vooral een lezer! Ze leest dan ook elk genre met veel plezier. Na het lezen een prachtige foto proberen te maken is een vak apart. Naast lezen vindt ze het zeker leuk om wat te gamen, voornamelijk op haar Nintendo Switch.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.