Mijn Jaar in Beeld: Merel

We eindigen dit jaar met een terugblik op 2018 én een kleine vooruitblik op 2019. In vijf korte vragen hopen we per redacteur een mooi beeld te krijgen van het afgelopen jaar en ook alvast een leuk voorproefje voor het komende jaar op het gebied van films, series, games en/of boeken. Vandaag is het de beurt aan Merel, die daarmee het jaar en deze artikelenreeks afsluit. 

Wat vond jij van het jaar 2018 op het gebied van films, series, boeken en/of games?

Over het algemeen vond ik het een prima jaar. Ik heb minder series gekeken dan in voorgaande jaren, maar desondanks toch wel wat goede series gezien. Ook wat films betreft waren er weer een paar toppers, al heb ik dit jaar ook minder films gezien dan de voorgaande jaren. In tegenstelling tot films en series heb ik het afgelopen jaar wel veel meer boeken gelezen en ook veel meer gegamed.

Wat was jouw leukste aanschaf?

Dat was absoluut de nieuwe tv. Na jaren gekeken te hebben naar een klein televisiescherm werd het zo langzamerhand wel eens tijd voor iets groters. Vooral ook omdat ik vorig jaar in november eindelijk een gameconsole aanschafte. Het gamen op de PlayStation 4 beviel me prima, maar ik merkte dat ik wel de stoel vlak voor de televisie aan het schuiven was om het goed te kunnen zien. Toen God of War dit jaar uit kwam (in april) was ik er wel een beetje klaar mee dat ik niet gewoon vanaf de bank kon gamen omdat ik het dan niet meer zag. Tijd voor iets groters en gelijk ook iets beters. Een nieuwe, grote 4K televisie met HDR zorgde ervoor dat ik optimaal kon genieten van een potje God of War, en dat gewoon vanaf de bank. Ook voor het gewone televisie kijken is het natuurlijk heerlijk dat het scherm nu zoveel groter en beter is.

Wat is jouw favoriete film, serie, game, en/of boek van dit jaar?

Ik vind het erg lastig om een favoriete film te kiezen. Ga je dan voor die vette superheldenfilm (Black Panther), of die vermakelijke siencefictionfilm (Ready Player One), die Oscarwaardige film (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri), die leuke kinderfilm (Ralph Breaks the Internet) of die super hilarische film (The Spy Who Dumped Me)? Die keus kan ik dus eigenlijk echt niet maken, tenzij ik per genre een film mag kiezen. Wat series betreft is het kiezen van een favoriet makkelijker, ook omdat ik er niet veel gezien heb. Mijn favoriet was een serie waar velen al eerder mee begonnen waren maar die ik dit jaar pas ontdekte: La Casa de Papel. Ik heb dit jaar dan ook direct alle seizoenen gekeken.

Ook voor boeken is de keuze makkelijker. Hoewel ik veel boeken gelezen heb, was er één die zo veel indruk op mij maakte dat ik dit wel mijn favoriet moet noemen. Dat was het boek: Wie het mooist valt, van Sara Nović. Eigenlijk kwam deze in 2017 uit, maar ik kreeg het boek in 2018 als recensieboek toegestuurd. Voor games heb ik twee favorieten. De eerder genoemde God of War en het prachtige VR spel Moss. Van beide heb ik enorm genoten en ik kan ze iedereen aanraden. Ik wil overigens nog wel even vermelden dat ik ook erg genoten heb van Spider-Man en dat ik Beat Saber ook fantastisch vind. Eigenlijk is de keuze bij games toch ook weer lastig dus.

Wat vond jij de grootste tegenvaller dit jaar?

Ik denk dat de film Alpha voor mij de grootste tegenvaller was. Ik had al maanden de trailer gezien en keek er enorm naar uit. Dit was een film die ik absoluut wilde zien. Helaas had ik niet de tijd op het moment dat deze uiteindelijk in de bioscoop kwam. Ik was dan ook super blij toen ik met het vliegtuig moest en de film daar te zien was. Eindelijk kon ik deze film, die mij zo mooi leek, kijken. Helaas, zo mooi als de trailer was, was de film niet. Over het algemeen was het geen slechte film en ik heb stiekem ook wel een traantje weg moeten pinken, maar ik denk dat het vooral komt doordat mijn verwachtingen zo enorm hoog waren. Ook van de film Robin Hood had ik trouwens hogere verwachtingen. Deze is mij helaas ook erg tegengevallen.

Naar welke films, series, games en/of boeken kijk jij uit in 2019?

Wat films betreft kijk ik vooral heel erg uit naar alle live-action Disneyfilms. The Lion King, Dumbo, Mulan, Aladdin. Dat wordt smullen geblazen! Ook ben ik heel benieuwd naar Captain Marvel. Eindelijk een vrouwelijke hoofdrol in de Marvelfilms. Wat boeken betreft kijk ik heel erg uit naar Jinxed van Amy Mcculloch en verder ben ik nog steeds aan het wachten op het nieuwe boek over Vega Jane van David Baldacci. Zou die dit jaar dan eindelijk komen? Verder wacht ik gewoon even lekker af wat 2019 voor moois gaat brengen op het gebied van films, series, games en boeken. Dus voor nu zeg ik: ‘Goede jaarwisseling en alvast een gelukkig nieuw jaar!

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.