Mijn jaar in beeld: Max

We eindigen dit jaar met een terugblik op 2018 én een kleine vooruitblik op 2019. In vijf korte vragen hopen we per redacteur een mooi beeld te krijgen van het afgelopen jaar en ook alvast een leuk voorproefje voor het komende jaar op het gebied van films, series, games en/of boeken. Vandaag is het de beurt aan Max.

Wat vond jij van het jaar 2018 op het gebied van films, series, games en/of boeken?
2018 was voor mij een prima jaar, al heb ik dit jaar veel minder kunnen doen dan het jaar daarvoor. Dat had echter een prachtige reden, namelijk de geboorte van mijn lieve dochter Gaia. Op het gebied van Games werden we denk ik best wel behoorlijk verwend met een aantal toppers. Zo was ik zelf zeer gecharmeerd van God of War, maar ook games als Spider-Man konden mij goed bekoren.

Op het gebied van films heb ik dit jaar veel minder meegekregen dan het vorige jaar. Tot ongeveer juni was ik nog vervend bezoeker van de bioscoop, daarna is dat volledig weggezakt. Voor mij was dan ook de topper van het jaar een hele verrassende. De Wilde Stad, een soort docu-film, waarbij je Amsterdam te zien krijgt, door de ogen van dieren. Heerlijk! Qua series heb ik gelukkig wel wat meer kunnen kijken en daarbij was toch wel de topper The Haunting of Hill House. Wat een ontzettend goede opbouw zat er in die serie zeg! Personages die bijna deden denken aan Stephen King karakters, doordat je het gevoel kreeg ze echt te kennen.

Wat was jouw leukste aanschaf?
Ik heb niet heel veel aangeschaft afgelopen jaar, omdat ik nu eenmaal andere prioriteiten heb gekregen. Ondanks dat kon ik Spider-Man niet laten liggen voor de Playstation 4.

Wat is jouw favoriete film, serie, game, en/of boek van dit jaar?
Qua boeken is dat ontzettend simpel. Ready Player One, was het boek dat mij van het begin tot het einde niet meer los liet. Heerlijk om als nerd je even helemaal terug in de jaren ’80 te wanen en al die verwijzingen naar de dingen die toen leuk waren terug te lezen. Animé, films, games, alles kwam voorbij.

Ik noemde hem net al, maar The Haunting of Hill House is een serie die dit jaar echt mijn hart heeft veroverd. Zo goed heb ik een horror serie nog niet vaak gezien. Daarnaast heb ik ook ontzettend genoten van Altered Carbon en The Gifted bijvoorbeeld.

Wat vond jij de grootste tegenvaller dit jaar?
Wat betreft films is dat hands down ‘Escobar’. Na het grote succes van Narcos, en met een aantal top acteurs als Javier Bardem en Penelope Cruz, mag je toch wat verwachten. Helaas schiet de film op alle fronten tekort. Geen fraaie hoogstandjes, maar in plaats daarvan een film waarin Spaanstalige acteurs Engels spreken. Heel jammer! Qua games vond ik Kingdom Come: Deliverance toch wel wat tegenvallen. Dat is jammer, want er zat echt wel meer in voor die game.

Naar welke film, serie, game en/of boek kijk jij uit in 2019?
2019 zou wel weer eens een prachtjaar kunnen worden voor de filmliefhebbers. Captain Marvel, Glass en wat te denken van een Hellboy reboot door niemand minder dan Neil Marshall. Qua games dachten we dit jaar al Anthem te mogen verwelkomen, maar dat is niet gebeurd. Persoonlijk denk ik niet dat het een game voor mij gaat zijn. Zelf kijk ik meer uit naar Days Gone, Cyberpunk 2077, Kingdom Hearts III, Nioh 2, The Last of Us 2, Ori and the Will of the Wisps en nog veel meer. Qua series komt eindelijk het laatste seizoen van Game of Thrones uit en verder heb ik wel weer zin in seizoen 3 van Stranger Things en True Detective.

Written by
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.