James Patterson – De perfecte moord

Summary
Met De perfecte moord weet James Patterson, in samenwerking met David Ellis, weer een spannende thriller neer te zetten. Naar aanleiding van een aantal incidenten waarvan de FBI vermoedt dat het ongelukken zijn, ziet Emmy Dockery hier juist meer in en gaat op naar een door haar vermeende seriemoordenaar. De schrijfstijl is een hele prettige en verveelt geen enkel moment. Ook de zoektocht naar de identiteit van de seriemoordenaar duurt even en met valse hints word je telkens op het verkeerde been gezet. Kortom: een heerlijke thriller in deze koude en donkere dagen.
8

De perfecte moord

Elke perfecte moord lijkt op een ongeluk, of is elk ongeluk een perfecte moord?

FBI-agent Emmy Dockery is niet te stoppen. Ze is jong en ambitieus en haar talent om verbanden te zien die voor anderen verborgen blijven, heeft haar een indrukwekkende staat van dienst opgeleverd.
Wanneer echter door het hele land verschillende moorden worden gepleegd, staat ze machteloos. De slachtoffers lijken allemaal te zijn verongelukt, en hebben niets met elkaar gemeen. Maar zoveel ongelukken tegelijkertijd, dat kan geen toeval zijn. Ondertussen houdt iemand Dockery in de gaten. Observerend, bestuderend, wachtend – tot het de juiste moment om toe te slaan.

James Patterson

James Patterson is een Amerikaanse schrijver die al veel boeken op zijn naam heeft staan. En dat is ook te begrijpen, wat Patterson is 74 jaar en schrijft al sinds mid jaren zeventig. Hij heeft voornamelijk boeken uit het thillergenre geschreven. Patterson is erg divers, want hij heeft o.a. een aantal reeksen geschreven, zoals die over Alex Cross, maar hij schrijft ook losstaande boeken. Daarnaast gaat hij ook graag samenwerkingsverbanden aan met andere schrijvers. Zo schreef hij met J.D. Barker nog het eerder dit jaar verschenen De kustmoorden. Daarvoor schreef hij ook boeken met onder andere Bill Clinton en Shan Serafin.

Samen met David Ellis brengt hij nu het vervolg uit op het in 2015 verschenen Onzichtbaar met Emmy Dockery in de hoofdrol.

James Patterson

© CNBC

Emmy Dockery

Na de gebeurtenissen in Onzichtbaar is FBI-analist Emmy Dockery meer op zichzelf. De voorgaande gebeurtenissen hebben een flinke impact op haar gehad; dit zorgt voor veel frustratie bij haar meerdere, maar ook bij haar verloofde. Zij wordt op een zaak gezet waarvan de FBI denkt dat zij informatie doorspeelt naar journalisten. Tegelijkertijd is zij in haar vrije tijd bezig met het onderzoeken van geheimzinnige ongelukken met een dodelijke afloop. Emmy gelooft namelijk niet dat het ongelukken zijn, maar juist dat een seriemoordenaar aan het werk is. Ze kan er alleen niets mee doen, want vanuit de FBI mag zij niet op haar werktitel aan dit soort zaken werken. Wat Emmy niet weet, is dat de seriemoordenaar haar in het vizier heeft. Wat weet Emmy over zijn daden en hoe kan hij haar in de gaten blijven houden?

Alsof dat nog niet voldoende is, moet Emmy ook nog eens zien om te gaan met haar relatie. De relatie met haar verloofde verloopt op dat moment niet heel erg soepel. Wat ook niet helpt is dat haar verloofde door de FBI wordt gevraagd om tijdelijk terug te keren om onderzoek te doen naar Emmy en het eventueel lekken van betrouwbare informatie.

Ik ben slechts nog gestoord. Ik ben niet ongeschoold, ik ben niet arm, en ik ben niet het product van een verwaarloosde jeugd. Wat ik doe, doe ik om één enkele reden.

Heerlijke schrijfstijl

James Patterson heeft een heerlijke schrijfstijl. Je leest altijd vrij vlot door zijn boeken en dat is ook het geval met De perfecte moord. De hoofdstukken zijn verdeeld tussen Emmy, haar verloofde Books en de seriemoordenaar. Het zijn relatief kleine hoofdstukken waardoor je er aardig snel doorheen kunt gaan. De perfecte moord leent zich er daarom goed voor om het snel even tussendoor op te pakken. Echter, je zal dit boek niet zo snel opzij leggen want daar is het eigenlijk te spannend voor. Dit komt mede door de opbouw in het verhaal en de vele plotwendingen richting het einde.

Als lezer ben je steeds nieuwsgierig naar het plot van dit verhaal. Richting het einde krijg je steeds meer hints, maar deze hints hoeven niet altijd iets te betekenen. Ze zorgen ook geregeld voor een dwaalspoor waardoor je als lezer soms het spoor bijster bent. Je hebt van die thrillers waarbij het plot al snel duidelijk is, dit is echter zéker niet het geval bij De perfecte moord.

De toekomst

De perfecte moord is het tweede deel in deze reeks, maar het is nog maar de vraag of James Patterson samen met David Ellis de tijd kan vinden om een vervolg hierop te schrijven. Zoals gezegd heeft Patterson best een druk schrijversleven en is hij ook nog druk bezig met de Alex Cross-reeks.

De perfecte moord
De perfecte moord
Score 3.7 van 5 sterren.
€21,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.