Gustaf Skördeman – Faust

Summary
Wat weet Sara Nowak?’ Het is de laatste vraag die dominee Jürgen Stiller te horen krijgt. Zijn antwoord blijft uit en even later wordt hij geëxecuteerd door een terrorist met de codenaam Faust. Ondanks dat Faust het niet haalt bij het debuut Geiger in de thrillerwereld, is het verhaal wellicht wel geschikt voor het witte scherm. Het boek kent echter helaas wat mankementen. Zo is de spanningsopbouw in het begin veel te traag; pas halverwege het boek komt dit degelijk om de hoek kijken. Daarnaast is de laatste helft juist weer te rommelig en te snel, waardoor je snel verward raakt en de draad kwijt bent. Desondanks is Faust niet alleen maar slecht; met name het boeiende hoofdpersonage van Sara weet dit boek te redden.
5

Wat weet Sara Nowak?

Wat weet Sara Nowak? Het is de laatste vraag die dominee Jürgen Stiller te horen krijgt. Zijn antwoord blijft uit en even later wordt hij geëxecuteerd door een terrorist met de codenaam Faust.
Dit is het begin van een verbeten jacht om Sara Nowak te vinden en te vermoorden. Sara zelf is zich echter niet bewust van het gevaar, ze is druk verwikkeld in persoonlijke sores. Tot de dag dat ze beschoten wordt in haar eigen huis. De aanslag mislukt, en ze gaat op onderzoek uit en komt zo een netwerk van radicale terroristen in het voormalige West-Duitsland op het spoor. Uit die tijd stamt ook Operatie Wahasha, een meedogenloos plan dat de toekomst van Europa voor altijd kan veranderen. In een race tegen de klok moet Sara de ware identiteit van Faust achterhalen. 

Geiger

Voor de komst van Faust kwam het voorgaande boek ‘Geiger’ tevoorschijn in de thrillerwereld. Faust is het opzienbarende en los te lezen vervolg op de succesvolle thriller Geiger. Geiger is door de pers erg goed ontvangen in Nederland. Niet alleen in Nederland loopt Geiger storm, maar door heel Europa is het boek uitgegeven.
Nu is natuurlijk de vraag, loopt het vervolg ook net zo storm?

Faust

Faust lijkt het niet te halen bij de positieve recensies van Geiger. Het is als lezer allereerst al vrij lastig om in het verhaal te komen. Wanneer je bij pagina tweehonderd aankomt begint het verhaal vorm te krijgen, begin je te begrijpen wat je leest en begin je pas spanning te voelen. Echter, dit is pas op het helft van het boek waardoor dit het begin van de thriller niet erg sterk maakt. Het probleem zit hem hier in de snelheid van gebeurtenissen. Er gebeurt enorm veel in het verhaal en het is als lezer moeilijk om bij te houden en aan elkaar te knopen. Wanneer je denkt eindelijk in het verhaal te zitten na pagina tweehonderd blijkt dat niet alleen het begin, maar ook het einde veel te wensen overlaat. Zo zijn de laatste vijftig pagina’s erg verwarrend, onnodig en vooral onrealistisch. 

Ondanks het lastige begin en einde van het boek, is Faust zeker zo slecht nog niet. Dit komt voornamelijk doordat het hoofdpersonage goed in elkaar zit. Je volgt Sara door het verhaal heen en je kunt je als lezer goed inleven in haar gevoelens. Dit maakt dat het verhaal alsnog in je hoofd blijft zitten. Achterop het boek wordt aangegeven dat dit een vervolg is op Geiger, maar los te lezen is. Kijkend naar het bovengenoemde en de verhaallijn wordt het lastig wanneer je niet het verhaal kent én het personage van Geiger. Een vervolg is daarom een betere benaming.
In vergelijking met Geiger haalt Faust het zeker niet, maar slecht is het zeker ook niet. Kijkend naar de pers en de overige recensenten in Nederland is dit een gedeelde mening. Zowel de recensies vanuit de pers blijven uit evenals de recensies van grotere recensenten. Ondanks dat dit boek zeker nog wat te wensen overlaat, komt er een derde deel aan die deze serie compleet gaat maken. Wellicht is dit aankomende boek weer op het niveau van Skördemans debuut. 

 

Gustaf Skördeman

Gustaf Skördeman werd in 1965 in Zweden geboren en is scenarist, filmregisseur en producent. Geiger is zijn debuut en het begin van een serie thrillers met Sara Nowak in de hoofdrol. Faust is zijn opvolgende deel wat opnieuw door heel Europa is uitgegeven. Naast het schrijven van boeken is Skördeman ook filmregisseur. Dit is volgens veel van zijn lezers te merken aan de verhaallijn en schrijfstijl. Wellicht dat zijn boeken binnenkort te zien zijn op het witte scherm. 

Sara Nowak  -   Faust
Sara Nowak - Faust
Score 0.0 van 5 sterren.
€21,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Robin is vooral een lezer! Ze leest dan ook elk genre met veel plezier. Na het lezen een prachtige foto proberen te maken is een vak apart. Naast lezen vindt ze het zeker leuk om wat te gamen, voornamelijk op haar Nintendo Switch.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.