Kelly Moran – Het begint met de geur van sneeuw

User Rating: 6
Summary
Het begint met de geur van sneeuw zet je meteen aan tot thee drinken terwijl je lekker warm wegkruipt onder een deken. Een liefdesverhaal van Marie, een van de Dragonders in Redwood, en haar jeugdliefde Preston. De schrijfstijl van Kelly Morgan is licht, vloeiend en gedetailleerd. Dit zorgt er voor dat je je als lezer echt in het pittoreske dorpje kan wanen en de winterse sfeer echt kan proeven. Dit is het zesde deel van de Redwood Ridge serie, mocht je deze niet gelezen hebben dan kan het zijn dat je veel informatie mist. Zonder deze achtergrondinformatie is het verhaal gewoon niet helemaal coherent en samenhangend.
6

Sprankelende sneeuw, lichtjes en knuffelige truien. Een liefdevolle romance voor iedereen die op zoek is naar warmte in het koude seizoen. Het begint met de geur van sneeuw is een winters verhaal, waarmee je met een warme kop thee onder een dekentje een paar uurtjes kunt ontspannen.

Het begint met de geur van sneeuw is het zesde deel van de Redwood Ridge serie, geschreven door Kelly Moran. Marie Sedgewick en haar zussen zijn beroemd en berucht in Redwood als de Dragonders. Ze hebben in de loop der jaren veel paren gematcht. Wanneer Marie’s jeugdliefde, Preston Masterson, terugkeert naar Redwood, wordt ze zelf het slachtoffer van een matchmaking-operatie.

Marie is de burgemeester van Redwood en verliet de liefde van haar leven, Preston, vijfentwintig jaar geleden. Preston verliet Redwood om een ​​hotel te openen en bezat uiteindelijk een hele hotelketen voordat hij terugkeerde naar Redwood om de Redwood Inn te openen. In de week voorafgaand aan Kerstmis lijkt het alsof magie en het lot, en misschien een minder etherische kracht, deze twee ex-geliefden bij elke gelegenheid in elkaars nabijheid duwen. Zal Marie haar eerste liefde een tweede kans geven? Zal Preston zijn kaarten deze tweede keer wel goed spelen?

Kelly Morgan - Het begint met de geur van sneeuw

Spatten

De chemie tussen Preston en Marie spat vanaf het eerste moment van de pagina’s af. Dit voelen Preston en Marie zelf ook, maar vijfentwintig jaar is lang. Al snel komen ze er echter achter dat ze in deze periode weinig zijn veranderd. Ze herkennen elkaars oude gewoontes en trekjes. Toch is Marie voorzichtig, Preston brak niet voor niets haar hart al die jaren geleden. Wat als hij dat nu weer doet? Preston doet daarentegen zijn best om Marie weer voor zich te winnen en is niet van plan om haar weer te laten gaan.

Tweede kans

Om een ​​tweede kans liefdesverhaal te laten werken, heb je twee dingen nodig. Ten eerste om te zien – of te begrijpen – wat ze in het verleden voor elkaar betekenden. In Het begint met de geur van sneeuw komt dit onvoldoende naar voren om te begrijpen. Mocht je de andere delen, kort van tevoren, gelezen hebben dan zal je als lezer beter begrijpen wat er gebeurd is. Ten tweede moet je de stadia van hun hereniging zien – of begrijpen. Het begin van hun herverbinding gebeurde buiten de pagina’s van dit boek. Je verneemt dat ze twee nachten urenlang aan de telefoon hebben gehangen. Waarover? Wie weet. Het wordt je in dit boek niet verteld.

Dynamiek

Het begint met de geur van sneeuw is een kort verhaal van Kelly Moran. De proloog en epiloog worden verteld vanuit het standpunt van Brent, een van de inwoners van Redwood. Terwijl de rest van het boek afwisselend wordt verteld door Marie en Preston. Dit wordt echter niet per hoofdstuk aangegeven. Daardoor krijg je pas tijdens het lezen in de gaten vanuit welk perspectief een hoofdstuk is geschreven, wat af en toe erg verwarrend zal zijn.

De schrijfstijl van Kelly Moran is licht, vloeiend en gedetailleerd. Dit zorgt ervoor dat je je als lezer echt in het pittoreske dorpje kan wanen en de winterse sfeer echt kan proeven. Het leek alsof Moran meer aandacht had voor de omgeving dan voor de dynamiek tussen de personages, die kwam dan ook minder naar voren. Zonde.

Onder een kobaltblauwe hemel zoefden dennenbomen langs, bedekt met een laagje sneeuw

Kort, maar krachtig?

Met 128 pagina’s is het boek niet bijzonder uitgebreid en dus gaat het verhaal over Marie en Preston al snel. Verwacht dus geen heel diep liefdesverhaal. De huidige verhaallijn is namelijk erg groot voor zo weinig pagina’s, vooral omdat het liefdesverhaal van Marie en Preston ver in het verleden gaat en een lange voorgeschiedenis met zich meebrengt. Dit past natuurlijk niet in een korte roman, waardoor veel informatie buiten het boek valt, denk aan de drijfveren en de achtergronden. Op sommige punten zal je verlangen naar meer diepgang en details over de levens van Marie en Preston. Zonder deze achtergrondinformatie is het verhaal gewoon niet helemaal coherent en samenhangend.

Toch is Het begint met de geur van sneeuw een leuk verhaal. Precies wat je in de winter wil lezen. Moran voert je mee naar de winterse sferen van Redwood, met alle charmes van dien. Mocht je je gewoon even weg willen wanen in winterse sferen, met een liefdesverhaal, dan is dit het perfecte boek.

Winters

Het verhaal wordt kort en snel verteld en krabt daardoor eerder aan de oppervlakte in plaats van diepgang en sterke emoties op te bouwen. Desalniettemin is het een leuk verhaal en precies wat je wilt lezen in de aanloop naar Kerst. Kelly Moran creëert een heerlijk contemplatieve en gezellige sfeer. De setting is winters, alles draait om Kerst. Aan te raden als je een fan bent van de Redwood Ridge serie. Of als je van kerstachtige liefdesverhalen houdt in pittoreske dorpjes, zonder al te veel opsmuk en poespas. Heb je na deze recensie nog meer zin gekregen in boeken rondom kerst? Lees dan bijvoorbeeld De Zilverboom van Lucinda Riley.

Redwood Ridge 6 -   Het begint met de geur van sneeuw
Redwood Ridge 6 - Het begint met de geur van sneeuw
Score 3.3 van 5 sterren.
€12,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Vanaf jongs af aan leest Shanne graag boeken. Haar favoriete genres zijn: thrillers, fantasy, mysterie en (historische) romans. Daarnaast laat ze zich graag verrassen door andere genre boeken als het verhaal haar aanspreekt. Inmiddels speelt ze ook wel een game of twee en kijkt ze tevens graag een film of serie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.