Lichaamstaal – A.K. Turner

Summary
In Lichaamstaal van A.K. Turner maak je kennis met mortuarium-medewerkster Cassie Raven. Nadat een bekende van haar komt te overlijden, ontstaat er een mysterie omtrent haar dood. Cassie is vastbesloten te achterhalen wat er gebeurd is.
8

A.K. Turner is een tv-producent en documentairemaker van onder andere true crime. Dat is ook te merken aan het genre waar ze in schrijft, namelijk thrillers. Ambo | Anthos heeft het eerste deel van de Cassie Raven-serie dan ook vertaald in het Nederlands. In dit deel, Lichaamstaal, maak je kennis met Cassie Raven. Deze alternatieve meid werkt overdag in het mortuarium in Londen. Ze wordt door veel mensen raar gevonden, ze vindt het immers leuk om in mensen te snijden en vindt dode lichamen onwijs interessant. Dit in combinatie maakt Cassie tot een bijzondere verschijning, ook door haar duistere gothic-uiterlijk met piercings en zwarte make up. Wat Cassie zo bijzonder vindt is dat de doden gewillig prijsgeven wat er met hen is gebeurd. Ze heeft al vele lichamen op haar snijtafel gehad, maar ze hoefde nog nooit het mes te zetten in iemand die ze kende.

Eens moet de eerste keer zijn: Geraldine Edwards beland op haar tafel, de docent die ervoor zorgde dat Cassie op het rechte pad terechtkwam en waar zij een goede band mee had opgebouwd. De patholoog zegt dat Geraldines dood een ongeval was, maar Cassie vermoed iets anders..

De doden konden praten… als je maar luisterde.

Page-turner, maar niet bloedstollend

Bij het lezen van de synopsis van het verhaal verwacht je wellicht een spannend en spooky verhaal. Helaas stelt dit boek daarin wel teleur. Het verhaal zet aan om door te lezen, maar echt extreem spannend wordt het eigenlijk geen moment. Wel zit het plot goed in elkaar. Je wordt regelmatig op het verkeerde been gezet. Pas in het slot van het boek wordt het verhaal ontrafeld en komt Cassie erachter wat er gebeurd is tijdens de moord op Geraldine.

Daarnaast zit er ook een andere verhaallijn in het boek verweven, namelijk die van Phillidia Flythe. Dit is een politieagente die onlangs verhuisd is naar Camden. Zij dealt nog elke dag met de geesten van haar verleden en ziet Camden dan ook als een nieuwe stap. Waar Cassie en Flythe in het begin totaal niet met elkaar door een deur kunnen, weten ze elkaar te vinden als het gaat om het oplossen van de moordzaak op Geraldine. De samenwerking tussen de twee dames is goed weergegeven en de band wordt leuk opgebouwd

Foto van iphone met e-book van Lichaamstaal, met zakje english blend, een koffie en geurstokjes.

E-book versie van Lichaamstaal

 

Conclusie

Lichaamstaal is een verfrissende thriller, vooral vanwege de hoofdpersoon Cassie Raven. Naast de “gewone” patholoog en rechercheur is het fijn om een thriller vanuit een mortuarium-medewerker te lezen. Een echt buitenbeetje, met vooral ook een zachte kant. Daarnaast zit het plot erg goed in elkaar, maar ondanks dat er een paranormaal tintje aan het verhaal zit, wordt het niet bijzonder spannend. Wel leest het boek vlot weg en de korte hoofdstukken zorgen er voor dat je door het boek vliegt. A.K. Turner heeft met dit eerste deel een aardige start gemaakt en we kunnen in de toekomst nog leuke vervolgen verwachten!

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.