Karen Swan – De Oostenrijkse verleiding

Samenvatting
Clover Philips gaat een documentaire maken over haar grootste vijand: ex-surfer en nu snowboarder Kit Foley. Wanneer Clover een andere kant van Kit leert kennen en er geheimen aan het licht komen staat haar wereld op zijn kop. De Oostenrijkse verleiding komt wat moeilijk op gang, maar wanneer je halverwege het boek bent is het onmogelijk om te stoppen met lezen.
7

Samenvatting
De Oostenrijkse verleiding gaat over documentairemaakster Clover Philips. Clover heeft meerdere prijzen gewonnen met haar documentaire over Cory, een Amerikaanse surfer die na een ernstig surfongeluk nooit meer volledig hersteld is. Tijdens het maken van deze documentaire raakte ze goed bevriend met Cory en zijn gezin. Het surfongeluk gebeurde tijdens een belangrijke wedstrijd, Cory lag in de lijn om de kampioenschappen te winnen, maar zijn concurrent Kit Foley sneed hem de pas af. De carrière van Cory is hierdoor verwoest, maar ook die van Kit. Voor Cory en zijn familie blijven er prangende vragen over. Clover besluit een documentaire te maken over Kit Foley en de gevolgen voor hem van het ongeluk. Clover stelt Kit verantwoordelijk voor de gevolgen van het ongeluk en ziet hem als een monster. Naarmate ze langer in zijn buurt is, ziet ze een andere kant van hem. Is hij wel de slechterik zoals zij hem ziet?

Schrijfstijl
Swan schrijft beeldend, hierdoor zie je het verhaal voor je als een film. Dit maakt het ook makkelijk om in het boek te komen en je in te leven in de personages van het verhaal. Ze gebruikt duidelijke en realistische taal. Sterk aan haar schrijfstijl is de ontknoping van het verhaal. Deze zien de personages niet aankomen, maar jij als lezer zal dit ook zeker niet verwachten.

“‘Ik zou over de rand zijn geskied’, fluisterde ze, starend naar de afgrond, de windhoos daar voorbij.”

Hoewel de belangrijkste hoofdpersonen in het boek Clover en Kit zijn wordt er genoeg aandacht besteed aan de overige hoofdpersonen. Zo maken we kennis met Beau de broer van Kit, Matty de cameraman van Clover, Ari de manager van Kit en Mia de vrouw van Cory. Deze personages zijn goed uitgewerkt, Swan geeft je een inkijkje in de eigen verhalen van deze personen maar die verhalen leiden niet af van het hoofdverhaal. Ze zijn een aanvulling en geven het verhaal meer diepgang.
Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Clover verteld, maar door de interviews die zij houdt krijg je meerdere perspectieven te lezen.

Ontknoping
De ontknoping van het verhaal is er een die je niet ziet aankomen. Swan weet de lezer hierin goed te verrassen. Hoewel de ontknoping van het verhaal pas richting het einde van het boek komt, wordt dit wel op een goede manier afgerond. Alle vragen die er waren zijn beantwoord en als lezer blijf je niet achter met prangende vragen.

Karen Swan
Karen Swan is begonnen als modejournalist, maar droomde al van jongs af aan om schrijfster te worden. Ze gaf haar baan op om deze wens uit te laten komen. Haar boeken zijn bestsellers in meerdere Europese landen. In Nederland verscheen eerder onder andere: Het winterse avontuur, De Ierse erfenis, De Schotse ontdekking en De Griekse ontsnapping. Van haar boeken werden in totaal al meer dan 200.000 verkocht in Nederland.

Conclusie
De Oostenrijkse verleiding is een meeslepend boek waarin wraak en vergeving centraal staan. Het leert je om niet direct te oordelen over een situatie, maar eerst beide kanten van een verhaal aan te horen. Naast deze zware onderwerpen is er genoeg ruimte voor luchtige humor en een vleugje romantiek. Wil je een fijn boek om te lezen, dan is de Oostenrijkse verleiding absoluut een aanrader.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.