Eva García Sáenz de Urturi – Het Zwarte Boek van de Uren

Summary
Eva García Sáenz de Urturi geeft in Het Zwarte Boek van de Uren een nieuw verhaal over inspecteur Unai López de Ayala, de protagonist van de De Witte Stad-trilogie, waarin opnieuw intriges, familiegeheimen en legendes de lezer verweven en boeien. Een snel verhaal, verteld in twee tijdlijnen, dat ingaat op onderwerpen als wraak, literatuur, vervalsing, liefde, familie, boeken en bibliofiel.
8

Eva García Sáenz de Urturi geeft in Het Zwarte Boek van de Uren een nieuw verhaal over inspecteur Unai López de Ayala, de protagonist van de De Witte Stad-trilogie, waarin opnieuw intriges, familiegeheimen en legendes de lezer verweven en boeien. De trilogie bestaat uit: De Stilte van de Witte Stad, De Riten van het Water en De Heren van de Tijd.

Vitoria, 2022. Wanneer voormalig inspecteur Unai López de Ayala een anoniem telefoontje ontvangt waarin wordt onthuld dat zijn moeder ontvoerd is – van wie hij dacht dat ze veertig jaar geleden gestorven was – stort Unai zich in een race tegen de klok om haar levend terug te vinden. Het onderzoek naar de dood van een bekende boekhandelaar neemt Unai mee naar zijn eigen familieverleden, naar de geheime en exclusieve wereld van het verzamelen van boeken en de zoektocht naar het legendarische Zwarte Getijdenboek om zijn moeder te redden.

Vitoria, 1972. Ítaca Expósito is een jonge wees die opvalt door haar talent voor het imiteren van grote artiesten. Haar saaie leven begint te veranderen wanneer zuster Aquilina de mysterieuze Kring van de Egeria’s ontdekt en haar verandert in de nieuwe Spaanse vervalser.

“Ik kan dat telefoontje niet vergeten, ik kan niet rustig blijven zitten en anderen het onderzoek laten doen als mijn moeder nog leeft, terwijl de klok doortikt.”

Vierde in de reeks?

Hoewel Het Zwarte Boek van de Uren gerelateerd is aan de De Witte Stad-trilogie, staat het boek op zichzelf. De lezers die de De Witte Stad-trilogie hebben gelezen zullen een aantal oude bekenden tegenkomen, waaronder de inmiddels gepensioneerde en vijfenveertig jarige inspecteur Unai López de Ayala, ook wel Kraken genoemd.

Fans van de De Witte Stad-trilogie raden aan om eerst de trilogie te lezen alvorens aan Het Zwarte Boek van de Uren te beginnen. De redenen die zij hiervoor geven is dat je als lezer de personages beter leert kennen, kleine nuances van de hoofdpersoon beter begrijpt en begrijpt waar de vermeldingen over bepaalde aspecten uit de trilogie vandaan komen.

Heb je de De Witte Stad-trilogie niet gelezen of ben je niet van plan om deze te gaan lezen en vraag je jezelf af of Het Zwarte Boek van de Uren het waard is om te lezen, dan kan je bij deze gerustgesteld worden. Het plot van Het Zwarte Boek van de Uren is totaal nieuw en schrijfster Eva Garcá Sáenz de Urturi geeft de nodige informatie uit de De Witte Stad-trilogie opnieuw zodat de lezer dit verhaal kan begrijpen en er door gegrepen kan worden.

Het Zwarte Boek van de Uren

Aftellen

Het boek heeft zeer korte hoofdstukken en is daarnaast zeer gemakkelijk en snel te lezen. Eva heeft er voor gekozen om de twee tijdlijnen in andere vormen te schrijven. De hoofdstukken met Unai heeft zij in de ik-vorm gezet en de hoofdstukken met Ithaca in de derde-persoon. Gewaagd, maar het werkt uitstekend. Het verhaal van Het Zwarte Boek van de Uren gaat in op onderwerpen als wraak, literatuur, vervalsing, liefde, familie, boeken en bibliofiel.

“Een boekenverzamelaar wil alleen maar hebben, boeken hun ziel afnemen en hun rug bekijken, om het exemplaar vervolgens te vergeten. Dan begint de jacht op een volgend zeldzaam exemplaar. Daar krijgen ze een kick van”

Eva weet de lezer opnieuw te verassen met interessante informatie. Dit keer over de vervalsingen en het maken van vervalsingen in de bibliofiele wereld. De ene lezer zal dat als ongelooflijk interessant ervaren en de andere als ongelooflijk saai. Echter is het aftellen en leest het boek als een trein. Het Zwarte Boek van de Uren is een behendig en dynamisch boek, dat de spanning er in houdt, en voor je het beseft is het boek uit.

De witte stad 4 - Het zwarte boek van de uren
De witte stad 4 - Het zwarte boek van de uren
Score 4.7 van 5 sterren.
€22,99€17,50
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

Written by
Vanaf jongs af aan leest Shanne graag boeken. Haar favoriete genres zijn: thrillers, fantasy, mysterie en (historische) romans. Daarnaast laat ze zich graag verrassen door andere genre boeken als het verhaal haar aanspreekt. Inmiddels speelt ze ook wel een game of twee en kijkt ze tevens graag een film of serie.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.