Liz Nugent – In de schaduw

Summary
In de schaduw is een boek voor degenen die het niet erg vinden om tijd te investeren in een verhaal. Het kan namelijk even duren voordat je in het verhaal zit. Je wordt echter ruimschoots beloond voor je doorzettingsvermogen. Het verhaal van In de schaduw heeft een goede, verontrustende en huiveringwekkende climax. Het is er een die lang blijft hangen. Een climax die het lezen van het boek In de schaduw zeker waard maakt.
7

Gek eigenlijk. Hoe mensen nooit elke kaart, in hun kaartspel, onthullen. Hoe ze hun pokerface dragen, om hun geheimen te verbergen. Dag in, dag uit. Wie weet hebben ze nog een troef achter de hand. Of houden ze hun joker opgesloten in hun kluis. Wie weet wat ze verbergen In de schaduw.

Lydia Fitzsimons heeft – volgens velen – het perfecte leven. Ze woont in een prachtig landhuis, heeft een echtgenoot die haar aanbidt – en tevens een gewaardeerd rechter is – en een liefhebbende zoon. Niemand – of nou ja niemand? – weet van het geheim in de achtertuin. Het geheim, Annie Doyle genaamd, dat door haar man is vermoord en dat Lydia heeft helpen verdoezelen. Maar ach, ‘Dat leugenachtige kreng verdiende het’. Daarnaast, is dit niet het eerste geheim dat Lydia heeft begraven en het zal ook niet het laatste zijn. Hoelang kan Lydia dit ogenschijnlijke perfecte plaatje in stand houden?

‘Oh, jezus christus! Oh, jezus!’ herhaalde hij steeds, alsof de Zoon van God hem hieruit kon redden.

(Geen) Geheim

Het boek In de schaduw begint met de moord op Annie Doyle. Geen geheimen daar voor jou als lezer. Je weet precies wie het gedaan heeft, wat de plaatsen zijn, de alibi’s en hoe het gebeurd is. Hoe de personages van Lydia, haar man en Annie Doyle samenkomen; hoe hun relaties verlopen en wat leidt tot Annie’s moord, is het echte verhaal. Een groot ingewikkeld patroon van familiebanden, vriendschappen en geheimen. Je hoeft dus absoluut niet bang te zijn dat er niet veel meer te onthullen valt.

Het verhaal van In de schaduw wordt verteld vanuit de perspectieven van Lydia, haar zoon Lawrence en Karen – de zus van Annie. Dit zorgt voor meer inzicht en informatie in hun gedachten, motivaties en geheimen. Daarnaast maakt het de personages niet eendimensionaal en stereotype, maar geeft het hen inzichtelijke diepgang. Liz Nugent weet haar personages allemaal te voorzien van iets waardoor je ze zal liefhebben of juist zal haten. Hierdoor slaagt Nugent erin om jou medelijden of sympathie voor de personages te laten voelen en meegezogen te worden in het verhaal. Elk van hen draagt zijn of haar eigen weerzinwekkende geheimen met zich mee. De vraag is hoelang dit goed kan gaan en of het überhaupt goed zal gaan. Jij als lezer zal niets kunnen doen bij het ontvouwen van de geheimen. Niets anders, dan doorlezen en aanschouwen.

Boek: Liz Nugent - In de schaduw

Waarheden

Karen is meedogenloos op jacht naar de waarheid achter wat er met haar zus is gebeurd. Dit voegt nog een extra laag toe aan het al ingewikkelde verhaal van In de schaduw. Dit is absoluut geen ‘Ik weet wie het gedaan heeft, dus hoe het afloopt’ verhaal. Het is eerder een reeks keuzes en waarheden die zich langzaamaan zullen ontvouwen. Het soort lezen waardoor je met grote ogen blijft staren en je afvraagt ​​hoe de dingen zo snel uit de hand hadden kunnen lopen. Liz Nugent tilt geheimen, krankzinnigheid, het moederschap, moord, ongezonde relaties en obsessie naar een geheel nieuw niveau. Een verraderlijk donker verhaal, met een beangstigende ondertoon, en dat alles gedaan zonder grafisch bloed. Dit is het soort psychologische thriller dat je aan het raden houdt. Het soort dat je elke keer op een verkeerd spoor zet, wanneer je denkt te weten waar het heen gaat.

Dit is een boek voor degenen die het niet erg vinden om tijd te investeren in een verhaal. Het kan namelijk even duren voordat je in het verhaal zit. Ben je een doorzetter als het boek je niet meteen pakt, dan word je ruimschoots beloond voor je doorzettingsvermogen. Het verhaal van In de schaduw heeft een uitstekende, beangstigende en ijzingwekkende climax. Het is er een die lang blijft hangen. Een climax die het lezen van het boek In de schaduw zeker waard maakt.

In de schaduw
In de schaduw
Score 0.0 van 5 sterren.
€12,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Vanaf jongs af aan leest Shanne graag boeken. Haar favoriete genres zijn: thrillers, fantasy, mysterie en (historische) romans. Daarnaast laat ze zich graag verrassen door andere genre boeken als het verhaal haar aanspreekt. Inmiddels speelt ze ook wel een game of twee en kijkt ze tevens graag een film of serie.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.