Koen Vergeer – Max wereldkampioen

Samenvatting
Max wereldkampioen is geen dik boek, maar wel één die je het Formule 1-kampioenschap laat herbeleven. De fans zullen vooral de beelden voor zich kunnen halen als ze het boek aan het lezen zijn. Voor de niet-kenners is het ook een leuk boek om te lezen om meer te weten te komen over deze sport. Het is heerlijk geschreven en de afwisseling tussen de hoofdstukken die over de race gaan en de randzaken zijn goed verdeeld.
7

Max wereldkampioen

12 december, bijna vijf miljoen Nederlanders zagen op de televisie hoe Max Verstappen wereldkampioen werd in de Formule 1. Een zinderende seizoensfinale waar zelfs een maand later nog over nagepraat wordt. Autosportschrijver Koen Vergeer duikt in het afgelopen seizoen. Op een interessante manier neemt hij je mee naar iedere race, maar ook wat algemene kennis. Dit boek is vooral voor de mensen die dit knotsgekke seizoen nog een keer willen herbeleven, maar ook voor hen die een inkijkje willen in de Formule 1.

Koen Vergeer

Koen Vergeer is een poëzie-kenner en tevens Formule 1-fanaat. Hij heeft sinds 1990 al verschillende boeken geschreven over de Formule 1. Zo schreef hij een persoonlijk verhaal over waarom hij zo dol is op deze sport. Afgelopen jaar verschenen er, inclusief Max wereldkampioen, meerdere boeken met een Formule 1-tintje. Ook komend jaar kunnen we nog een boek verwachten over de Formule 1. Naast het schrijven over de Formule 1 in boeken is hij ook redacteur bij het tijdschrift Formule 1. Zoals je dus leest, iemand die dol is op deze sport en daar graag over schrijft.

Doorlopend verhaal

Hoe kan je op een zo spannend mogelijke manier een verhaal vertellen over de Formule 1? Vergeer kiest ervoor om alles in chronologische volgorde te vertellen. Dit begint bij de wintertesten tot aan het einde van dit afgelopen spannende seizoen. De hoofdstukken zijn verdeeld in twee categorieën. Je hebt de hoofdstukken waarbij Vergeer de race in een paar bladzijdes weet uit te leggen. Niet de gehele race, maar de belangrijkste momenten. Hierbij merk je wel dat het vooral draait om de hoofdpersonen Verstappen en Hamilton. Gelukkig krijgen andere coureurs ook de credits die zij verdienen.

De andere hoofdstukken zijn veelal bedoeld om je een inkijkje te geven in de Formule 1. Dit zijn dan hoofdstukken die ook iets te zeggen hebben over een race ervoor of erna of andere randzaken. Zo wordt onder andere het succes van de Netflix-serie Drive to Survive besproken en neemt Vergeer je mee naar hoe zijn weekend in Zandvoort eruit zag. Voor de leken van de Formule 1 legt hij ook op een duidelijke manier uit wat bepaalde termen betekenen.

“Max Verstappen is wereldkampioen! Na een geweldige tweestrijd heeft Max zevenvoudig Formule 1-kampioen Lewis Hamilton eindelijk van zijn troon gestoten. Een jaar lang hielden Verstappen en Hamilton autosportvolgers wereldwijd in spanning. Niet eerder zag de koningsklasse zo’n intens duel tussen twee topcoureurs. Een absolute thriller.”

Herbeleef de spanning

Als je een fan bent en je hebt alle races gezien, dan zal je echt genieten van dit boek. Dit komt omdat Vergeer op een goede manier de spanning weet te beschrijven van de races. Je herbeleeft de spanning weer en ondertussen haal je je de race weer voor je ogen. Op de schrijfstijl is niets aan te merken, je leest het boek daarom ook snel uit. Om die spanning extra te benadrukken staat na ieder hoofdstuk van een race ook de tussenstand tussen Verstappen en Hamilton. Wat ook meehelpt is dat halverwege het boek een aantal foto’s staan van iconische momenten tijdens dit seizoen. Denk daarbij aan een Zandvoort onder oranje rook of de overwinning van Max in de laatste race.

Dit boek is niet alleen een ode aan de coureurs, maar ook aan de vele fans in Nederland. Ben je fan geworden bij de laatste race? Dan is dit een ideaal boek om je in te lezen over wat er allemaal voorafgaand aan het seizoen heeft plaatsgevonden. Daarnaast leer je ook bepaalde termen in de Formule 1 die je kunnen helpen wanneer je besluit om komend seizoen in zijn geheel te bekijken.

Max wereldkampioen
Max wereldkampioen
Max Verstappen en het Formule 1-seizoen 2021
Score 4.6 van 5 sterren.
€15,-
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.