Gregg Hurwitz – Orphan X: De laatste Orphan

Summary
De laatste Orphan is alweer het achtste boek in de Orphan X-reeks. Het is weer een prima geschreven boek dat vlot wegleest en vol zit met actie, maar het is zeker niet zo goed als zijn voorgangers. Het voelt wat onnatuurlijker aan en daardoor ook wat minder spannend.
7

Al van kinds af aan is Evan Smoak (oftewel Orphan X) getraind als moordmachine. Als onderdeel van een geheim project was hij zeer waardevol voor de overheid, totdat de overheid het programma stopzette. Logischerwijs wilden ze alles wat ernaar kon verwijzen uit de weg ruimen, maar Evan wist altijd uit hun handen te blijven. Dat was tenminste zo, tot nu.

Evan maakt een fout en valt in de handen van de FBI en daarmee in de handen van de president. Deze wil een deal sluiten met Evan. Hij doet een klus voor haar in ruil voor zijn vrijheid. Dat zorgt bij Evan echter voor een moreel dilemma. Hij heeft namelijk ooit besloten dat hij zijn vaardigheden alleen nog maar zou inzetten bij mensen die dat echt verdienden. En is dat wel het geval bij de persoon die op de lijst van mevrouw de president staat?

08c687cc00329ee8299de05803beaff4_360x360_center

Schrijver Gregg Hurwitz heeft ondertussen al bijna dertig boeken op zijn naam staan. Hij is een man die altijd grondig onderzoek doet. Zo heeft hij bijvoorbeeld met de Navy SEALs getraind, met haaien gezwommen en nog veel meer spannende dingen gedaan. Naast zijn thrillers schrijft hij ook nog eens screenplays voor bekende Hollywood-producers, comics voor Marvel en heeft hij tv-series voor Warner Studios bedacht. Een druk bezet man dus.

Dit Orphan X verhaal is een vervolg op de eerder verschenen boeken en zit vol met terugkerende personages. Hoewel het boek in theorie los te lezen is, wordt er wel wat achtergrondinformatie gegeven in de andere boeken. Daarom is het dus toch aan te raden eerst de andere Orphan X-boeken te lezen. De boeken die hieraan voorafgingen zijn: Orphan XDe Nergensman, De rekruut, De president, De Accountant, De verloren zoon en De machthebbers.

De laatste Orphan

De laatste Orphan is net als alle Orphan X boeken een vlot geschreven boek en het zit vol met actie. Veel oude bekenden komen even om de hoek kijken in dit boek, maar de rol van de twee favoriete medebewoners van de flat lijkt even iets kleiner. Desondanks lijkt Evan Smoak nog steeds zijn stijgende lijn wat betreft emoties voort te zetten. Misschien zelfs wel iets te veel. Waar dat in de voorgaande boeken nog als prettig ervaren kon worden, voelt het nu onnatuurlijk aan. Over het algemeen voelt dit boek eigenlijk net iets minder spannend en onnatuurlijker dan zijn voorgangers.

Al met al is het een prima geschreven boek dat vlot wegleest en vol zit met actie. Al is het boek zeker niet zo goed als zijn voorgangers. Waar de titel op slaat is overigens ook niet helemaal op te maken uit het boek. Orphan X is immers niet opeens de laatste Orphan en ook lijkt het einde van dit boek niet per se het einde van deze serie. Er wordt genoeg ruimte gelaten voor een vervolg.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.