Lijstje: De 10 mooiste serie ruggen voor in de boekenkast

Je kent het wel: bijna iedere boekenliefhebber heeft een boekenkast vol boeken. De mooiste boekenkasten komen voorbij. Of ze nu op naam, genre, kleur of uitgever georganiseerd zijn maakt niet uit, want het is altijd wel een blikvanger voor een leesfanaat. Er zijn hele series uitgegeven die allemaal mooi en herkenbaar zijn als ze naast elkaar in de kast staan, maar soms gaat het een stapje verder en krijg je een complete afbeelding te zien als de serie compleet is. Deze series worden nog niet zo vaak in het Nederlands uitgegeven, de meeste van hen zijn Engelstalig.

1. Harry Potter

Dit is een special edition van Harry Potter. Er zijn zoveel bijzondere uitgaves van de Harry Potter-serie te vinden, maar deze staat wel echt mooi in de kast! Dit is het perfecte cadeau voor verzamelaars of nieuwe lezers, het is een adembenemende speciale editie in een boxset. De inhoud zijn de zeven bestsellers van J.K.Rowling met het mooie design artwork van Kazu Kibuishi. De boeken zijn erg mooi, ze zien er bijna magisch uit als de ruggen naast elkaar staan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. The Chronicles of Narnia

Deze kleurrijke serie lijkt wel een kunstwerk.

The Chronicles of Narnia is het zevendelige fantasiemeesterwerk van C.S. Lewis en het brengt al meer dan 50 jaar jonge lezers naar het land Narnia. Compleet met de originele illustraties van Pauline Baynes uit de serie, is deze hardcovereditie van HarperCollins een prachtige manier om deze geliefde sagen aan een jongere generatie te introduceren.

Als academicus, dichter en lekentheoloog (onder andere), heeft Lewis’ gebruik van religieuze thema’s verweven met klassieke mythologie en sprookjes de serie populair gemaakt bij zowel volwassenen als kinderen, net zoals Lewis’ goede vriend J.R.R. Tolkien dat deed met The Lord of the Rings. De op maat gemaakte jassen van Juniper Books zijn voorzien van een origineel schilderij van de kunstenaar Detour (Thomas Evans) van een leeuw, geïnspireerd op de hoofdpersoon van de serie, die naar verluidt het land Narnia heeft gecreëerd en het enige personage is dat in alle zeven delen voorkomt.

Narnia

 

3. Throne of Glass

Deze serie wil je ook alleen al vanwege het uiterlijk hebben. Throne of Glass volgt de machtige heldin Celaena Sardothien, een jong meisje met bepaalde vaardigheden, die een onwaarschijnlijke held wordt in een corrupt koninkrijk. Fans van deze epische serie van Sarah J. Maas zullen zeker de symboliek waarderen die de ontwerpers in deze serie hebben verwerkt. Deze boekenset bevat alle zeven boeken van de serie, evenals de verzameling prequel-novelles, The Assassin’s Blade, allemaal uitgegeven door Bloomsbury Publishing.

Throne of glass

4. Percy jackson & the Olympians

De Nederlandstalige boeken hebben niet zulke mooie ruggen. Alle vijf de boeken van Percy Jackson and the Olympians-serie, in paperback, zijn verzameld in een boxset die geschikt is voor halfgoden. Nu met geweldige nieuwe hoesafbeeldingen en verpakt met een speciale poster, bevat deze voordelige set de bestverkochte Lightning Thief, de Sea of ​​Monsters, de Titans Curse, de Battle of the Labyrinth en de Last Olympian. Of het nu voor lezers is die voor het eerst Percy’s spannende avonturen beleven met Griekse goden en monsters, of voor fans die de sage opnieuw willen verslinden, dit geschenk zal door jong en oud worden gewaardeerd.

Percy jackson & the Olympians boxset

5. The mortal instruments

Op elk deel staat een personage afgebeeld met een bijpassende mooie achtergrond. Onderdeel van de serie The Mortal Instruments. iCity of ONEs:i Een geestige stadsfantasie boordevol actie van vampiers, tovenaars en gedaanteverwisselaars waar fans van Buffy the Vampire Slayer dol op zullen zijn. Clary Fray is een gewone tiener, maar alles verandert de nacht dat ze getuige is van een moord, in de serie moet ze vechten om zich staande te houden in de New Yorkse onderwereld.

The mortal instruments

6. The Dragonian-serie

Deze fantasy serie mag dan ook zeker niet ontbreken in de boekenkast. De complete boxset van alle zeven boeken in de Dragonian-serie met bijna 2.500 pagina’s vol met de wereld van Paegeia, het is een fantasie die je niet wilt missen. Elena Watkins is een Dragonian, gestrand in de wereld van Paegeia, waar ze heeft geleerd hoe ze een drakenrijder moet worden, uitblinkt in de kunst van het oorlogvoeren, bezweringen hanteert en haar eigen draak temt om af te studeren aan de elite gevestigde Dragonia Academy. De serie is gevuld met magie, vriendschap, romantiek, verraad en het vinden van jezelf tussen pagina’s vol avontuur.

The dragonian series

7. Junipers Books Little Women

Deze serie oogt wat rustiger in de kast, maar door de doorlopende takken is het een mooi geheel. De Little Women Series van Louisa May Alcott heeft generaties lezers vermaakt sinds de eerste publicatie in 1868. Deze geliefde serie is verfilmd door de regisseur Greta Gerwig, het is een gekoesterde coming-of-age-klassieker!

Volg de zusjes March, Meg, Jo, Beth en Amy, terwijl ze hun passies vinden, de moeilijkheden van het ouder worden ervaren en samen opgroeien tot onafhankelijke jonge vrouwen. Voor deze boekenset hebben de ontwerpers jassen gemaakt die de vrouwelijkheid en eigenzinnigheid van deze klassiekers perfect weergeven. Het tijdloze ontwerp is voorzien van een antieke bloemenrand, die er op zichzelf en als onderdeel van de set prachtig uitziet. Plaats de boeken bij elkaar om een afbeelding over de ruggen te creëren of style elk boek afzonderlijk! De boeken in deze set zijn uitgegeven door Aladdin.

Junipers Books Little Women

8. Lord of the rings

Uniek door de hoogteverschillen in de boeken, met daarop heel typisch de bergen met ook dat hoogteverschil. Misschien wel de beroemdste en meest geliefde fantasieserie aller tijden: J.R.R. Tolkiens The Lord of the Rings is een must-have voor elke boekenwurm. In deze set is de driedelige serie samengebracht, naast de prequel The Hobbit en The Silmarillion, tot een verzameling mythopeïsche verhalen. Ze hebben deze set van vijf boeken verpakt in op maat gemaakte boekomslagen met een illustratie die is geïnspireerd op de mythische wereld van Tolkien. De meesterwerken van Tolkien zorgden voor serieuze, wijdverbreide erkenning (en waardering voor) het fantasy-genre, dat sindsdien niet meer hetzelfde is geweest. Deze prachtige hardcover-edities bevatten een uitvouwbare kaart van Middle Earth, zodat lezers zich volledig kunnen onderdompelen in een van de grootste fictieve werelden die ooit zijn gemaakt.

Lord of the rings complete writings

9. Lemony Snicket: A series of Unfortunate Events

Een erg mooie serie die er ook nog eens goed uit ziet. Hij oogt een beetje raadselachtig, wat mensen benieuwd maakt. Voor deze geliefde serie hebben de ontwerpers een boekomslagontwerp gemaakt dat net zo intrigerend en mysterieus is als de verhalen erin. Het ontwerp verenigt alle dertien delen van Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events voor een opvallende toevoeging aan elke plank. Deze serie is blijvend populair bij kinderen en jonge volwassenen. Het alter ego Lemony Snicket van auteur Daniel Handler vertelt het grillige en turbulente verhaal van de Baudelaire-kinderen en hun sluwe familielid Graaf Olaf. Alle dertien hardcover delen worden compleet geleverd met illustraties van Brett Helquist. Een meegeleverde kartonnen cassette van de uitgeverij bevat de complete serie en zorgt voor een prachtige presentatie, waar je nieuwe boeken ook staan. Alle boeken zijn gloednieuw van de uitgever, HarperCollins, met omslagen ontworpen en gedrukt door Juniper Books

Lemony Snicket's A series of unfotunate events

10. Game of Thrones

Deze kennen we natuurlijk ook allemaal, ook van deze serie zijn er verschillende versies uitgegeven en is deze toch ook wel erg herkenbaar in de kast. Het is een meeslepend verhaal als geen ander. De winter komt eraan. Dat is het strenge motto van House Stark, het meest noordelijke van de koninkrijkjes die trouw zijn aan koning Robert Baratheon in het verre King’s Landing. Daar regeert Eddard Stark van Winterfell in naam van Robert. Daar woont zijn familie in vrede en comfort: zijn trotse vrouw Catelyn, zijn zonen Robb, Brandon en Rickon, zijn dochters Sansa en Arya en zijn bastaardzoon Jon Snow. Ver naar het noorden, achter de torenhoge muur, liggen woeste Wildings en erger. Onnatuurlijke dingen die tijdens de eeuwenlange zomer tot mythe zijn verbannen, maar die maar al te echt en al te dodelijk blijken te zijn tijdens de wisseling van het seizoen.

Maar een meer directe dreiging ligt op de loer naar het zuiden. Waar Jon Arryn, de Hand van de Koning, onder mysterieuze omstandigheden is overleden. Nu rijdt Robert noordwaarts naar Winterfell, met zijn koningin, de lieftallige maar koude Cersei, zijn zoon, de wrede, ijdele prins Joffrey, en de broers Jaime en Tyrion van de koningin van het machtige en rijke Huis Lannister. De eerste een zwaardvechter zonder gelijk, de tweede een dwerg wiens onvolgroeide gestalte een briljante geest logenstraft. Ze gaan allemaal naar Winterfell en een noodlottige ontmoeting die de loop van koninkrijken zal veranderen.

Ondertussen probeert prins Viserys, erfgenaam van het gevallen Huis Targaryen, dat ooit heel Westeros regeerde. Aan de overkant van de Smalle Zee de troon terug te vorderen met een leger van barbaarse Dothraki en wiens loyaliteit hij zal kopen in de enige munt die hem nog rest: zijn mooie maar onschuldige zus, Daenerys.

 

Geschreven door
Wendy is moeder van drie kinderen en werkzaam als administratief medewerker bij een ICT-bedrijf. Met lekker weer gaat ze graag met de kinderen op de wielrenfiets door de bossen of naar de camping om te kamperen. Ze kijkt graag series op Netflix en sinds de lockdown heeft ze haar leeshobby weer opgepakt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.