Lijstje: De 10 ideale campingboeken

Met de zomer voor de deur en door de restricties die er op dit moment zijn, zullen veel mensen naar de camping gaan. Daarom deze lijst met ideale camping boeken. Mis je er nog een? Laat het ons weten!

1. Camping geluk – Marjoleine Tel

Dit is een romantische, tikkie ondeugende, driedelige feelgoodserie. Het bestaat uit de delen Een onverwachte zomer, Bruiloft op slippers  en Grenzeloos genieten. Het zijn drie boeken, hierdoor heb je langer dat echte campinggevoel, deze serie hoort op nummer één.

2. De Camino – Graeme Simsion & Anne Buist

Een humoristische feelgoodroman over vriendschap, familie, liefde en grote uitdagingen van het leven. Het gaat over Zoë en Martin die beide de weg van Cluny naar Santiago de Compostela gaan afleggen. Ze hopen hierbij een nieuwere versie van zichzelf te vinden.

 

3. Roadtrip – Graeme Simsion & Anne Buist

Dit boek is het vervolg op De Camino en in dit boek gaan ze een voettocht naar Rome afleggen. Dit keer zit het ze allemaal nog niet zo mee: de mensen zijn niet zo vriendelijk en de regen helpt hen ook niet echt.

4. Zussen van Jewel Island-serie – Holly Martin

Een heerlijke feelgood romanserie van drie boeken. Elk verteld door een van de drie zussen. De titels van de boeken zijn Het familiehotel van Sapphire Bay, Een gouden gloed over Ruby Falls en De zoete verleiding van Emerald Cove. Een geweldige serie om alvast aan het beginnen, het laatste deel van deze serie is nog niet uit.

5. Het kleine café in Kopenhagen – Julie Caplin

Een fijn boek over Kate die na wat tegenslagen een nieuwe opdracht krijgt en opzoek gaat naar een manier om de Deense Hygge over te brengen op mensen. Maar wat is het en waar je het kunt vinden? Met dit boek heb je even een uitvlucht naar Kopenhagen.

 

6. Onder de Franse zon – Astrid Harrewijn

Een fijne serie om te lezen. Het bevat drie korte delen die samen één verhaal vormen. De titels van deze delen zijn Un, Deux en Trois. Het gaat over Emma die haar zorgvuldig opgebouwde leventje in een razend tempo als zand door haar vingers dreigt weg te zien glijden. En dan krijgt ze ook nog eens een brief van een Franse notaris. In deze serie volg je haar leven in Frankrijk.

7. Onder de Spaanse zon – Anna Thomas

Onder de Spaanse zon van Anna Thomas is het eerste deel van Nueva Vida, een heerlijke nieuwe feelgoodserie waarin je wilt blijven doorlezen! Het verhaal gaat over drie vrouwen die allemaal 25 jaar getrouwd zijn en vastzitten in hun huwelijk. Tijdens hun gezamenlijke feest besluiten ze om hun biezen te pakken en naar Spanje te vertrekken.

8. De camino – Anya Niewierra

Voor degene die ervan houden kan een beetje spanning op de camping geen kwaad. Dit verhaal gaat over een man die zelfmoord pleegt tijdens het lopen van de Camino. Zijn vrouw gaat daarna dezelfde route lopen om erachter te komen wat er gebeurd is. Iemand volgt haar, iemand die niet wil dat ze de waarheid ontdekt.

9. Chateau de Provence – Marelle Boersma

Na een moeilijke periode in hun huwelijk willen Julia en haar man Luuc een nieuwe start maken. Als Luuc een Frans kasteel kan kopen met een grote olijfboomgaard, vertrekken ze naar de Provence om daar hun leven op te gaan bouwen.

10. Zandvoort aan zee – Linda van Rijn

En als laatste nog een thriller die zich in eigen land afspeelt. Tijdens een heerlijke familievakantie in Zandvoort aan zee verdwijnt Mandy’s zus tijdens een strandwandeling. Mandy gaat zelf op onderzoek uit en het spoort leidt haar in een ongelooflijke richting.

 

Geschreven door
Wendy is moeder van drie kinderen en werkzaam als administratief medewerker bij een ICT-bedrijf. Met lekker weer gaat ze graag met de kinderen op de wielrenfiets door de bossen of naar de camping om te kamperen. Ze kijkt graag series op Netflix en sinds de lockdown heeft ze haar leeshobby weer opgepakt.

1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.