Iris Posthouwer – Iets met grenzen stellen

Summary
Een boek voor iedereen die wel eens moeite heeft met het aangeven van grenzen. Niet houdt van de traditionele zelfhulpboeken, maar wel op zoek is naar praktische tips en bewustwording. Een boek vol praktische tips en een hoop voorbeelden om jou sterker in je schoenen te laten staan, zonder de ander voorbij te lopen.
7.5

Iets met grenzen stellen

Hoe ga je zonder gedoe om met de reactie van de ander? En hoe krijg je grip op grenzen? Leer het in deze praktische gids vol direct bruikbare tips. Posthouwer is o.a. van Smalltalk Survival.

Grenzen stellen kan een sociaal mijnenveld zijn. Dit boek staat boordevol praktische tips en onderbouwde technieken om je daardoorheen te loodsen. Je leert hoe je soepel nee zegt, lastige dingen aankaart, en egosparende tikjes uitdeelt. Ook leer je hoe je ontspannen omgaat met weerwoord, en met je eigen schuldgevoel. Grip op grenzen dus, zonder gedoe.

Grenzen

Posthouwer trapt het boek af met het begin, namelijk een antwoord op de vraag: wat zijn grenzen? Hierbij legt zij simpel en met voorbeelden uit wat grenzen precies zijn, wat ze inhouden, maar ook wie er verantwoordelijk is voor het bewaken van deze grenzen. Alles start namelijk, met jou!
Door de manier waarop Posthouwer schrijft, voel je je niet aangesproken, maar word je als lezer wel verantwoordelijk gemaakt voor je eigen aandeel in het stellen en bewaken van je grenzen.

@robins.moedt

Voorbeelden

Door de vele en gebruikte voorbeelden word je als lezer begrepen in de dagelijkse struggles van het stellen van grenzen, het nee zeggen en alle lastige mensen die dit moeilijk vinden om te accepteren. Posthouwer serveert je echter niet enkel voorbeelden vanuit ‘jouw’ perspectief, maar neemt jou ook mee in de belevingswereld van de ander. Dit maakt dat je beter leert begrijpen hoe de ander over jouw grens kan denken. Door dit inzicht leer je minder met ‘jezelf’ bezig te zijn. Een smoesje, en overmatige excuses, daar wordt niemand beter van. De situatie is nou eenmaal zo dat jij niet kan helpen. Dit kan echter wel erg rot zijn voor de ander en hier mag aandacht voor zijn.

En nu?

Bij veel ‘zelfhulp’ boeken heb je als lezer na het lezen vaak de vraag… en nu? Dit boek geeft je echter zoveel praktische tips: inclusief meerdere voorbeeldzinnen. Hierdoor kan je letterlijk aan het oefenen slaan. Al houd je het in je achterhoofd en ben je je soms net iets meer bewust van je eigen grens, en de ander. Dat is al winst! Bij een lastige situatie kan je het boek er ook bij pakken. Voor iedere lastige situatie heeft Posthouwer wel een handige zin, oneliner of reactie.

Iris Posthouwer

Iris Posthouwer kan je kennen van Smalltalk Survival, haar eerdere boek samen met Liz Luyben. Naast het schrijven werkt Posthouwer als trainer en spreker op het gebied van ontspannen en overtuigen. De missie van Posthouwer is het makkelijker maken van ongemakkelijke gesprekken.

Written by
Robin is vooral een lezer! Ze leest dan ook elk genre met veel plezier. Na het lezen een prachtige foto proberen te maken is een vak apart. Naast lezen vindt ze het zeker leuk om wat te gamen, voornamelijk op haar Nintendo Switch.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.