Kim Sherwood – Double or nothing

Summary
James Bond wordt vermist en is vermoedelijk gevangen genomen door huurlingen. Er is geen contact met hem, dus niemand weet of hij überhaupt nog in leven is. Drie nieuwe 00-agenten moeten ervoor zorgen dat Bond wordt gevonden terwijl ze ook bezig zijn met het oplossen van een andere case. Dit boek is leuk voor de die-hard James Bond fans. Als je op zoek bent naar een goed boek vol met spannende actiescenes, dan kun je deze beter overslaan.
4

Double or Nothing van Kim Sherwood speelt zich af na de evenementen uit de James Bond film ‘No Time To Die’. Deze keer spelen drie nieuwe geheim agenten de hoofdrol. Zij werken voor MI6, de Britse Inlichtingendienst. Naast de bekende James Bond, maak je kennis met Johanna Harwood (003), Joseph Dryden (004) en Sid Bashir (009). Zij vormen de nieuwe generatie van de beste en slimste MI6-agenten. Hun missie is om James Bond, agent 007, te vinden. Hij wordt vermist en is vermoedelijk gevangen genomen door huurlingen. Er is geen contact met hem, dus niemand weet of hij überhaupt nog in leven is. De drie nieuwe agenten moeten ervoor zorgen dat Bond wordt gevonden terwijl ze ook bezig zijn met het oplossen van een andere case. Het lot van de wereld ligt in hun handen.

Leuk voor de fans

De nieuwe agenten hebben niet de herkenbare introductie die 007 had (‘Mijn naam is Bond. James Bond.’) en drinken ook geen martini’s. Wel hebben ze een licentie om te doden, wat hen een gevaarlijke vijand maakt. Dit boek is echt voor de liefhebbers van de James Bond serie. Ondanks dat James Bond zelf geen optreden maakt, komt hij wel veel voor in het boek en is hij een belangrijk onderdeel van een van de verhaallijnen. Ook M, Moneypenny en Q komen terug in Double or nothing. Alhoewel Q nu wel is vervangen door een computer…

Terwijl de meeste auteurs de boeken en films gescheiden proberen te houden, doet Kim Sherwood dit niet helemaal. Zo is er een aantal personages vernoemd naar mensen die aan de eerdere films hebben gewerkt – Johanna Harwood (schrijver) en Bob Simmons (stuntman). Kim Sherwood mist wel het doel omdat ze niet op dezelfde manier met het verhaal omgaat als de originele delen van Ian Fleming. Zo duurt het lang om op gang te komen, en gebeurt er ontzettend veel terwijl het van de ene 00-agent naar de andere overschakelt, waardoor het een onsamenhangend gevoel krijgt. Er is een duizelingwekkende hoeveelheid personages die je hoofd doet tollen.

Teleurstellend

Double or nothing voldoet helaas niet aan de verwachtingen. Kim Sherwood is door The Ian Flemming Estate gevraagd om een nieuwe serie over de bekende geheim agenten te schrijven. Ze is nog een redelijk onervaren auteur en had nog maar één titel op haar naam staan. Iemand die wel eens een James Bond film heeft gezien, weet dat deze het beste te beschrijven zijn als een actiefilm. Achtervolgingen worden in een rap tempo opgevolgd door verschillende vechtscènes waardoor de hoeveelheid actie erg hoog ligt. Helaas ontbreken de met-ingehouden-adem-zittend-op-het-puntje-van-je-stoel actiescènes. Het verhaal is gewoon niet spannend. Het is zelfs saai. Er gebeurt heus wel wat, maar de narrative persuasion is zo ver te zoeken dat lezers niet worden meegenomen in het verhaal. Hierdoor voelt het verhaal enorm plat aan.

Een van de thema’s die terugkomen in het Double or nothing is de klimaatverandering. Hiermee brengt Kim Sherwood een belangrijk onderwerp aan bod en maakt ze er echt een moderne serie van die thuishoort in de 21e eeuw. Sherwood heeft het boek een politiek tintje gegeven, met als gevolg een vreemde combinatie van een auteur die ons een verhaal vertelt over MI6-agenten, terwijl er een aversie tegen de regering wordt geuit. De spionnen vragen zich af waarom ze toegewijd zijn aan een koloniale macht die zoveel ellende heeft veroorzaakt over de hele wereld. Hiermee lijkt Sherwood vastbesloten om van deze gelegenheid gebruik te maken om te vertellen hoe de wereld volgens haar zou moeten zijn.

Het zijn een hele boel losse verhaallijnen die aan het einde helaas niet zo ingenieus bij elkaar komen als gehoopt. Dit boek is leuk voor de die-hard James Bond fans, maar als je op zoek bent naar een goed boek vol met spannende actiescènes, dan kun je deze beter overslaan.

Double or Nothing
Double or Nothing
James Bond is vermist. Het lot van de wereld ligt nu in de handen van de nieuwe 00-agenten
Score 1.0 van 5 sterren.
€22,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.