Lijstje: 10 leeslampjes om heerlijk bij te lezen

Lezen is een prettige manier om de tijd door te brengen, er wordt dan ook veel over lezen geschreven en zoals je op deze website ook kunt vinden: er wordt veel over boeken geschreven. Waar niet vaak over geschreven wordt zijn de hulpmiddelen om het lezen nog aangenamer te maken. Deze keer laten we ons licht schijnen op een lijstje met de tien leukste leeslampjes zodat het boek goed verlicht wordt en je de letters van het verhaal goed kunt lezen.

De praktische lamp

De leeslamp is heel praktisch, hij is namelijk klein en je kunt hem vastklemmen aan de omslag van je boek zodat hij dichtbij de letters staat, groot voordeel is ook nog eens dat het een gerichte lichtbundel is waardoor je partner er in bed weinig tot geen last van heeft.

De handige/innovatieve lamp

Een handige lamp die je om je nek kunt hangen zodat je jouw handen vrij hebt om het boek vast te houden, je kunt de lichtsterkte ook nog instellen en de kleur van de lamp bepalen. Lekker handig voor in bed.

De stijlvolle lamp

Deze stijlvolle lamp wordt ook wel notarislamp genoemd, hij heeft een groene kap, meestal van glas. Door de glazen kap geeft de lamp een rustgevend licht af aan de rest van de kamer, terwijl de lamp genoeg licht geeft om heerlijk te kunnen lezen. De poot is vaak gemaakt van messing, dit geeft een rustieke feel aan het interieur.

De tijdloze lamp

Door de jaren heen is deze lamp in bijna ieder interieur terug te vinden, steeds met een kleine aanpassing aan de voet, de boeg of de kap en steeds blijft hij herkenbaar. De booglamp voor recht boven je boek als je heerlijk onder een dekentje op de bank zit met je favoriete boek.

De over-the-top lamp

Tegenwoordig kan bijna alles in het interieur, er is niets te gek, dus als we het hebben over ‘over smaak valt niet te twisten’, dan hebben we het echt over dit type lamp. En deze lamp is een voorbeeld van over the top. Twee geweien met “kaarsjes” waar de lampjes in kunnen, schitterend voor in de jachthut en leuk om onder te lezen, je voelt je in ieder geval in het midden van de natuur.

De one of a kind lamp

Deze leuke lamp heeft als extra voordeel dat je op het kleine plateau je leesbril kwijt kunt of misschien wel een heerlijke kop thee voor tijdens het lezen. Een bijzonder lampje dat je niet vaak tegen komt. Hij kan zowel staand als aan de muur gebruikt worden want de lichtbundel fungeert ook als standaard.

De twaalf in een dozijn lamp

Deze lamp kennen we allemaal nog wel, hij was namelijk te vinden in menig kinderslaapkamer in de jaren zeventig en tachtig. Het zwarte gedeelte (verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog) kun je bewegen zodat je zelf kon bepalen waar de grote lichtbundel naar toe ging. Eigenlijk een echte klassieker.

De gezellige lamp

Deze oosterse lamp is als hij uit is al een pronkstuk op zich, gaat hij aan dan geeft hij ook nog eens een schitterend motief op de muren en het plafond. De kamer waarin deze lamp hangt transformeert zodra het licht wordt gezien in 1001 nachten.

De fleurige lamp

Ben je heerlijk begonnen in een zomerse roman en kijk je soms op vanuit je boek? Hoe leuk is het dan om naar een fleurige lamp als deze te kijken! Hij is gemaakt van glas, in de stijl van de bekende Tiffany-lampen. Klein en verfijnd; een lampje om bij weg te dromen!

De old school lamp 

In het begin der tijden van de boekdrukkunst waren er nog geen echte lampen en werden er kaarsen gebruikt om ‘s avonds te lezen, dus deze mocht in het rijtje niet echt ontbreken. Je hebt ze tegenwoordig in verschillende soorten en maten, heel eenvoudige of soms sierlijk bewerkt, sommige heerlijk ruikend. Kies de kaars die bij je past en  warm je aan het schitterende licht.

Na het lezen van deze lijst zul je je misschien afvragen: ‘Zijn het allemaal wel echte leeslampen?’ Waarschijnlijk niet allemaal, maar wel zorgen ze er allemaal voor dat je een boek ter hand kunt nemen en genieten van de verhalen, óók als het buiten al donker en guur is. En uiteraard valt er over smaak te twisten, dus mocht je nog een leuke, bijzondere, praktische of handige lamp tegenkomen schroom niet om te reageren.

Geschreven door
Hasso is allereerst vader van drie kinderen, daarnaast staat hij voor de klas binnen het mbo. Naast zijn gezin en zijn leuke baan leest hij graag een boek, maakt hij goed gebruik van zijn Netflix-account en is hij niet vies van stevige rockmuziek. Op het gebied van boeken probeert hij graag allerlei genres uit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.