Mijn Jaar in Beeld: Siska

We eindigen dit jaar met een terugblik op 2018 én een kleine vooruitblik op 2019. In vijf korte vragen hopen we per redacteur een mooi beeld te krijgen van het afgelopen jaar en ook alvast een leuk voorproefje voor het komende jaar op het gebied van films, series, games en/of boeken. Vandaag is het de beurt aan Siska.

Wat vond jij van het jaar 2018 op het gebied van films, series, games en/of boeken?

2018 was wat films, series en boeken betreft een redelijk druk jaar. Tegenwoordig wordt er zoveel geproduceerd dat we al zo snel weer vergeten wat er ook al weer allemaal uit is gekomen. Er zijn redelijk veel films uitgekomen die ik eigenlijk wel wilde zien, maar waar ik helaas toch niet naar toe ben gegaan. Hierbij moet je denken aan Love, Simon, Van Gogh Of Wheat Fields and Clouded Skies, Call Me By Your Name, The Nun en nog wel meer. Vaak kwam dit doordat ik het zelf ook heel druk had en ik dan bij mezelf dacht dat ik de films later wel een keer zou gaan kijken. Uitstelgedrag dus. Films waar ik wel naartoe ben gegaan zijn Hereditary en The House with a Clock in its Walls. Verder heb ik redelijk wat oude en nieuwe series gekeken en natuurlijk heel veel boeken verslonden.

Wat was jouw leukste aanschaf?

Mijn leukste aanschaf is toch een boek dat ik cadeau heb gekregen: House of Secrets van Chris Columbus en Ned Vizzini. Ned Vizzini is een van mijn favoriete auteurs en dit exemplaar is een van de vier de eerste drukken van het boek, waarin Ned een tekening en een handtekening heeft gezet. Dit maakt het dus extra speciaal, aangezien Ned Vizzini niet meer leeft. Daarnaast zijn de bladzijden aan de zijkant blauw, wat er ook nog eens geweldig uitziet. Verder heb ik The Lunar Chronicles in hardcover Nederlands gekocht op de boekenmarkt in Deventer. Deze worden niet meer in hardcover uitgegeven, dus hier ben ik ook best blij mee. Qua films, series of games heb ik geloof ik niks aangeschaft dit jaar.

Wat is jouw favoriete film, serie, game en/of boek van dit jaar?

Als ik kijk naar boeken die al eerder zijn uitgekomen dat 2018, maar die ik dit jaar pas heb gelezen, dan kies ik voor de Hof van Doorns en Rozen-serie van Sarah J. Maas. Deze boekenserie is echt geweldig en ik heb er zeker van genoten. Waar ik ook echt van heb genoten is het debuut van Hank Green: Een Zeer Opmerkelijk Verschijnsel. Hier heb ik ook een recensie over geschreven en het boek kreeg niet voor niets een 9!

Verder ben ik erg enthousiast over de film The House with a Clock in its Walls, die ik in de bios heb gezien met een vriend. Ook deze film kreeg in de recensie een hoog cijfer, namelijk een 8,5. Op het gebied van series ben ik erg aan het twijfelen. Er zijn namelijk redelijk wat goede series uitgekomen dit jaar: The Sinner, The Innocents, The Haunting of Hill House, La Casa de Papel, Orange is the New Black en Atypical. Als ik een top 3 moest kiezen, dan zou ik denk ik The Sinner op één zetten, The Haunting of Hill House op twee en La Casa de Papel op drie. Dit zijn stuk voor stuk echt goede series naar mijn mening en ik zou ze met plezier nog een keer kijken.

Wat vond jij de grootste tegenvaller dit jaar?

De grootste tegenvaller van dit jaar als ik kijk naar series vind ik toch echt Riverdale. Ik heb het gevoel dat de producers totaal niet weten welke kant ze ermee op willen. Ik zal hier niet in detail over gaan klagen om spoilers te voorkomen, maar ik baal er wel van. Seizoen 1 was leuk, maar hierna is de kwaliteit van Riverdale naar mijn mening gedaald. Op het gebied van boeken was De Mythe van de Dood van Mirko Zilahy echt een tegenvaller. Zilahy sloeg volledig de plank mis. Wil je weten waarom het nog meer een tegenvaller was? Lees dan de recensie.

Naar welke films, series, games en/of boeken kijk jij uit in 2019?

In 2019 komt er een nieuwe film van The Lion King en hier kijk ik zeker naar uit. Ik ben erg benieuwd hoe ze dit gaan vormgeven en of het net zo goed is als verwacht. Verder ben ik benieuwd naar seizoen 3 van 13 Reasons Why, seizoen 3 van Atypical, seizoen 7 van Orange is the new Black, seizoen 3 van Stranger Things en wacht ik tot seizoen 7 van American Horror Story op Netflix komt. Ook kijk ik zeker uit naar seizoen 5 van Black Mirror; deze serie vind ik ook echt geweldig en het laat zeker de gevaren zien die op de loer liggen wat betreft technologie. Seizoen 3 van La Casa de Papel maakt me ook nieuwsgierig, want voor mij voelde het wel als een gesloten einde aan, maar ik ben wel benieuwd wat seizoen 3 zal brengen.

Wat betreft boeken ga ik in 2019 vooral bezig met het inhalen van boeken die al eerder zijn uitgekomen en die ik nog wil lezen. Momenteel heb ik (nog) niet echt boeken waar ik naar uitkijk, maar dat zal in de loop van het jaar wel veranderen. Ik weet al wel dat ik erg enthousiast ben over de tweede trilogie van Ransom Riggs, die verder gaat met het verhaal over de bijzondere kinderen en hoe zij in het heden leren te leven en ik hoop dan ook dat het tweede boek van deze vervolgtrilogie uitkomt in 2019. Ik zie wel wat er voor de rest op mijn pad komt; ik laat me verrassen!

Geschreven door
Siska Schorn is een 22-jarige Social Worker met een grote liefde voor planten en boeken. Af en toe kijkt ze wel een film of serie, maar ze is toch echt meer een boekenwurm. Daarnaast hangt haar muur vol met artistieke postcards en prints, van illustraties tot fotografie en van surrealisme en expressionisme tot abstracte kunst. Haar veelzijdigheid en creativiteit zorgen daarmee voor een brede interesse.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.