Lucy Diamond – Het huis vol geheimen

Summary
Dean helpt Zoë naar het overlijden van zijn broer en haar echtgenoot, maar doet een schokkende ontdekking. Wat heeft zijn broer allemaal op zijn kerfstok? Ondanks dat rouw een belangrijke rol speelt in het verhaal, is het geen zwaar boek door de alledaagsheid van de gebeurtenissen en de luchtige schrijfstijl. Hoe de verschillende personages om gaan met het gemis van hun dierbare is realistisch geschreven. Het verhaal is interessant genoeg, maar wel redelijk voorspelbaar en met vlagen ietwat langdradig. Een lekker boek om weg te lezen, ondanks het zware onderwerp.
7

Een broer met geheimen

Na het overlijden van Patrick Sheppard blijven zijn grote liefde Zoë en hun drie kinderen alleen achter. Dean kampt met een groot schuldgevoel, omdat hij de laatste is die zijn broer in levende lijven heeft gezien. Hij schiet zijn schoonzus te hulp door tijdelijk de vaderrol over te nemen. Terwijl Dean Zoë helpt met het huishouden, het verzorgen van de kinderen en het uitzoeken van rekeningen, doet hij een ontdekking over zijn ogenschijnlijk perfecte broer. Wat heeft Patrick allemaal op zijn kerfstok?

Dean worstelt met een dilemma, want laat hij het rouwende gezin in het ongewisse of onthult hij Patricks geheimen? Daarnaast moet hij ook nog met zichzelf in het reine zien te komen met wat er echt gebeurde in de nacht van Patricks overlijden. Dat allemaal terwijl hij zelf ook aan het rouwen is, nog niet over zijn ex is, vol schuldgevoel zit en het gevoel heeft dat hij uit zijn broers schaduw moet treden.

Ik zal het goed maken, zwoer Dean in zijn hoofd aan zijn neef. Ik beloof het je. Ik zal de rest van mijn leven mijn best doen om dit goed te maken.

Rouwende personages

Ondanks dat rouw een belangrijke rol speelt in het verhaal, is het geen zwaar boek. Hoe de verschillende personages om gaan met het gemis van hun dierbare is realistisch geschreven. De alledaagsheid van de gebeurtenissen en de luchtige schrijfstijl zorgen ervoor dat de boosheid, verdriet, gemis en allerlei andere gevoelens die de personages hebben niet zwaar gaan voelen. Het is voornamelijk interessant om te zien hoe Dean (die niet een heel betrokken oom was) een band opbouwt met zijn neefjes en nichtje, bijvoorbeeld.

Als lezer krijg je een goed kijkje in de levens van mensen die door moeten nadat ze een dierbare zijn verloren. De personages zijn dusdanig goed beschreven dat je met ze mee gaat leven en je, bijvoorbeeld, alle begrip hebt voor de moeder die haar kinderen bij haar zwager laat om een avond te verdwijnen. Het is geen wonder dat het even te veel wordt als je alle ballen ineens alleen hoog moet houden, terwijl je zelf ook vol verdriet zit. Je ziet de verschillende personages dus niet alleen van hun leuke kant, zoals je zou verwachten.

Over de doden niets dan goeds

Het is moeilijk om Patrick als één personage te zien, omdat de liefdevolle vaderfiguur niet te rijmen valt met de man die verwerpelijke dingen heeft gedaan. Wel brokkelt het imago van Patrick steeds verder af, wat wringt met de uitspraak: “over de doden niets dan goeds”. De verschillende beelden die worden geschetst van dit personage komen nooit helemaal samen. Dat is zowel interessant als jammer, want enerzijds is het misschien logisch dat je het positieve beeld van een overledene wilt vasthouden, maar anderzijds is het voor de lezer lastig om je in te leven in dit personage.

Het boek is vlot en prettig geschreven, maar voelt met vlagen ietwat langdradig omdat er eigenlijk niet zoveel gebeurt. Er speelt net genoeg om het verhaal interessant te houden, maar het is geen boek dat je in een keer wilt verslinden. Al met al is het ook een niet heel verrassend verhaal, want op het moment dat Patricks grootste geheim uit de hoge hoed is, kun je wel voorspellen hoe het verhaal zich ontvouwt. De lezer die een heel romantisch verhaal verwacht komt bedrogen uit, want anders dan gewoonlijk voert dat niet de boventoon in dit boek van Lucy Diamond.

Het huis met geheimen
Het huis met geheimen
Score 0.0 van 5 sterren.
€4,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.