Mijn jaar in beeld: Roel

We eindigen dit jaar met een terugblik op 2018 én een kleine vooruitblik op 2019. In vijf korte vragen hopen we per redacteur een mooi beeld te krijgen van het afgelopen jaar en ook alvast een leuk voorproefje voor het komende jaar op het gebied van films, series, games en/of boeken. Vandaag is het de beurt aan Roel.

Wat vond jij van het jaar 2018 op het gebied van films, series, games en/of boeken?

2018 was een jaar waarin ik eindelijk de rust wist te vinden voor een heel scala aan multimedia. Ik begon weer met lezen, kon het opbrengen om diverse series en films te kijken en ook nog eens flink wat tijd te investeren in gaming. Al jaren is gaming hetgeen waar mijn vrije tijd voor het leeuwendeel om draait, maar dit jaar lijkt er een kleine verschuiving plaats te vinden naar andere media, zoals films, series, en in het bijzonder boeken. Een echt boekenwurm vind je niet in mij, maar het feit dat er in 2018 vier boeken doorheen zijn gegaan wil wat zeggen. Ik heb eindelijk de tijd, de rust, en de motivatie om boeken te lezen.

Wat was jouw leukste aanschaf?

Mijn leukste aanschaf was de rentree in boekenland. Ik begon met een kleine paperback van Ernest Cline. Ready Player One wist in een boek een fantastisch verhaal, een liefde voor pop culture en mijn liefde voor gaming samen te brengen. De film was in vergelijking maar in schril contrast met het boek op de punten die ik belangrijk vond aan het boek, maar toch was het originele Ready Player One boek de leukste en meest verrassende aanschaf die ik heb mogen doen in het afgelopen jaar.

Wat is jouw favoriete film, serie, game, en/of boek van dit jaar?

Een typisch gevalletje help help, ik kan niet kiezen. 2018 was een waanzinnig jaar voor alle disciplines, en hoewel ik dat met series en boeken bijna niet heb geef ik mijn collega’s het voordeel van de twijfel, voor mezelf begon het met Ready Player One, in ieder geval het boek en in minder mate de film, doorgaan op de filmafdeling hadden we natuurlijk The Avengers: Infinity War en The Nutcracker and the Four Realms,. Gaming was dit jaar echter andere koek. Ik kan nooit kiezen tussen de gigantische lijst van titels die ik heb mogen zien, spelen en ervaren, maar er zijn drie titels die er dit jaar met kop en schouders bovenuit steken,.. Astro Bot: Rescue Mission, Marvel’s Spider-Man en natuurlijk God of War.

Wat vond jij de grootste tegenvaller dit jaar?

De grote tegenvaller voor mij dit jaar was de game die ik al jaren de hemel in prijs. Sinds de release van Destiny 2 weet ik mij maar moeilijk te binden aan de franchise. Met Forsaken spijkeren ze voor mij de laatste nagel in de doodskist en stop ik met het frequent spelen van Destiny als serie… Jammer, want met de laatste downloadbare content van de eerste game wist ik het zeker. Destiny zou nog jaren een persoonlijke favoriet blijven,.. Niks is echter minder waar, Destiny 2 was één grote aanfluiting, de DLC’s waren niet veel beter en Forsaken weet mij ook niet aan de nieuwe game te binden.

Naar welke films, serie, game en/of boek kijk jij uit in 2019?

Ik ga tijd tekort komen in 2019. Er komt zo gigantisch veel uit dat ik mijn beschikbare tijd moet verdelen tussen meerdere vragende mondjes om te voeden. Wat betreft films hebben we natuurlijk een schitterend jaar met onder andere de live action films van Dumbo en Aladdin, daarnaast komt er natuurlijk een film uit over de Joker, een nieuwe Avengers en mogen we ook Alita: Battle Angel verwelkomen in het filmlandschap. Wat betreft gaming gaat volgend jaar het jaar van de Role Playing Games worden, beginnende met Kingdom Hearts 3, om vervolgens uit te gaan kijken naar Nioh 2, Code Vein en Sekiro: Shadows Die Twice.

Written by
Als klein kind meekijken terwijl papa achter de computer zit, zo is bij Roel zijn liefde voor digitale media begonnen. Nu zijn we 33 jaar verder en is deze enthousiaste redacteur van alle markten thuis. Een rasechte PlayStation gamer, maar wel eentje met een diepgewortelde liefde voor gaming in het algemeen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.