Inez Corbi – Tuinen van Heligan: Een nieuw begin

Samenvatting
Het boek Tuinen van Heligan: Een nieuw begin weet je door de simpele schrijfwijze van Inez Corbi, vanaf de eerste minuut, mee te voeren. Het is een licht, fris en verslavend verhaal, met twee tijdlijnen en verschillende perspectieven vanuit de derde persoon. Dit boek is een prachtige manier om te reizen, zonder van plek te veranderen.
9

Je bent vast wel eens in een tuin of park geweest. Zo een waar je je in een andere tijd kan wanen. Waar de meest prachtige en bijzondere bloemen, planten en bomen staan. Zo neergezet en geordend dat ze op hun best uitkomen. Waar, als je eruit stapt, je eerst even tot jezelf moet komen en beseffen waar je eigenlijk bent. Zo’n tuin of park waar je graag naar terug wilt gaan. Laat je meevoeren naar de prachtige Tuinen van Heligan: Een nieuw begin.

Lexi komt vanuit Londen naar Cornwall om een ​​nieuw leven te beginnen. Daar begint ze als vrijwilligster te werken in de verloren tuinen van Heligan. Terwijl ze haar leven probeert op te bouwen, stuit ze op het verhaal van twee wezen, die in 1781 opgroeiden in de tuinen van Heligan. Damaris en Allie, haar zus. De zussen zijn twee wezen die na de dood van hun ouders worden verwelkomd door hun neef Henry. Hij is die degene die de beroemde tuinen van Heligan ontwerpt en de opdracht geeft om ze aan te leggen. Onder de nieuwsgierige blik van Damaris ontmoet je Julian, een mysterieuze jachtopziener op wie Damaris verliefd is geworden. Maar de demonen uit zijn verleden dreigen hun geluk in gevaar te brengen.

‘Welkom op een van de geheimzinnigste landgoederen van Groot-Brittannië,’ zei hij toen. ‘De verloren tuinen van Heligan. Waarom verloren? Omdat deze plek tientallen jaren lang in een soort Doornroosje-slaap heeft gelegen en slechts per toeval is herontdekt. Het verhaal van die herontdekking is al bijna net zo spectaculair als de tuinen zelf. Loop met me mee, dan laat ik het jullie zien.’

De tijd baart rozen

Het verhaal van Tuinen van Heligan: Een nieuw begin wordt verteld in twee tijdlijnen. Het heden en het verleden. Het verhaal van Lexi en het verhaal van de zussen Damaris en Allie. De verhalen worden beetje bij beetje met elkaar verweven en afgewisseld. Hierdoor word je als lezer van het begin tot aan het einde geboeid en krijg je de behoefte om steeds meer te willen weten – verder te willen lezen. Inez Corbi zal je op een langzame, maar aangename manier kennis laten maken met deze drie vrouwen. Die de tuinen van Heligan delen, maar niet tijdens dezelfde periode.

Inez Corbi: Tuinen van Heligan - Een nieuw begin

Laat bloemen uw tolk zijn

Inez Corbi weet je met haar eenvoudige manier van schrijven, al in de eerste minuut, mee te voeren naar de tuinen van Heligan. Het is een licht, fris en verslavend verhaal. Een verhaal waarin Corbi de realiteit en fictie op een meesterlijke wijze weet te vermengen. De tuinen bestaan immers echt. De historische gegevens eveneens. Corbi heeft hier een meesterlijk web van gesponnen met de historische gegevens als basis. Wat zij vervolgens heeft aangevuld met een vleug fictie.

Tuinen van Heligan: Een nieuw begin heeft een vertelwijze die lijkt op een klassiek, historisch romantype. Echter is het nooit ingewikkeld of saai om te lezen. Corbi zorgt ervoor dat de beschrijvingen – van bijvoorbeeld de tuinen – niet te lang zijn. Hierdoor blijft het verhaal vlot en lekker lezen. Mocht je gehoopt hebben op uitgebreide omschrijvingen van de bloemen in de tuinen, dan zal je teleurgesteld worden. Het verhaal richt zich namelijk meer op de personages en hun beproevingen. Echter zullen er geen grote intriges of grote wendingen zijn. Het verhaal is aangenaam en ontspannen zonder grote mysteries. Ondanks dat is Corbi er in geslaagd om je mee te voeren naar de plaats en tijden waarin het verhaal zich afspeelt. Een prachtige manier om te reizen, zonder van plek te veranderen.

Het verhaal wordt verteld vanuit de derde persoon. Op die manier kan je meekijken met Lexi, Damaris en Allie – die perspectieven wisselen af. In elk hoofdstuk krijg je een kijkje in wat ze beleven, zien en voelen.

Ik zal je weten te vinden. Dat had hij gezegd. Waar je ook naartoe gaat, ik vind je.

Zeg het met bloemen

Tuinen van Heligan: Een nieuw begin is een romantisch verhaal verteld door drie sterke, moedige en onafhankelijke vrouwen. Wiens link de tuinen zijn. De personages zijn realistisch neergezet. Ze voelen echt aan en zijn niet geïdealiseerd of gedramatiseerd. Elk personage heeft zijn of haar zwakke en sterke punten, zorgen, angsten en dromen. Allemaal groeien ze in het verhaal. Alleen het ene personage maakt meer groei mee dan het andere personage. Met name de meiden Damaris en Allie lijken veel groei door te maken. Je zal als lezer versteld kunnen staan van hun kracht, moed, koppigheid, kwetsbaarheid en passie voor het leven.

Inez Corbi: Tuinen van Heligan - Een nieuw begin

Een schot in de roos

Het boek Tuinen van Heligan: Een nieuw begin weet je door de simpele schrijfwijze van Inez Corbi, vanaf de eerste minuut, mee te voeren. Het is een licht, fris en verslavend verhaal. Een prachtige manier om te reizen, zonder van plek te veranderen. Dit is echt een verhaal voor lezers die een relaxt en luchtig verhaal voor op vakantie zoeken, voor lezers die van historische familiesaga’s houden met sterke en onafhankelijke personages of voor beginnende lezers – lees mensen die het niet gewend zijn om te lezen, maar dat wel graag zouden willen.

Dit is het eerste deel van de serie Tuinen van Heligan. De volgende twee boeken worden verwacht in 2024.

Geschreven door
Vanaf jongs af aan leest Shanne graag boeken. Haar favoriete genres zijn: thrillers, fantasy, mysterie en (historische) romans. Daarnaast laat ze zich graag verrassen door andere genre boeken als het verhaal haar aanspreekt. Inmiddels speelt ze ook wel een game of twee en kijkt ze tevens graag een film of serie.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.